nb1.hu

Újabb akadémista kapott szerződést a Vasasnál

Hivatalos bejelentés.

Íme, a Vasas Kubala Akadémia közleménye:
 
"Az elmúlt néhány hónap alatt több alkalommal számoltunk már be a Vasas FC és a Vasas Kubala Akadémia együttműködését érintő pozitív mérföldkövekről, ahogyan a folyamat következő fontos momentuma a legújabb megállapodás is: a júniusi tulajdonosváltás óta harmadik akadémistánkkal írt alá – ezúttal hároméves – profi szerződést a Vasas FC felnőtt csapata. Kovács Milán és Rétyi Róbert után Nagy Zoárd is a felnőtt keret tagja lett!
 
Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa lényegesnek tartja a föláramlás biztosítását, hiszen az akadémiai képzés sikeressége – többek között – a saját nevelésű fiatalok felnőtt csapatba történő beépítésében mérhető le igazán.
 
„Kiemelt akadémiaként az elsődleges feladatunk, hogy profi labdarúgókat képezzünk – mindenekelőtt a Vasas felnőtt csapata számára. Sportolóinknak inspiráló életpályát, jövőképet, megfelelő kimenetet kell tudnunk biztosítani, mivel a nálunk pallérozódó fiatal játékosok azzal a céllal edzenek nap mint nap és hoznak rengeteg áldozatot – szüleik támogatásával – kisgyermekkoruktól kezdve az élsport oltárán, hogy egy szép napon profi felnőtt játékos váljék belőlük. Zoárd életében ez a fontos mérföldkő ma elérkezett, amihez szívből gratulálok! A nagy múltú, tradicionális klubok közül a Vasas mind klubfilozófiáját, mind stratégiáját tekintve hosszú távon is élenjáró lehet a fiatal tehetségek kinevelésében, hogy – a reményeink szerint nem is olyan távoli jövőben – egy zömében saját nevelésű fiatal játékosokból álló, karakteres, szerethető Vasas szerezzen minél több örömet szurkolóinknak az új stadionunkban”– foglalta össze véleményét Nagy Miklós.
 
Nagy Zoárd 2007-ben, 12 évvel ezelőtt kezdett el futballozni a Dunakanyar SE színeiben, majd a 2013/14-es szezonban érkezett Angyalföldre, s lett a Vasas Kubala Akadémia meghatározó játékosa. Pályafutása során 235 alkalommal lépett pályára, jelenleg pedig tagja annak az U19-es csapatnak, amely dobogós helyről várja a tavaszi szezont. Zoárd az őszi időszakban folyamatosan részt vett a felnőtt csapat tréningjein, tétmérkőzésen pedig a Magyar Kupában – a DVSC elleni összecsapás 84. percében – debütált, a Jászberényi FC elleni edzőmérkőzésen pedig gólt is szerzett.
 
„Nagy Zoárd szerződtetésével félév alatt immár a harmadik fiatal tehetség érkezett a Vasas utánpótlásából, ami újabb bizonyítéka a Kubala Akadémián folyó kiváló utánpótlás-nevelő munkának. A Kubala Akadémia szervezettség, szakmai háttér és produktivitás terén is az ország egyik legjobb akadémiája, és ez hosszú távú értéket jelent a Vasas Futball Clubnak. Nagy Zoárd különleges adottságokkal bíró tehetség, aki alázatos, odaadó munkával sokra viheti.” – összegzett Domonyai László, a Vasas FC klubigazgatója.
 
„Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy profi labdarúgó szerződést írhattam alá. Külön örömmel tölt el, hogy a Vasasnál számítanak rám, ez egy nagyon nagy előrelépés a pályafutásomban. 5 éve itt futballozom az Akadémián, így nyugodtan mondhatom, hogy a részemmé vált a piros-kék életérzés! A sérülésem sem hátráltatott, hiszen bármikor jöttem meglátogatni a csapattársaimat és láttam edzeni a felnőtteket, tudtam, hogy kerüljön bármibe: én itt, velük szeretnék majd futballozni! Köszönöm a családomnak, hogy minden percben mögöttem álltak és támogattak, valamint a Vasas Kubala Akadémia stábjának és vezetőségének a sokéves közös munkát és közreműködést abban, hogy lehetővé tették mindezt számomra, mert nélkülük ez nem sikerült volna…”- nyilatkozott a vkla.hu-nak a frissen profi szerződést aláíró Nagy Zoárd."

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC