nb1.hu

Véber optimista a rajt előtt, Harsányit felmentették az edzések alól

Nyíregyháza – Szurkolói ankétot tartott a Spartacus.

 

Ezúttal is megtelt a Kodály Zoltán Iskola nagyterme, sokan érkeztek a Szpari szezonnyitó szurkolói ankétjára. Elsőként Brekk János ügyvezető megerősítette: továbbra is az NB-I-be kerülés a cél – írja a klub hivatalos honlapja. Bár már nem csak saját kezében van a csapat sorsa, mindent megtesznek azért, hogy ledolgozzák a hátrányt, és a szezon végén a Szpari az első két hely valamelyikén végezzen.

 

„Két nagyon hasznos edzőtáboron vagyunk túl. Az elsőnél olyan körülmények között végezhettük el a fizikai munkát, amelyre itthon nem lett volna mód, a másodiknál pedig jó csapatok ellen játszhattunk – kezdte Véber György a felkészülés értékelésével. – Bár sokan legyintettek az ellenfelek kapcsán, de például az Anzsi második csapata olyan tempót diktált, amit idehaza az NB-I-ben is megirigyelnének. Az utolsó edzőmérkőzésünkön pedig az ellenfélnél több mint tíz légiós játszott, mégis az első félidőben fölényben voltunk. Ezek alapján joggal lehetek optimista a rajt előtt.

 

A vezetőedző bemutatta új játékosait, Sinanovic Sinant és Megyeri Gábort, akikre azért esett a választása, mert fiatalok, tehetségesek. Mindketten átvehették a Spartacus mezét.

 

Törtei Tamás, mint csapatkapitány értékelte a felkészülést, helyettese tavasszal Rudolf Gergely és Rubus Tamás lesz.

 

Aláírt a Vidi tehetsége, egykori fradista érkezett próbajátékra – NB2.hu

Szokás szerint a szurkolók is kérdezhettek, és válaszul Véber György már a hétvégi találkozóra is kitért.

 

„Ha most lenne a meccs, mondhatnám, hogy összeállt a fejemben a kezdő. De még sok edzés van vasárnapig, ráadásul olyan munkát végeztek a keret tagjai, hogy azonnal ki tudnék állítani egy másik kezdőt is. Húsz olyan mezőnyjátékosom van, akik igazi csapattá kovácsolódtak, de lesznek, akik még a keretben sem kaphatnak helyet. Ezt a döntést majd nekem kell meghozni” – folytatta Véber György.

 

Borsos Vilmos a kapusok felkészüléséről beszélt, és bár sokat gondolkodtak, hogy Hermány Bence mellé egy másik rutinos kapust szerződtetnek, végül a fiatalok mellett tették le a voksot.

 

 

Szóba került az NB-I-es kizárás kapcsán indított per is. Itt Kozák Attila klubigazgató elmondta, a Kúriához fordult a klub, jelenleg a döntésre várnak. Peren kívüli egyezség nem született a szövetséggel. Természetesen a játékosigazolások kapcsán is érkezett észrevétel, itt Véber György megerősítette, a Szparinak van az egyik legerősebb kerete, az ő feladata, hogy kiaknázza a labdarúgók tudását. Olyan labdarúgókat pedig nem akart igazolni, akik azért jöttek volna, mert máshol nem kellettek. A vezetőedző szívesen látta volna Szlezák Zoltánt pályaedzőnek, a klub támogatta a vezetőedző kérését, ám végül nem sikerült a szakembernek időben szerződést bontania Siófokon, így az a döntés született, hogy nyárig ez a stáb irányítja a csapat felkészülését. A játékosok közül Harsányi Zoltán sérülése többszöri kezelés ellenére sem jött rendbe, így felmentették az edzések látogatása alól.  

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC