Fogadják az NB I-be pályázót, de a kapusukat megműtötték - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Fogadják az NB I-be pályázót, de a kapusukat megműtötték

2019. March 26. Tuesday 13:04  | Simon Zoltán
NB2

Kikérdezték az állapotáról.

Az életéért küzd minden mérkőzésen a még kieső, 18. helyen álló Cegléd. A ceglédiekre hétvégén sem vár könnyű feladat, mert az NB I-be pályázó Gyirmótot fogadja.
 
Viszont egy ideje már kapusukra Tulipán Ákosra sem számíthat a szakmai stáb – ezért felkereste a klub honlapja.
 
A Kassa elleni edzőmérkőzésen szereztél egy sérülést, ami után nem volt egyértelmű a helyzet. Végig játszottad a mérkőzést, majd edzettél egy ideig a csapattal. Jártál kezelésre, ismét a csapattal tudtál készülni, majd újra jelentkezett a fájdalom. Mesélj kérlek erről a megterhelő időszakról. Mi okozta ezeket a kellemetlen heteket?
Igen a Kassa ellen a vége előtt 10 perccel volt egy szűkebb hazaadás, amit visszarúgtam a mezőnybe, ekkor megcsavarodott a térdem és éreztem egy kisebb roppanást is. Végig tudtam ugyan játszani a meccset, de éreztem, hogy valami nincs rendben, viszont arra nem gondoltam, hogy műtétre kerül a sor. Pihentem egy hetet, csináltunk egy MR-t, ami nem mutatott semmi komolyabb elváltozást. Következő héten visszaálltam a csapathoz edzeni, úgy éreztem nincs komolyabb baj, majd egy rossz mozdulatnál újra érezni kezdtem. Jött 2 hét újabb pihenő, kezelések, bicikliztem vele, kocogtam, nem éreztem fájdalmat. Ezután újra visszaálltam a csapathoz, és egy hetet végig is edzettem, majd egy egymás közötti játék során, szintén egy rossz mozdulat következtében újra fájdalmat éreztem. Ekkor határoztam el, hogy ennek nincs értelme, mindenképp megkeresem a probléma okát. A csapatorvosunk Dr. Elekes Csaba segítségével Siófokra kerültem, ahol egy sikertelen injekció próba után felvettem a kapcsolatot Dr. Majzik Ernővel, aki 10 évvel ezelőtt a keresztszalagomat is műtötte. Mivel a felvételek alapján nem derült ki pontosan mi lehet a gond, ezért atroszkopos beavatkozást javasolt.
 
Hogy sikerült a műtét? 
A műtét a doktor úr szerint jól sikerült. Kitisztította a térdem és egy babszem nagyságú porcdarabot távolított el. Nagyon remélem, hogy én is ezt mondhatom, majd azután mikor újra a többiekkel együtt edzem. A műtét maga rutinnak számított, 20-30 perc körül lehetett, ezt az is alátámasztotta, hogy még aznap este elhagyhattam a korházat.
 
Hogy néz ki ilyenkor műtét után a programod? Mik a felépülés egyes fázisai?
Varratszedés után egy hét teljes pihenő volt kiadva, utána kezdhettem el a szobabiciklizést, ahol jelenleg is tartok. Jövő héttől gyógytorna és a combom erősítése következik. Bízom benne, hogy a továbbiakban is fájdalom nélkül haladok és tudok csatlakozni a csapathoz már akár azon a héten, amikor a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfelünk.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU