nb1.hu

ZTE-DVTK: mint falat kenyér

Lassan kiderül, mennyire lett finom.

Zalaegerszegi TE FC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Zalaegereszeg, ZTE Aréna, 2346 néző.
Játékvezető: Bogár Gergő (Farkas Balázs, Huszár Balázs).
ZTE: Szemerédi – Németh E., Kiss M., Lesjak, Gergényi – Bedi, Hudák – Horváth K., Barczi, Madarász – Popin. Vezetőedző: Dobos Barnabás.
DVTK: Radoš – Polgár, Brković, Tamás – Nagy T., Márkvárt, Mazalović, Szabó B., Juhar – Hasani, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Csere: Popin helyett Novák a 61., Vernes helyett Bacsa a 64., Horváth K. helyett Babati a 69., Márkvárt helyett Tajti M. a 74., Barczi helyett Balázs Zs. a 81., Hasani helyett Tóth Bo. a 84. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 34., Juhar a 48. percben.
Gólszerző: Nagy T. (0-1) a 44., Hasani (0-2) a 79. percben.
 
 
 
Szombat reggeli hírünk óta tudott dolog, hogy veszélyben van Fernandónak, a Diósgyőr vezetőedzőjének az állása a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt. Ezért nyugodtan kijelenthető, úgy kellett ez a siker, mint falat kenyér, de nemcsak a vezetőedzőnek, hanem a játékosoknak és egész Miskolcnak is.
 
Ez leginkább a vendégek második gólja után bizonyosodott be, amikor a gólszerzőhöz fél pillanat alatt odarohant a kapus Rados is (kár, hogy a sebességéről nincsenek adatok…), és ő is, az elkövető Hassani és minden diósgyőri eksztázisban ünnepelt.
 
Fernando is „fellélegzett” ezt leginkább a gólöröme alatti mosolya árulta el. Ám egy kupameccsen elért siker nem feledteti a bajnoki kudarcokat, ám a további munkához nagyobb önbizalmat és elszántságot kölcsönözhet. Ha lesznek újabb sikerek, egyenesbe kerülhet az edző és a csapat, ha nem, akkor elválnak egymástól az utjaik.
 
A ZTE előtt egyébként le a kalappal, 0-1 után akár simán fordíthatott volna, ám a szerencse – hosszú idő után – a DVTK-t vette pártfogásába, így bejutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában.
 
 
Gólok története
 
44. perc: Polgár jobbról érkező beadását megcsúsztatta egy védő, de Juhar kapásból lőtt, kiszorított helyzetből, amit Szemerédi bravúrral védett. A hosszún Nagy Tibor érkezett, aki még élesebb szögből az üres kapuba lőtt, Szemerédi csak a gólvonal mögött ért a labdához, 0-1
 
79. perc: Bacsa húzta meg a bal szélen, az alapvonalról középre tette a labdát, ami elsőre tisztáztak a védők, de középen Nagy T. beemelte a 11-es pont tájékára, ahol a tömegben Florent Hasani kapcsolt a leggyorsabban, és fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt, 0-2
 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC