nb1.hu

Wittrédi Dávid mindenáron játszani szeretne

Kozármisleny – A rutinos támadó sokszor siettette a visszatérését.

Wittrédi Dávid már harmadik alkalommal szerepel Kozármislenyben, többek közt az előző évben tagja volt bajnokcsapatnak és a Magyar Kupában menetelő együttesnek.

 

Wittrédi Dávid rendkívül rutinos labdarúgó, 29 éves, 69 NB I-es mérkőzésen 7 gólt szerzett, a PMFC mellett szerepelt a legmagasabb osztályban, Debrecenben. Tavasszal az NB II-es ZTE labdarúgója volt, ahol bár végig versenyben voltak a feljutásért, végül 3. helyen végeztek.

Mislenyben az eddigi két szerepvállalása során 31 mérkőzésen 23 gólt szerzett, tagja volt a 2011/12-es szezonban NB II-ben ezüstérmes együttesnek.

 

– Tavaly vezéregyénisége voltál az NB III-ban bajnoki címet szerző és a Magyar Kupában menetelő együttesnek. Milyen érzés volt visszatérni a Kozármisleny csapatába? Hogy fogadtak a társak?

– Mindig nagyon jó érzés visszajönni Mislenybe, úgy gondolom, hogy szeretettel vártak vissza a társak – mondta Wittrédi Dávid a klub honlapjának.

 

– A ZTE-vel nem sikerült tavaly a feljutás, feltételezhető, ha a zalaiak NB I-be jutottak volna, akkor jelenleg nem beszélgetnék. Nagyon kevéssel maradtatok le az 1-2. helyek egyikéről, miként élted meg? Van-e benned bármiféle rossz érzés ezzel kapcsolatban?

– Nagyon nehezen éltem meg, hogy nem sikerült a feljutás, de sajnos nagyon sokat hibáztunk. Rossz érzés van bennem ezzel kapcsolatban, mert nem sikerült a kitűzött célt elérni.

 

– Külső szemlélő számára is nagy különbség látszik a harmadosztály és az NB II színvonala, a játék gyorsasága, a dinamika és szinte minden tekintetben. Kérdezném tőled, hogy te belülről hogy látod, mik a főbb különbségek a két osztály között?

–Egyszerű a válasz, az NB II-ben sokkal jobb csapatok vannak, és azt gondolom, hogy legalább 15 együttes azonos játékerőt képvisel.

 

– A Kozármisleny újonc a másodosztályban, amíg tavaly a mérkőzéseken mindig mi domináltunk és minden meccsünkön labdabirtoklási fölényben voltunk, addig ebben az erős NB II-ben más a helyzet. Az is igaz, hogy csapatunk kerete eközben kicserélődött, a tavalyi évhez képest jelentősen átalakult, 13 új játékos érkezett, így időre van szükség, hogy úgy igazán összeálljon az együttes. Te hogy látod ezt?

– Nagyon sok az új játékos, úgy gondolom, hogy még idő kell ahhoz, hogy olyan játékunk legyen, amit elvárnak tőlünk és természetesen, amit mi is elvárunk magunktól. Sokkal egyszerűbb lenne, ha a tavalyi csapat minden játékosa itt lenne. Azonban azt is le kell szögezni, hogy az érkezők mindegyike erősítés, én ezt így gondolom. Szerintem ez a csapat tavaszra fogja kiforrni magát, akkor lehet majd a szép játékot elvárni.

 

– A nyáron hívott a PMFC csapata is, ennek ellenére talán érthető módon a magasabb osztályú, NB II-es kihívást választottad. Mennyire volt nehéz meghozni ezt a döntést?

–¨Nehéz döntés volt, de így kellett döntenem!

 

– Az idei éved eddig elég zaklatott, rögtön az első fordulóban megsérültél, majd hosszabb időre kiestél, majd amikor a visszatérésed aktuális lett volna, következett egy eltiltás. Mennyire sikerült magad utolérni?

– Mondhatjuk úgy, hogy eddig semmi sem úgy sikerült, ahogy terveztem. Keveset tudtam pályán lenni, a sérülésemet siettettem, még mindig olyan vagyok, mint egy kisgyerek, játszani akarok bármi áron.

 

– Ismered az NB II-es mezőnyt, ennek tükrében milyennek ítéled meg a HR-Rent Kozármisleny csapatának a keretét, a te személyes véleményed szerint milyen célok elérése lehet reális?

– A mezőny első fele reálisnak tűnik, de egy jó tavasszal szerintem a 6-7. helyre is előre lehet kúszni.

 

– Milyen az idei közösség a Misleny csapatánál? Milyen az öltözői hangulat?

– Ezzel itt soha nem volt baj, most sem, remek emberek alkotják a csapatot, öltözőt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC