Idegenben a ZTE, otthon a Gyirmót és a Kaposvár - program - m.nb2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben

Idegenben a ZTE, otthon a Gyirmót és a Kaposvár - program

2019. March 17. Sunday 07:20  | Simon Zoltán
NB2

Két ütemben lesznek délután a meccsek.

Kép forrása: MLSZ
A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában, vasárnap, a listavezető ZTE Dorogon játszik, a Gyirmót a Budaörs együttesét, a Kaposvár a Csákvárt fogadja - jelezte az MLSZ.
 
DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE–BFC SIÓFOK
(Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 15.00)
 
A hazaiak a tizennegyedik helyen állnak, a vendégek a tizenhetediken, hatpontos hátránnyal. Az előző fordulóban mindkettő kikapott, előbbi november 11. óta mindössze egyszer, utóbbi idén eddig kétszer nyert. Az újonc kécskeiek pályaválasztóként mindössze a harmadik bajnokijukat játsszák idén, egy döntetlen után legutóbb legyőzték a sereghajtó Monort. A Siófok a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből csak a Vasas ellen szerzett pontot, de akkor hármat is.
 
VÁC FC–BSS MONOR
(Vác, Városi Stadion, 15.00)
 
A váciak múlt vasárnap vereséget szenvedtek Zalaegerszegen, s ezzel lezárták győzelmi sorozatukat. A tizedik helyen állnak a bajnokságban, ők zárják a mezőny első felét, a Monor pedig a másodikat. Pályaválasztóként a döntetlenek után a legutóbbi két bajnokin nyertek. Az újonc Monor a sereghajtó, de a múlt héten hosszú hetek után ismét nyerni tudott, mégpedig a tavasszal az őszinél jobb formát mutató Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen. A csapat a hazai mérkőzésein gyűjtöget pontokat, vendégként ellenben a legutóbbi hat meccsét (kivétel nélkül egyetlen góllal) elveszítette.
 
DOROGI FC–ZALAEGERSZEGI TE
(Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 15.00)
 
Az egykori bányászcsapat a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, a tizenharmadik helyen áll a tabellán. Pályaválasztóként a négy eddigi 2019-es mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőt elveszített. A ZTE, kihasználva a Gyirmót botlását, a Vác elleni 1–0-s sikerével múlt vasárnap az első helyre ugrott. Ugyanakkor a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából csak a békéscsabait tudta megnyerni.
 
SOROKSÁR SC–CEGLÉDI VSE
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 15.00)
 
A Soroksárra a Magyar Kupa-menetelés kellemes plusz terhet rak, az utóbbi hetekben emiatt nehéz dolga volt riválisainál. A bajnokságban az ötödik helyen áll, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. Otthon a legutóbbi öt mérkőzésén tizenkét pontot szerzett. A Cegléd december 9. óta nyeretlen, a tizennyolcadik, kieső helyen áll. Egy hete pályaválasztóként döntetlent játszott a Doroggal. Vendégként november 4. óta vereség vereséget követ.
 
KAZINCBARCIKA BSC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 15.00)
 
A barcikaiak a legutóbbi négy bajnoki meccsükből hármat megnyertek, s ennek köszönhetően a nyolcadik helyre masíroztak előre a táblázaton. Pályaválasztóként eddig idén, a Vác elleni botlást leszámítva, hibátlanok. A Mosonmagyaróvár az előző fordulóban meglepetésre legyőzte otthon az akkor még listavezető Gyirmótot, lezárva ezzel egy három hónapos nyeretlenségi sorozatot. Idegenben ugyanakkor 2019-ben három mérkőzésen egy pontot szerzett, a tiszakécskei döntetlen után kikapott Vácon és Soroksáron is.
 
BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Budafok, BMTE Sporttelep, 17.00)
 
A két csapat között tizenegy hely és tizenhat pont a különbség, az esélyek mégsem egyértelműek. A kiesés ellen küzdő Budafok a legutóbbi öt, pályaválasztóként játszott mérkőzésén 13 pontot gyűjtött, négy győzelem mellett csak egyszer, a Csákvár ellen játszott döntetlent. December eleje óta minden ellenfelének legalább két gólt rúgott a Promontor utcában. A Békéscsaba az utóbbi hetekben csak egyszer kapott ki, de vendégként összesen 15 pontot gyűjtött csak eddig, igaz, egy hete értékes győzelmet aratott az ETO ellen Győrben.
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–WKW ETO FC GYŐR
(Nyíregyháza, Városi Stadion, 17.00)
 
A Szpari a legutóbbi négy bajnoki találkozójából hármat megnyert, s a tizenkettedik helyre lépett előre. Pályaválasztóként idén még százszázalékos, a Cegléd, a Monor és a Siófok ellen is nyert. A legutóbbi öt hazai mérkőzésén tizenhárom pontot szerzett. Az ETO, noha akadt egy nagyszerű sorozata, a legutóbbi két meccsén pont nélkül maradt. Így is a kilencedik helyen áll, de csupán két ponttal a nyírségiek előtt. Idegenben október vége óta csak két meccsen szerzett pontot, megverte a Vasast és a Csákvárt.
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Kaposvár, Rákóczi Stadion, 17.00)
 
Az újonc harcban van a feljutásért, hátránya csupán két pont az élen álló Zalaegerszeggel szemben. Február 10-én kikapott otthon mumusától, a Budaörstől, de azóta veretlen a Merkantil Bank Liga mérkőzésein. Ugyanakkor idén a három hazai mérkőzése közül csak a ZTE elleni nagy rangadót tudta megnyerni. A Csákvár a tizenegyedik helyen áll, négy forduló óta nyeretlen. Vendégként 2019-ben még veretlen, egy győzelem és három döntetlen a mérlege.
 
VASAS FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
 
Egy évvel ezelőtt még az OTP Bank Ligában harcolt mind a két csapat a bennmaradásért. A piros-kékek a Merkantil Bank Liga táblázatának hatodik helyén állnak, miután a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtöttek. Hátrányuk a második feljutó helyen álló Gyirmóttal szemben tizenhárom pont. A Szusza Ferenc Stadionban két váratlan vereséggel kezdték az évet, de a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték. A balmazújvárosiaknak akadt egy jó szériája, de múlt vasárnap kikaptak a sereghajtó Monortól. A tizenhatodik helyen állnak, a Merkantil Bank Liga mostani idényében mindössze egyszer tudtak nyerni vendégként.
 
GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAÖRS FC
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)
 
A Gyirmót a múlt héten váratlan vereséget szenvedett Mosonmagyaróváron, a második helyre csúszott vissza. Pályaválasztóként idén eddig négyből négyet nyert. A Budaörs a hét közben Magyar Kupa-mérkőzést játszott, 2–1-re kikapott a Bp. Honvédtól. A bajnokságban a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, de még így is a hetedik helyen áll.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU