nb1.hu

Vasas: bejelentések a stadionról és a tulajdonosváltásról

Ismét beválóban a szurkolói információk.

Két témakört érint a Vasasról szóló mai jelentésünk. A stadionról és a tulajdonosváltásról. Lássuk sorrendben őket.
 
Stadion:
 
December 10-én elsőként jeleztük, hogy 5 hónapot fog csúszni a Vasas stadionjának az átadása, az információt a szurkolóktól kaptuk. A drukkerek, mindig, mindent tudnak, ezt jelzi, hogy Markovits Lászlónak, a Vasas SC ügyvezető elnökének a nyilatkozata is, aki a következőket mondta az új létesítménnyel kapcsolatban az anyaegyesület honlapjának:
 
„Ezzel együtt kell élni. Mindig lesznek olyanok, akik kételkednek a költségek realitásában vagy az időbeni csúszás okaiban. Szerintem azok, akik tudják, milyen leterheltség és drágulás jellemzi manapság az építőipart, s hogy a kötelező bürokratikus folyamatok mennyire időigényesek, jobban megértik a helyzetet. Ráadásul mi menetközben a kormány jóvoltából már egy lezárt közbeszerzés után, aláírt szerződéssel kaptunk lehetőséget arra, hogy az eredeti tervekhez képest növeljük a stadion műszaki tartalmát. Ez – minden pozitívumával együtt – a befejezés határidejének módosításával is járt. Összességében tehát örülnünk kell annak, hogy sikeresen lezárult valamennyi folyamat, és most már tényleg látjuk az építkezés végét. A legkorábbi alkalom a május 19-i, Zalaegerszeg elleni utolsó NB II-es forduló lehet. Ennek igazán erős szimbolikája lenne, hiszen legutóbb 1977-ben a ZTE elleni mérkőzésen nyertünk első osztályú bajnoki címet a Fáy utcában. Az lenne az igazi, ha most a feljutást ünnepelhetnénk ezzel a meccsel. A másik opció, hogy a 2019/2020-as szezon első hivatalos hazai találkozójához kötjük a stadionavatót. A döntést legkésőbb február végéig meghozzuk, egyetértésben a Vasas FC-vel és a Vasas Kubala Akadémiával. Ami biztos: a stadionavató nem csak a felnőtt csapat egy mérkőzéséről fog szólni, hanem olyan, akár többnapos programsorozatban gondolkodunk, amelynek aktív részesei lesznek a szurkolóink, az utánpótlásunk és régi legendáink is.”
 
Tulajdonosváltás:
 
A már linkelt cikkben azt is megírtuk elsőként, hogy a szurkolók szerint Jámbor János, a focicsapat tulajdonosa hamarosan csak a röplabda-csapatra kíván fókuszálni, ezért átadja majd a labdarúgásban lévő tulajdonjogát Nagy Miklósnak, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosának. Előbb nézzük meg, mit mondott Markovits, utána elmagyarázzuk az életerős áthallásokat a mondanivalójából.
 
„A pletykák helyett nézzük a tényeket! Jámbor János öt évre, tehát a 2020/2021-es idény végéig garantálta a felnőtt csapat színvonalas működtetését, és lett 99%-os tulajdonosa a Vasas FC-nek. Ez a megállapodás továbbra is érvényben van, ebből kell kiindulni. Szintén ténykérdés, hogy nyáron a Vasas Kubala Akadémiánál is tulajdonosváltás történt, Nagy Miklóssal tíz évre kötött az anyaegyesület szerződést. Régi célunk, hogy olyan időszak jöjjön el, amelyben a felnőtt csapat és az akadémia tulajdonosi struktúrája részben vagy teljes egészében megegyezik, hiszen a szakmai egymásra épülés és a tehetséges játékosok feláramoltatása nélkül nem lesz szerethető és eredményes a Vasas FC. Meggyőződéssel tudom állítani, hogy most nagyon jó irányba haladunk, ebben új partnerünk, Nagy Miklós is rendkívül komoly erőfeszítéseket tesz.”
 
És akkor a magyarázatok:
 
Markovits tehát hisz az együttműködésekben, a szerződések  betartásában. Ám minden szerződés felbontható, és ezt pont a sport, ezen belül is a labdarúgás világában a leglátványosabb, hiszen a sajtó naponta számol be a szerződések felbontásáról. Erről viszont ugye nem beszélt, ami pozitívum a jelenben.
 
Fontos továbbá, hogy a Jámborral kötött szerződésnek is van egy megemlített lejárati dátuma, de arról nem ejtett szót, hogy folynak-e már egyeztetések a meghosszabbításáról. Mert ahogyan a megállapodásokat fel lehet bontani, úgy meg is lehet azokat hosszabbítani. Két év múlva meg még több akadémista kerülhet fel a Vasas első csapatába, így logikusnak tűnik a drukkerek felvetése, hogy ha adott esetben Jámbor nem folytatná, akkor Nagyhoz kerüljön a stafétabot.
 
És Markovits azt mondta, Nagy vagy 8 évvel tovább marad a szerződése szerint, cél, hogy a felnőtt csapat és az utánpótlás tulajdonlása egy kézbe kerüljön és Nagy erőfeszítéseket tesz ennek érdekében.
 
Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy honlap-családunk 20 éve legbiztosabb hírforrásai, azaz a szurkolók, most sem tévedtek, csak még nem vált be az információjuk…
 
Még benne van a pakliban a közös tulajdonlás lehetősége is, de minél több tulajdonos van valahol, az annál több nézetet és egyben nézeteltérést is takar…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC