nb1.hu

Szűcs Mihály nem tervezte Véber György leváltását

Nyíregyháza – Győztes meccs után hivatalos is bemutatták Dajka Lászlót.

 

A Nyíregyháza Spartacus vezetősége hat nyeretlen mérkőzés után a múlt héten szerződést bontott Véber György vezetőedzővel, helyére Dajka Lászlót nevezte ki a csapat élére. Az „új seprű jól seper” mottóhoz híven az új edző a Soroksár elleni győzelemmel kezdett a Szpari kispadján, és szűk egy hét után a hivatalos bemutatását és megtartották.

 

Szűcs Mihály sportigazgató vázolta, miért esett a választás Dajka Lászlóra.

 

– Amikor Nyíregyházára kerültem, nem akartam a hátralévő hónapokban személyi kérdésekben dönteni. Az élet azonban felül írta mindezt, nem úgy szerepelt a klub, ahogy a szurkolók, a tulajdonos várta, ezért változtatni kellett. Véber Györggyel közös megegyezéssel szerződést bontottunk, nagyon korrekt viszonyban váltunk el. Dajka Lászlóval abban maradtunk, hogy a tavaszi szezonból hátralévő meccseken irányítja a Spartacust, majd egyeztetünk a további folytatásról. Mindössze két napja volt az első találkozó előtt, és örülök, hogy sikerült győzelemmel debütálnia. Mellette szólt a kiválasztáskor, hogy helyi kötődésű, és nagyon szeretett volna már a megyében dolgozni. Minden szükséges végzettséggel rendelkezik, és bízunk abban, hogy irányításával a csapat jól szerepel majd. Számunka egy cél lehet ebben a bajnokságban, a hátralévő meccseken minél több pontot szerezni, és minél előrébb végezni – mondta Szűcs Mihály sportigazgató.

 

Így mutatkozott be Dajka László a Szpari kispadján

 

Dajka László Nyíregyházán született, Rakamazon, majd Kisvárdán élt. Örömmel fogadta a megkeresést.

 

– Szabolcsi gyerek vagyok, és bár 25-26 éve vagyok az edzői pályán, a megyében még soha nem dolgoztam. Nagyon szerettem volna már visszatérni, és ha most segíteni tudok a Spartacusnak, akkor örömmel teszem. A célunk az, hogy feljebb lépjünk a tabellán, bár tudom, hogy nehéz mérkőzések jönnek. A rajt viszont jól sikerült, ami lélektanilag is sokat számít. Hogy mit lehetett csinálni ilyen rövid idő alatt? Rengeteget beszélgettem a játékosokkal, taktikailag pedig az együtt mozgást gyakoroltuk. Azt láttam a csapaton, hogy nagyon szeretnék megvalósítani azt, amit kérek tőlük, és biztos vagyok abban, hogy ennek köszönhető a soroksári győzelem. Nem tapasztaltam belső feszültséget az öltözőben, mindenki maximálisan beállt a sorba, és tudom, hogy nem felejtettek el futballozni – mondta Dajka László vezetőedző.

 

Borsos Vilmos maradt a csapat mellett kapusedzőként, és rövidesen egy pályaedző is érkezikm aki segíti a munkát. Itt is szeretnének helyi kötődésű szakembert választani.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC