nb1.hu

Vanczák Vilmos a svájci élvonal után az NB II-t választotta

Felcsút – A 79-szeres válogatott védő erőnlétileg még nincs a topon.

Az utóbbi években Svájcban futballozó Vanczák Vilmos a Puskás Akadémiában folytatja pályafutását.

 

Vanczák Vilmos a korábbi hetvennyolcszoros válogatott hátvéd pénteken orvosi vizsgálatra jelentkezik a Puskás Akadémiánál, így már csak egy hajszál választja el attól, hogy hazatérjen.

 

A harminchárom éves labdarúgó Miskolcon nevelkedett, Diósgyőrben is mutatkozott be az élvonalban, majd Újpestre igazolt. Az NB I-ben összesen 92 bajnokin lépett pályára, melyeken 4 gólt szerzett. A lila-fehérekkel egyszer elhódított a Magyar Kupát is.

 

2006 őszén csapott fel légiósnak, mikor is a Sion játékosa lett. Svájcban tíz szezont húzott le, mely idő alatt háromszor sikerült a svájci kupában diadalmaskodnia. A Super League-ben 254-szer kapott lehetőséget a bizonyításra, 31-szer sikerült az ellenfelek kapujába is betalálnia. Ezen idő alatt a helyi szurkolók kedvence lett. Már tavasszal többször lenyilatkozta szeretne hazatérni, s a dolog jelenlegi állása szerint következő csapata az NB II-es Puskás Akadémia lesz.

 

 

A felcsúti csapat nyáron már szerződtetett két válogatott labdarúgót az Ausztráliából hazatérő Sándor György és a Videotonból átigazolt Heffler Tibor személyében. A kiváló igazolások ellenére, gyengén kezdték az NB II-es bajnokságot, miután egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel rajtoltak és így a tizenkettedik helyen tanyáznak a másodosztályban.

 

 „A hét második felében válik hivatalossá a hazaigazolásom – idézi a csakfoci.hu Vanczákot. – Volt több ajánlatom, de a Puskás Akadémia hosszú távon számol velem, ami azt jelenti, hogy a játékos-pályafutásom befejezése után is számítanak rám. Egyelőre úgy tervezem, hogy két-három évig még focizom. Nyár elején volt egy súlyos betegségem, így erőnlétileg még le vagyok maradva, két-három hétre lesz szükségem, hogy teljesen utolérjem magam.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC