Derbi lesz Győrben - jön a 17. forduló - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Derbi lesz Győrben - jön a 17. forduló

2018. November 10. Saturday 14:31  | Simon Zoltán
NB2

Véget ér-e a Vasas zuhanórepülése?

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 17. fordulóját, ezen a héten már a második játéknap vár a mezőnyre. A listavezető Gyirmót ezúttal a győri derbit játssza az ETO-val.
 
VÁC FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Vác, 13.30)
A váciak szerdán megtörték döntetlenekből álló sorozatukat, mégpedig úgy, hogy nyerni tudtak Nyíregyházán. Így a tizenkettedik helyen állnak a tabellán. Pályaválasztóként már legutóbb is otthon játszhattak, döntetlent értek el az élcsapatok közé tartozó Békéscsabával szemben. A mostani feladat sem kisebb, a Kaposvár újonc létére a negyedik helyen áll a tabellán. A Rákóczi mindössze két vereséget szenvedett eddig, ebből az egyiket vendégként, a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén, Tiszakécskén. 
 
 
CEGLÉDI VSE–BSS MONOR
(Tiszakécske, 13.30)
A két szomszédvár közül a ceglédi a pályaválasztó, de a mérkőzést Tiszakécskén rendezik. A CVSE feljavult az utóbbi időben, október végén, november legelején háromszor is győzött. Szerdán megszakadt a jó sorozat, de erős ellenfél, a második helyen álló Zalaegerszeg otthonában kapott ki 1-0-ra a ceglédi alakulat. A Monor a 18. helyen áll, három hellyel és négy ponttal a Cegléd mögött. Szerdán kikapott otthon a Budaörstől. Múlt vasárnap vendégként nyert Mosonmagyaróváron, az az eddigi legnagyobb idegenbeli bravúrja. 
 
 
BUDAÖRS FC–VASAS FC
(Tatabánya, 13.30)
A Budaörs a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer veszített, 12 pontot szerzett, s ezzel feljött a tabellán az előkelő ötödik helyre. Pályaválasztóként szeptember eleje óta csak a Gyirmót ellen nem nyert, sőt, nem is szerzett pontot. a Vasas nagy csalódást okoz hívei számára. Noha remekül kezdte az NB II-es idényt, azóta csak egyszer győzött, s visszacsúszott a tizenkettedik helyre. Vendégként a legutóbbi hét bajnokijából csak egyen szerzett három pontot, a legutóbbi kettőt ráadásul elveszítette. 
 
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BFC SIÓFOK
(Mosonmagyaróvár, 13.30)
A Mosonmagyaróvár mostani helyzetében feltétlenül sikerként értékelendő, hogy szerdán, megszakítva rossz sorozatát, elvitt egy pontot a Vasastól. Az előző hetekben ugyanis egymás után szenvedte el a vereségeket, s sereghajtónak csúszott vissza. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzését szerzett gól nélkül elveszítette. A Siófok heteken keresztül veretlen volt, sorozatban játszotta a döntetleneket, majd szerdán kikapott otthon a Kazincbarcikától. A tabellán a tizenhetedik helyen áll, csupán három ponttal előzi meg a Mosonmagyaróvárt. 
 
 
KAZINCBARCIKA BSC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Putnok, 13.30)
Továbbra is tart a Kazincbarcika csodája,  a tavalyi ősz elején volt hasonlóan remek menetelése. A legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, egy döntetlen mellett. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén hét ponttal gazdagodott. A Csákvár a kilencedik helyen áll, három hellyel a Kazincbarcika mögött, miután a legutóbbi négy fordulóban csak öt pontot szerzett. Vendégként a két szeptemberi győzelem óta két mérkőzésen egy pont a mérlege. 
 
 
SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Soroksár, 13.30)
Lipcsei Péter csapata szerdán kikapott 2-0-ra Győrben az ETO-tól, így most a hetedik helyen áll a táblázaton. Immár három forduló óta nyeretlen. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóján hét pontot szerzett. A Békéscsaba szerdán legyőzte otthon a Dorogot, továbbra is kiváló a hazai mérlege, ennek köszönheti, hogy a harmadik helyen áll. Idegenben mindössze egyszer, Csákváron tudott eddig nyerni a szezonban. A legutóbbi három idegenbeli fellépésén kilenc gólt kapott és nyolc pontot elveszített. 
 
 
DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Dorog, 13.30)
Egyik csapatról sem lehetne állítani, hogy jó formában van. Mindkettő csupán egyszer nyert a legutóbbi öt fordulóban, a dorogiak így a tizenharmadik, a nyíregyháziak a tizenhatodik helyen állnak, a mostani pályaválasztónak öt ponttal többje van. A Dorog otthon azért nem szerepelt rosszul az utóbbi hetekben, szeptember 2. óta négy mérkőzésen nyolc pontot szerzett. A Nyíregyháza szerdán otthon a Váctól kapott ki, a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén pont nélkül maradt. 
 
 
BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Budafok, 13.30)
A BMTE az utolsó előtti helyen áll a bajnoki tabellán, a legutóbbi öt bajnoki meccsét elveszítette. Pályaválasztóként egy ideig jól teljesített, de a legutóbbi két találkozóját ott is elveszítette, a Szekszárd elleni idegenbeli MK-továbbjutás sem lendített a csapaton. A Zalaegerszeg a második helyen tanyázik, a legutóbbi botlása után ismét nyert. Vendégként azonban a legutóbbi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni a Merkantil Bank Ligában. 
 
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE
(Balmazújváros, 17.00) 
Tavasszal még két osztály választotta el egymástól a két csapatot, s most az áll jobban, aki a harmadik vonalban, s nem az OTP Bank Ligában szerepelt. A tiszakécskeiek már a mezőny első felébe tartoznak, miután a rossz rajtjuk óta egyetlen vereséget sem szenvedtek. Vendégként ugyanakkor nyeretlenek, első vereségük óta minden idegenbeli meccsük döntetlenre végződött. A Balmazújváros szerdán újra vereséget szenvedett, tizennyolc ponttal a tizennegyedik helyen áll. Pályaválasztóként legutóbb legyőzte a Nyíregyházát, megszakítva három nyeretlen hazai meccsből álló sorozatát. 
 
 
GYIRRMÓT FC GYŐR–WKW ETO FC GYŐR
(Gyirmót, 17.00)
Az Alcufer Stadionban a listavezető fogadja a nyolcadik helyezettet. A Gyirmót tizenegy ponttal gyűjtött többet városi riválisánál. Két botlástól eltekintve (kikapott a Soroksártól, s nem tudta legutóbb legyőzni a Siófokot) hibátlan a hazai mérlege. Az ETO, miként a Gyirmót, győzött szerdán, mégpedig a Soroksár ellen. Vendégként jól kezdett, de a legutóbbi 450 játékpercben csak négy pontot gyűjtött. Ellenben a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén hat gólt is szerzett. Más kérdés, hogy ugyanannyit kapott is. 
 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU