nb1.hu

11. forduló: ősi riválisok csatája

Nyíregyházára szegeződhetnek a tekintetek.

Ismét hétközi fordulót játszanak a csapatok szerdán a Merkantil Bank Ligában. A tizenegyedik fordulóban a listavezető Békéscsaba Nyíregyházára látogat, a második helyen álló Gyirmót a Ceglédi VSE-t fogadja – jelezte az MLSZ.
 
VÁC FC–VASAS FC
(Óbuda, 15.00)
A váciak vasárnap Óbudán kikaptak a Monortól, a tizenkettedik helyre estek vissza, a Vasas az első három fordulóban nyert, majd rálépett a döntetlenek útjára, amelyről azóta sem tért le: immár sorozatban hét „iksznél” tart. Vendégként az angyalföldiek kétszer nyertek és négy döntetlennél tartanak. 
 
DUNA ASZFALT TVSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Tiszakécske, 15.00)
Az újonc Tiszakécske a legutóbbi öt fordulóban négyszer is döntetlent játszott, augusztus 26. óta nyeretlen. Pályaválasztóként csak a Soroksártól és a ZTE-től kapott ki. A Csákvár, miként mostani ellenfele, már hat dönteltennél tart, több csak a Vasasnak van. Vendégként még veretlen az idényben, két döntetlen mellett háromszor nyert. Tavaly november 12. óta mindegyik idegenbeli bajnokiján szerzett gólt. 
 
KAZINCBARCIKA BSC–BUDAÖRS FC
(Putnok, 15.00)
A barcikaiak a legutóbbi két fordulóban négy pontot szereztek, ugyanakkor a hazai (albérletbeli) mérlegük gyenge, még nyeretlenek Putnokon. Két döntetlen mellett három vereség áll a nevük mellett. A Budaörs két győzelem után vasárnap kikapott, vendégként két vereség után legutóbb győzött Soroksáron. 
 
SOROKSÁR SC–ZALAEGERSZEGI TE 
(Soroksár, 15.00)
A Soroksár négy vereséget szenvedett eddig, ebből hármat a legutóbbi három fordulóban. Csak a Soroksár és a Nyíregyháza nem szerzett pontot a legutóbbi három mérkőzésén. Pályaválasztóként háromszor játszott eddig az idényben, a Kazincbarcikát 4-3-re legyőzte, de kikapott a Dorogtól és a Budaörstől. Otthon, 270 perc alatt, nyolc gólt kapott. A ZTE a harmadik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot gyűjtött. Idegenben még nem kapott ki a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében, öt mérkőzésen 11 pont a mérlege. 
 
DOROG FC–BSS MONOR
(Dorog, 15.00)
Az egykori bányászcsapat az elmúlt hetekben kicsit visszacsúszott a tabellán, miután a legutóbbi négy játéknapon összesen három pontot szerzett. A tizenegyedik. Pályaválasztóként egy hete, a Cegléd ellen megtörte rossz sorozatát, s győzni tudott. A Monor a hétvégén megszerezte második győzelmét, de így is csak a tizennyolcadik. Idegenben mind az öt eddigi mérkőzését elveszítette, kivétel nélkül egy góllal.
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–BFC SIÓFOK
(Balmazújváros, 19.00)
A tavasszal még az élvonalban szerepelt együttes a rossz rajt, majd két győzelem után elsősorban döntetlenekkel tartja a helyét a középmezőnyben, a legutóbbi öt fordulóból négyszer is egy pontot szerzett. Pályaválasztóként hét meccset is játszott már a bajnoki idényben, a két vereséget követően augusztus eleje óta veretlen, háromszor nyert. A Siófok vendégként négy mérkőzésen egy pontot szerzett eddig, azon az egy találkozón, Csákváron szerzett csak gólt. A tabellán a tizenötödik. 
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–WKW ETO FC GYŐR
(Kaposvár, 19.00)
Az újonc kilenc forduló óta veretlen, meglepetésre a bajnokság egynegyedén túl mindössze két pontnyira áll a második feljutó helytől. Pályaválasztóként az első két mérkőzésén elveszített öt pontot, de azóta csak nyer, immár három mérkőzést vívott meg sikerrel. Az ETO a hétvégi fordulóban legyőzte a Nyíregyházát, s ezzel feljött a nyolcadik helyre. Idegenben két győzelemmel kezdte az idényt, de aztán kétszer kikapott. 
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Nyíregyháza, 19.00)
A nyírségiek mérlege pont a fordítottja a Kaposvárénak, az első fordulóban nyertek, azóta ellenben nem tudtak újra győzni. Legutóbbi, győri vereségükkel visszacsúsztak az utolsó előtti helyre. Az előző három fordulóban pont nélkül maradtak, pályaválasztóként a Kazincbarcika elleni siker óta négy mérkőzésen összesen egy pontot szereztek, a Vasas elleni döntetlen mellett háromszor is kikaptak. A klubvezetés kedden bejelentette, hogy a folytatásban már nem Bozsik József irányítja az együttest. A Békéscsaba nagy formában van, a legutóbbi négy fordulóban csak nyert. Idegenben is javult a mérlege, három nyeretlen meccs után győzött Csákváron. 
 
GYIRMÓT FC GYŐR–CEGLÉDI VSE
(Gyirmót, 19.00)
Az egyik csapat feljutó helyen áll, a másik utolsó, nagy a különbség az eddigi szereplés között. Mindazonáltal a hétvégén mindkettő győzött, a gyirmótiak Tatabányán a Budaörs, a ceglédiek Tiszakécskén a Soroksár ellen. A kisalföldi legénység négy hazai meccséből hármat megnyert, éppen a Soroksártól kapott csak ki. A Cegléd vendégként hatszor játszott, három döntetlen és három vereség a mérlege. 
 
BUDAFOKI MTE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Budafok, 19.00)
Az előző idényben a két csapat mindkét egymás elleni mérkőzése döntetlenre végződött, a mosonmagyaróváriak egyetlen ponttal szereztek többet mostani riválisuknál, nincs nagy tudásbeli különbség a kettő között. A Budafok pályaválasztóként öt mérkőzéséből kétszer nyert, kétszer kikapott, egy döntetlen mellett. A mosonmagyaróváriak vendégként egy győzelem és egy döntetlen mellett háromszor is kikapott.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC