NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó
PNDRGN logó

Vasas: Vancsa Miklós őszintén beszélt a búcsújáról

NB2.hu - 2018. június 19. kedd 20:36
Budapest - Levélben köszönt el a drukkerektől.
Vancsa Miklós távozásáról honlapunkon is beszámoltunk, a Vasastól távozó ügyvezető igazgató levelet írt a drukkereknek, amelyet változtatás nélkül közlünk. 
 
Tisztelt Vasas-szurkolók!
 
Mint arról már több helyről értesültetek, néhány nap múlva átadom a helyem a Vasas FC ügyvezető igazgatói posztján. Nagyon fontos a megfogalmazás hogy ÁTADOM, nem felmentettek ahogy azt például a mai Nemzeti Sport is megírja. (igaz, hogy az elmúlt időszakban semmit nem találtak el a Vasassal kapcsolatban, miért pont ez a tipp jött volna be)
 
Már jóval korábban jeleztem Jámbor János tulajdonos úrnak hogy ebben a formában nem tudom folytatni a munkámat és kérem fogadja el, hogy egyfajta megújulásra szüksége van a klubnak is és nekem is. Az elmúlt közel 20 évben egyedül dolgoztam ügyvezetőként és gyakorlatilag sportigazgatóként is végeztem a munkámat, amely kettős feladat egyre több és több feladattal járt, nem beszélve a növekvő felelősséggel, melyet egyre nehezebben tudtam megoldani és bizony ma már az 52. életévemben járva érzem is hogy 10-15 évvel ezelőtt ez könnyebben ment.
 
Stresszmentesebb időszakra van szükségem, mivel sajnos az egészségi állapotom olykor jelzi, hogy ez a kettős terhelés nem marad nyomok nélkül, ezért nem szabad játszani a tűzzel, mert ahhoz még fiatal vagyok hogy komolyabb baj legyen.
 
Azzal együtt érzem, hogy még lesz bennem egy két „nagy dobás”, kérdés hogy mikor és hol, de most fel kell töltődnöm és elfoglalnom a Vasas Kubala Akadémiában a pozíciómat, amely feladat bár legalább olyan felelősségteljes munka, de mindenképpen nélkülözi a sokszor felesleges idegőrlést.
 

Az elmúlt 4,5 évről
 
Sok klub ötéves terveket dolgoz ki, majd nem valósít meg belőle semmit, mondhatom hogy mi rövid távú terveket dolgoztunk ki szinte minden évben, hiszen tudtuk, hogy valamikor stadionépítés lesz, hogy egyszer talán edzőpályánk is lesz, így nehéz hosszú távú terveket kidolgozni, megvalósítani meg pláne.
 
Az első félévben megmentettük a csapatot az NB II-ből való kieséstől, hiszen 2-3 pontra volt éppen akkor a csapat ettől, tele csalódott és becsapott futballistával. Rendeztük a sorokat és ez olyannyira sikerült, hogy ha csupán csak az akkori félévet nézzük, már akkor feljutunk.
 
A következő teljes évben pedig megnyertük a bajnokságot, sokunk örömére és évek múltán visszajutottunk az NB I-be egy reményteljes fiatal csapattal. (mellékesen jegyzem meg, hogy a Jámbor-Vancsa kettősnek ez immáron harmadszor sikerült, mindannyiszor egy év alatt)
 
Az első NB I-es évünk nagyon idegörlő és nehéz volt, hiszen akkor vezették be a 12 csapatos mezőnyt, ami fiatal csapatunknak nagyon nagy erőfeszítés volt, de nem tértünk le arról az útról, hogy lehetőséget adunk magyar fiataloknak. Az utolsó fordulóban ugyan de bennmaradtunk, sohasem felejtem a dunaújvárosi délutánt, megannyi boldog Vasas szurkolóval együtt.
 
Az igazi boldogság a következő NB I-es évünk volt, ahol újra büszkeség és boldogság volt Vasas-szurkolónak lenni, újra olyan tényezője lettünk a magyar labdarúgásnak amilyen talán a legszebb időkben volt a Vasas. A bajnoki 3. helyezés és a kupadöntő hihetetlen sikeres évet jelentett. Ki merem mondani, hogy a legirigyeltebb klub voltunk az országban, csapatunk tele volt reményteljes fiatal magyar labdarúgókkal, akik közül többen felnőtt válogatottságig vitték. Engedjetek meg egy kis önzést, büszke vagyok, hogy ezeket a fiatal labdarúgókat szinte kivétel nélkül jómagam tereltem a Vasashoz és jónéhány az én javaslatomra került a Vasashoz.
 
Aztán valami eltört, de rettenetesen eltört. Kiestünk és ezt nagyon nehezen emésztem meg a mai napig, talán sohasem fogom. Volt egy nyilatkozatom 2017. október 27-én a fent említett Nemzeti Sportban, miszerint ha így folytatjuk, akkor akár ki is eshetünk. Ekkor 3 pontra voltunk a dobogótól és messze a kieső helyektől….egyszerűen rosszul néztünk ki!
 
Tanulságos év ez mindannyiunknak, amit egy életre meg kell tanulnunk, hogy ha beteg a gyermek akkor orvost kell hívni! Aztán hogy az orvos vagy az orvosság az a hazai pálya lett volna, vagy a más hadrend, vagy nekem kellett volna jobban és sikeresebben igazolnom, nos, mindenki döntse el saját maga.
 
Ami rám vonatkozik én azt vállalom és itt és most a kiesésért elnézést kérek minden szurkolótól és senkire sem haragszom azokért a kritikákért, amiket személyesen kapok különböző fórumokon. Azok a becsületembe gázoló írások nagyon fájnak, nem szolgáltam rá, alázattal és szorgalmasan végeztem a dolgomat.
 
Az új klub modellben is megpróbálok ugyanígy tenni, ahol Nagy Miklós tulajdonos úr fontos szerepet szán nekem, ahol többek között az utánpótlásból a felnőttbe kerülő fiatal labdarúgók beintegrálása is a feladataim között lesz. Ez egy hosszú folyamat, ahogy Jámbor úr is mondta az elmúlt 5 évben a Vasas Kubala Akadémia nem „termelt ki” a felnőtt csapat számára játékost és ez nagy baj. Ezen próbálok a legjobb tudásom szerint változtatni, de az elkövetkező 1-2 évben ne várjatok ebben érdemi változást, hiszen attól, hogy most új tulajdonos érkezett és jobban odafigyelünk a fiatalokra, még nem jelent azonnali eredményeket, de igyekszünk. Öröm számomra, hogy a két tulajdonos érezhetően egyet akar és büszke vagyok rá, hogy Nagy Miklós szerepvállalásában komoly szerepem van, mondhatom, hogy a többszöri találkozásunk az elmúlt fél évben hatalmas inspirációt jelentett a döntésében és hatalmas invesztícióval megvásárolta az Akadémiát, hogy immáron a Vasas-utánpótlás az tényleg Vasas legyen.
 
Összegezve: köszönök mindent tisztelt Vasas-drukkerek, az utolsó évet leszámítva elmúlt 4,5 évben sok öröm ért bennünket, kár ezért az utolsóért!
 
Kívánok mindannyiunknak jó egészséget és sok Vasas-győzelmet, utódomnak egy sikeres Vasast és jó munkát kívánok!
 
Hajrá, Vasas! Hajrá, Angyalföld!
 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 02. 19. 14:51

Megkérdőjelezte a bajnokság tisztaságát a Kisvárda sportigazgatója

Számon kérte az M4 Sportot is.
2019. 02. 19. 13:51

Kassai parázs EL-meccset vezet majd

Fantasztikus hangulatú mérkőzés lesz.
2019. 02. 19. 13:47

Magyarország-Horvátország: bejelentést tett az MLSZ a jegyekről

Elsőként a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatták meg
2019. 02. 19. 13:40

Keményet állított a Hali ügyvezetője Horváth Ferencről

Kegyetlen széria vár a Haladásra.
2019. 02. 19. 13:27

Svájcba ment a Vasas védője

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 19. 09:47

Már nem kieső a volt NB I-es – Toni Golem értékelt

De még nem is maradt bent!
2019. 02. 19. 10:37

Eddig bevált az Eger új igazolása

Paprikás hangulatú meccs után állított az illetékes.
2019. 02. 19. 10:27

Tököliék veretlensége

Kemény menet vár az utolsóra.
2019. 02. 19. 10:55

Újpest-DVTK jegyháború: íme, a második felvonás

Reagáltak a lilák.
2019. 02. 19. 09:21

Csodacsapat ellen a Loki, bosszút állhat a Fradi – Magyar Kupa

Szombathelyről és Kispestről is igazoltak a zöld-fehérek.
2019. 02. 19. 09:37

Tóth András bosszúsága

Nyerniük kellett volna.
2019. 02. 18. 18:18

Gólerős csatár csatlakozott a Ceglédhez

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 18. 19:32

A Cigánd korábbi Sepsi OSK hálóőrt szerződtetett

Hivatalos bejelentés.
2019. 02. 18. 13:13

Eléggé "odapörkölt" az NB I-es játékosoknak Buzsáky futballistája

Nikházi Márk nem érzi visszalépésnek a döntését.
2019. 02. 19. 08:28

Nagy Ádám: még nem vált be Marco Rossi jóslata

Az AS Roma közelebb lökte a kieséshez a Bolognát.
2019. 02. 19. 07:08

Keddi foci: Folytatódik a Magyar Kupa

Lyon-Barca, Liverpool-Bayern a BL-ben.
2019. 02. 18. 20:17

Vita az Újpest-DVTK jegyekkel

Hivatalos közlemény.
2019. 02. 18. 18:51

Komoly fejfájást okozhatnak Dárdainak a ma kapott hírek

Ráadásul a Bayernnel találkoznak hétvégén.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Gyirmót FC Győr50
2ZTE FC50
3Kaposvári Rákóczi FC47
4Budaörs42
5Békéscsaba 1912 Előre40
6Aqvital FC csákvár37
7Vasas FC36
8Soroksár SC35
9WKW ETO FC Győr33
10Kazincbarcika31
11Vác FC30
12Dorogi FC29
13Duna Aszfalt TVSE29
14Nyíregyháza Spartacus FC28
15Budafoki MTE27
16BFC Siófok24
17Balmaz Kamilla Gyógyfürdő24
18Ceglédi VSE23
19Credobus Mosonmagyaróvár21
20BSS Monor14
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!