nb1.hu

Waltner visszatér Zalaegerszegre

Izgalmas fordulónak nézünk elébe.

Szerdán rendezik a Merkantil Bank Liga hatodik fordulóját. A listavezető Gyirmót a remek idegenbeli mérleggel dicsekedhető Soroksárt fogadja. Nagyon érdekesnek ígérkezik a Zalaegerszeg és a Kaposvár találkozója is – jelezte az MLSZ.
 
BSS MONOR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Óbuda, 17.30)
A monoriak nem kifejezetten szerencsések, már négyszer kaptak ki 2-1-re, szoros mérkőzésen. Egyetlen győzelmüket pályaválasztóként, Óbudán érték el. „Otthon” egy győzelem és egy vereség eddig a mérleg, de mindkétszer két gólt szereztek. A Nyíregyháza győzelemmel kezdett, de azóta nyeretlen, két döntetlen mellett kétszer kikaptak. Vendégként mind a két meccsén döntetlent játszott a mostani szezonban, április elseje óta nyeretlen idegenben.
 
DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE–CEGLÉDI VSE
(Tiszakécske, 17.30)
Az újonc rosszul kezdett, de két vereség után kétszer döntetlent játszott, majd a hétvégén győzött, legyűrte a Budaörsöt. Az eddigi sorozat alapján most győzelem következne ismét. A CVSE még nyeretlen, három vereség mellett kétszer döntetlenre játszott. Vendégként a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett.
 
BUDAÖRS FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Tatabánya, 17.30)
A Budaörs jól kezdett, de visszaesett, a Balmazújváros vereségekkel rajtolt, de javult. A pályaválasztó hét ponttal állt az első három forduló után, de azóta kétszer kikapott. A Balmazújváros két veresége után a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, így azonos pontszámmal áll a két csapat. A Budaörs pályaválasztóként a legutóbbi négy meccséből csak egyet nyert meg. A Balmazújváros vendégként eddig csak egyszer szerepelt, az a mérkőzés döntetlent hozott a Kazinbarcika ellen.
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–VÁC FC
(Mosonmagyaróvár, 17.30)
A mosonmagyaróvári csapat még nyeretlen, két vereség között háromszor döntetlent játszott. Pályaválasztóként legutóbb májusban, a mostani listavezető Gyirmót ellen győzött. A váci együttes a jó kezdés után egyre hátrább csúszott a táblázaton, az első fordulóban nyert, aztán két döntetlen, majd két vereség következett. Vendégként idén csak kétszer, Sopronban és Budafokon tudott nyerni.
 
KAZINCBARCIKA BSC–DOROGI FC
(Putnok, 17.30)
A barcikaiak tavaly újoncként remekül kezdték, nagyrészt az akkor szerzett pontoknak köszönhették a bennmaradást. Ha nem is állnak olyan jól, mint 2017 augusztusának végén, az első fordulóban Nyíregyházán elszenvedett vereség óta három döntetlennel és egy győzelemmel feljöttek a középmezőnybe. A Dorog kettőt nyert, kettőt veszített eddig, egy döntetlennel és 7-7-es gólkülönbséggel áll. Figyelemre méltó, hogy vendégként arra mindkét eddigi győzelmét, a Balmazújvárost és a Soroksárt győzte le.
 
ZALAEGERSZEGI TE FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Zalaegerszeg, 18.00)
A Nagy Tamás által irányított ZTE remekül szereel eddig, szemben tavaszi vergődésével. Még veretlen és jobb gólkülönbségének köszönhetően a második, tehát feljutó helyen áll. A legutóbbi négy hazai bajnokijából hármat megnyert, csak a Csákvár ellen játszott döntetlent. Az újonc Kaposvár, amelyet a ZTE hajdani bajnokcsapatának csatára, Waltner Róbert irányít edzőként, ugyancsak a várakozás felett szerepel, az első fordulóban elszenvedett vereség óta két döntetlent játszott, majd a legutóbbi két fordulóban győzött. Vendégként még veretlen, 180 perc alatt öt gólt lőtt eddig (Igaz, négyet kapott.)
 
AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAFOKI MTE
(Csákvár, 19.00)
A Csákvár a döntetlenek csapata a mostani szezonban, még veretlen, egyetlen győzelme mellett négyszer is egy pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt. A Budafok három vereségnél tart, egy győzelem és egy döntetlen mellett. Vendégként ugyanakkor jó a mérlege, köszönhetően tavaszi menetelésének. Április közepe óta négyszer nyert sorozatban, majd egy vereség után döntetlent játszott. A mostani idényben még nyeretlen vendégként.
 
BFC SIÓFOK–WKW ETO FC GYŐR
(Siófok, 19.00)
A Siófok rossz rajtot vett, három vereség után kétszer döntetlent játszott, még nyeretlen. Pályaválasztóként április vége óta csak az MTK győzte le. Az ETO a legutóbbi fordulóban jó mérkőzésen játszott döntetlent a Vasassal, az első fordulóban elszenvedett vereség óta veretlen. Vendégként a legutóbbi három bajnokiját kivétel nélkül megnyerte.
 
VASAS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szusza Ferenc Stadion, 19.00)
A piros-kékek a legutóbbi két fordulóban nem nyertek, így, igaz, csak rosszabb gólkülönbségükkel, visszacsúsztak a harmadik helyre. Tizenegy gólt szereztek eddig, ennél többet csak a Gyirmót, ellenben viszonylag sok gólt kaptak, nyolcat. Tíz csapat is kevesebbet kapott nála. A Békéscsaba az elmúlt négy idegenbeli bajnokijából csak egyet nyert meg, sokkal jobb a hazai mérlege.
 
GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Gyirmót, 19.00)
A listavezető a legtöbb gólt szerezte, s (a Kazincbarcikával együtt) a legkevesebbet kapta. Egyetlen veresége mellett négyszer nyert, egyetlen más csapat sem szerzet ennyiszer három pontot. Pályaválasztóként az eddigi két meccsét 8-0-s gólkülönbséggel nyerte meg. (a Tiszakécske ellen 5-0-ra, a Vác ellen 3-0-ra nyert.) A Soroksár két győzelem után a következő két fordulóban csak egyetlen pontot szerzett, de vasárnap újra nyert. Idegenben a legutóbbi hat mérkőzésén 16 pontot szerzett!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC