nb1.hu

Szükség lesz a mislenyi keret frissítésére

Kozármisleny – A parádés kezdés után nem volt mit ünnepelni.

Jól kezdte, viszont pocsékul fejezte be az őszi szezont a HR-Rent Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapata. A mislenyiek a tabella 16. helyén telelnek, de bíznak benne, hogy a tavasz sokkal több sikert tartogat számukra – írta a bama.hu.

 

Szeptember végén nem gondoltuk volna, hogy az őszi szezon végén még amiatt is izgulhatunk majd a kozármislenyi labdarúgócsapat kapcsán, hogy odakerül-e a kieső helyek egyikére. Szép győzelmeket arattak ugyanis a bajnokság elején Wittrédiék. Nyertek Nyíregyházán, megverték a Puskás Akadémiát és a Sopront is. Sokáig nagyon stabil tagjai voltak a középmezőnynek, mindössze pár ponttal lemaradva a dobogósoktól.

 

Aztán a Cegléd elleni meccs 93. percében megtört valami. Egy megnyertnek hitt meccs vége lett ott döntetlen, utána pedig csak úgy záporoztak egymás után a vereségek.

 

– Valóban jól kezdtük a szezont, ami már csak azért is nagy szó, mert az elején egy hónap alatt kellett hét meccset játszanunk – mondta Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Sajnos az, hogy nyáron elég későn állt össze a keret, hogy még a bajnokság közben is érkeztek új játékosok, más-más edzettségi állapotban később visszaütött. Olyan volt, mintha a kezdeti lendület elfogyott volna. Racskó Roland a nyolcadik forduló óta sérüléssel bajlódott, nem számíthattam rá. De ott van Andrej Csausics, aki majdnem két év kihagyás után jött hozzánk, neki nagyon sok idő kellett, amíg utolérte magát. Marko Dinjar is május óta nem edzett, nála is előjöttek a sérülések.

 

A pocsék szériának – utolsó 9 bajnokiján csak 5 pontot szerzett a csapat – persze voltak más okai is. Például az, hogy stadionja átépítése miatt nem tudott hazai pályán játszani a gárda.

 

– Úgy nagyon nehéz dolgozni, hogy egy héten három különböző helyen tudunk edzeni – mondta Németh. – A meccsek előtti utolsó edzésre Pécsváradra tudtunk kimenni, a hátsó pályára. Egy NB II.-es csapatnál azért ez elég demoralizáló tud lenni. Nyilván nem akarom erre fogni a gyenge szereplést, de ez is közrejátszott benne.

 

Tavasszal azonban változhat a helyzet, hamarosan elkészül ugyanis a Kozármisleny stadionja.

 

– Márciustól talán már tényleg otthon tudunk majd játszani – árulta el a szakvezető. – Télen biztosan lesz néhány távozónk, és szükség lesz egy kis frissítésre is a keretben. Egy jó felkészüléssel, valóban hazai környezetben játszva a meccseinket azt gondolom, hogy sokkal eredményesebbek tudunk majd lenni. Őszre 30 pontot terveztünk, ebből 22 lett. Viszont optimista vagyok, és azt gondolom, a 8–12. helyre így is odaérhetünk a bajnokság végére.

 

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC