"150 éves eltiltás", kritizált az ETO-edző, gondok a Kecskemétnél - edzői értékelések - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

"150 éves eltiltás", kritizált az ETO-edző, gondok a Kecskemétnél - edzői értékelések

Bíró Ádám - 2021. November 22. Monday 11:51
Lipcsei boldog, Kondás elmondta, miért cserélte le a kulcsemberét.
Kép forrása: ETO/Facebook
A válogatott szünet után a 16. fordulót rendezték meg az NB II-ben. A Vasas-Haladás rangadót a hazaiak nyerték meg, a DVTK kiütötte a Budaörs csapatát, a Békéscsaba pedig a Győr otthonában szerzett három pontot. Cikkünkben ismét összegyűjtöttük a vezetőedzők értékeléseit.
 
Vasas-Haladás 1-0
 
Kuttor Attila: "Több szempontból is nagyon értékes győzelmet szereztünk. Az egyik, hogy a listavezetővel játszottunk és meg tudtuk nyerni a találkozót, a másik az, hogy ezt hatvan perc emberhátrányban tettük, a harmadik pedig az a küzdőszellem, amit a csapat ma bemutatott, ez pedig nagyon előre mutató. Ezúton is gratulálok a srácoknak, mert egy olyan arcunkat mutattuk meg, ami alapja egy jó szereplésnek."
 
Németh Szabolcs: "Nagyon kiélezett küzdelem zajlott a pályán, egy igazi rangadó, ezt bizonyítja a három kiállítás is. Mindkét csapat az első helyet szerette volna elfoglalni a tabellán, ennek érdekében nagyon nagy energiát mozgósított. Szerintem a mezőnyben helyenként jól futballoztunk, főleg a kiállítás után. A Vasas nagyon jól lezárta a területeket, nem találtuk a réseket, nem tudtunk mögéjük kerülni, egy-egy átlövéssel tudtunk veszélyeztetni. Az egész mérkőzésen az egyenlítésért, illetve a győzelemért játszottunk, szerintem ez látszódott is a csapaton."
 

Nyíregyháza-Budafok 0-0
 
Feczkó Tamás: "Nagy taktikai csata folyt egy mély talajú pályán. A második félidőben több helyzetünk is volt, kétszer a kapufát találtuk el, de be kellett érnünk az egy ponttal."
 
Csizmadia Csaba: "Mindkét csapat előtt adódott lehetőség, a Nyíregyházának két kapufája is volt, nekünk ziccerünk. Úgy érzem ennek tükrében igazságos döntetlen született. Örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót."
 
Győr-Békéscsaba 0-1
 
Klausz László: "Abszolút nem tetszett a mérkőzés, de az az igazság, hogy a hét elején, amikor a játékosok visszatértek a válogatott szünetről, éreztem rajtuk, hogy egy kicsit tompábbak, és ez sajnos a mérkőzésen is megmutatkozott, mert nem éreztem azt az akarást, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Párharcokban alul maradtunk, talán megelégedtünk magunkkal, hogy három meccset nyertünk, holott végig erről beszéltünk, hogy ugyanaz a csapat vagyunk, ugyanúgy kell mennünk tovább. A 60. perc környékéig azt a játékot játszottuk, amivel eddig sikeresek voltunk, de nem volt meg az az átütőerő a támadásokban, az a frissesség, amivel eljutottunk volna a kapuig. Utána váltottunk, egy ki-ki mérkőzés alakult ki, ahol várható volt, hogy amelyik csapat előbb gólt szerez, az meg is nyeri a mérkőzést."
 
Schindler Szabolcs: "Jó tett a csapatomnak a válogatott szünet, nagyon sokat edzettünk. Alaposan felkészültünk az ETO-ból, sokat foglalkoztunk velük. A mérkőzést nagy részét tekintve úgy gondolom, hogy nagyon szervezett futballt mutattunk be, és véleményem szerint megérdemelten nyertünk, mert kihasználtuk a hazaiak hibáit. Már az első félidőben is fölényben játszottunk, igaz ellenfelünk nagyon mélyen védekezett. Többet kockáztattunk, mint a korábbi mérkőzéseken, a második félidőben már kiegyenlítettebb játék volt, de az összkép alapján megérdemelt a győzelmünk."
 

Szolnok-Szeged 0-2
 
Csábi József: "Volt már olyan, hogy vesztes meccs után gratulálok a fiúknak, de ezúttal nem tehetem. Tudtam, hogy stabil, jó tempóban játszó csapat a Szeged, és hogy a pálya talaját ismerve párharcokkal teli mérkőzés lesz. Ennek ellenére az ellenfél jobban alkalmazkodott a körülményekhez, és fizikálisan is fölénk kerekedett. Megpattanó lövésből szereztek vezetést a vendégek, és nem volt meg a hitünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést, a második gól pedig mindent eldöntött."
 
Dragan Vukmir: "Nagyon jó meccset játszottunk egy masszív szolnoki csapat ellen. Az első perctől irányítottuk a találkozót, lőttünk két gólt, s egészen a 93. percig nem engedtünk helyzetet a hazaiaknak, így megérdemelt győzelmet arattunk."
 
Kecskemét-Dorog 2-0
 
Szabó István: "Sok problémával küzdöttünk a héten, de a bajnokság ezen szakaszában ezzel már minden csapatnak számolnia kell, hogy vannak hiányzói. Mi is elvesztettük Lukács Dánielt és Szalai Józsefet, akik meghatározó játékosaink. Akik a helyükre léptek nagyszerűen futballoztak ugyanakkor. Az első félidőben ült az ellenfél taktikája, a Dorog mélyen védekezett, ebből próbált kontrázni, amire számítottunk. Ez a nálunk sokkal jobb csapatoknak is fejtörést okoz. Érthető, ha a szurkolóink azt szeretnénk, hogy gyors gólokat szerezzünk, de van jó ellenfél, jó taktikával, aki ellen türelmesen kell futballozni, ezt ma is láthatta mindenki. Az első félidőben nem voltam elégedett, nem volt megfelelő a játékunk, de a problémákat a szünetben rendeztük. A második félidőben már a helyzetek száma, illetve a játék képe alapján is megérdemelten nyertünk. Nyomás alá tudtuk helyezni a Dorogot, idő kérdése volt, mikor találunk be. Ma is kiderült, hogy időnként változtatni kell az elképzeléseinken, ma például nekünk kellett beszorítani az ellenfelet. Örülök a győzelemnek, sokat tettek érte a játékosok, most mér készülünk a tiszakécskei mérkőzésre."
 
Fenyvesi László: "Sajnálom, hogy olyan szituációból kaptunk ki, amire egész héten készültünk. Folyamatosan a rögzített helyzeteket elemeztük, erre pont egy nagy bedobásból kerültünk hátrányba. Utána kintebb jöttünk, aminek következtében egy kontra végén megkaptuk a második gólt. Bosszús vagyok, mert ebben a meccsben benne lehetett volna egy pont. Több olyan sanszunk is volt labdaszerzések után, amikből helyzeteket kellett volna kialakítanunk, az utolsó jó passzok viszont hiányoztak."
 
PMFC-III. Kerületi TVE 0-1
 
Vas László: "Fájó a vereség, különösen annak ismeretében, hogy mindkét fél eldönthette volna a maga javára a mérkőzést. Hektikus találkozó volt, és a felvétel alapján egy szabályos gólunkat vette el a játékvezető. Sajnos a végén a mi kapunkba került a labda."
 
Kemenes Szabolcs: "Az első félidő mindkét részről döcögősen alakult, de a második már egy nyílt, jó mérkőzést hozott. Akár többgólos különbség is kialakulhatott volna mindkét oldalon, nagyon örülünk a megszerzett három pontnak."
 
Siófok-Tiszakécske 4-1
 
Domján Attila: "Régóta nem nyertünk, ezért az első félidőben görcsösen játszottunk, de a megszerzett első gólunk után már felszabadultan futballoztunk. Megérdemelten nyertünk."
 
Visinka Ede: "Teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak, mert a második játékrészben csak egy csapat volt a pályán. Sajnálom, hogy stabil játékból a végén sima vereség lett. Nagyon sok munka vár még ránk."
 
Csákvár-Szentlőrinc 2-2
 
Mónos Tamás: "Úgy éreztem az első félidőben, hogy kezünkben van a meccs, de szokás szerint a kimaradt helyzetünk után megkontráztak minket és hátrányba kerültünk. Óriási fegyverténynek tartom, hogy 0–2 után, néhány perc alatt sikerült egyenlítenünk."
 
Marian Sluka: "A Csákvár nem érdemelt pontot, mi ajándékoztuk meg őket. Nagyon jól futballoztunk, a játékosok 85 percig mindent megvalósítottak abból, amit elterveztünk, de tudomásul kell venni, nem csak előre, hanem hátrafelé is fegyelmezetten kell játszani mindenkinek."
 
DVTK-Budaörs 5-0
 
Kondás Elemér: "Fontos győzelmet arattunk, bár nem kezdtük valami jól a találkozót, mert az elején pontatlanok voltunk, és eladogattuk a labdát. Idegesen feszülten játszott a csapat, mert tudta, mi a tét. Viszont az első gól megnyugtatta a csapatot, onnan kezdve nyugodtabban játszottunk, tudtunk piroshoz is passzolni, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Nagy különbségű győzelmet arattunk, így még arra is tudtunk figyelni, hogy néhány játékost le tudjunk cserélni. Molnár Gábor szeretett volna a pályán maradni, és újabb gólokat lőni. Az orvosi stáb javaslatára azonban eleve úgy készültünk a mérkőzésre, hogy elővigyázatosságból maximum egy félidőt játszik, mert a Szolnok elleni felkészülési meccsen fájdalmat érzett a vádlijában, és hét közben is kevesebbet edzett. Kocsis Dominik cseréje viszont kényszerű volt, zsibbadt a bokája, bízom benne, nem komoly a baj. Szerettem volna, ha még több gólt lövünk, ám kissé pontatlanok voltunk, a helyzeteink felét lőttük csak be. Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, mert így közelítünk ahhoz az aránypárhoz, amihez szeretnénk. (mérkőzésenként átlagban 2 lőtt és maximum 1 kapott gól - a szerk.) Az utolsó 5 meccsen mindössze 2 gólt kapott a csapat, jelenleg 16 meccsen 16 kapott gólnál járunk, azaz kezdünk alakulni, és még egy kellett volna, hogy meglegyen a 32 találat. A hátsó stabilitás kell a sikerhez, mert elöl megvannak a helyzeteink, kérdés, hogy milyen arányban tudjuk kihasználni. Egyedül Szolnokon nem tudtunk kellő számú helyzetet kialakítani, az összes találkozón megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Nem sorozatban gondolkodunk, de ötödik siker után egyből felléptünk a második helyre. Szeretnénk tovább haladni ezen az úton, és tovább folytatni ezt a szériát."
 
Gabala Krisztián: "Nagyon nehéz mit mondani, mert az első harminc percben jól játszottunk, megleptük a DVTK-t, nem tudtak mit kezdeni a presszingünkkel. Ilyen a futball, egy rögzített játékhelyzet után felborult az egész terv. Utána elkezdtünk kapkodni, és az első félidő utolsó tíz percében eldőlt a találkozó. A szünetben azt mondtam, hogy a gondoljunk a jövőben, például úgy cseréltem hogy már a szerdai mérkőzésre gondoltam."
 

Ajka-Soroksár 1-2
 
Kis Károly: - ,,Magas” színvonalú játékvezetés mellett szenvedtünk vereséget, ha most elmondanám amit gondolok, százötven évre tiltanának el. Gratulálok a Soroksárnak.
 
Lipcsei Péter: "Nagyon jó csapattól vittük el a három pontot, harcosságból jelesre vizsgáztak játékosaim. Nyilván voltak az első és a második félidőben is pontatlanságok, de boldogok vagyunk, a mi helyzetünkben nagyon kellett ez a győzelem."
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 11. 30. 20:01

Vb-selejtező: elképesztő 30 percet produkált a magyar női válogatott

Brillírozott a Fradi játékosa is.
2021. 11. 30. 19:36

Kispest-Újpest: eljárást indított az MLSZ

Alaposan elmeszelték a kispesti csapatkapitányt.
2021. 11. 30. 18:50

Messi: azonnal add neki oda a 7. Aranylabdádat!

Hatalmasat csalódok a jelenlegi kedvencemben.
2021. 11. 30. 17:46

U16: nem bírta el a sok hiányzót a magyar válogatott - videó

Élcsapattal találkoztak a mieink.
2021. 11. 30. 14:09

Vasas: összefogtak a hősökért

Vendégül látták őket.
2021. 11. 30. 12:50

Csupán egyetlen meccs érdekelt legalább ezer szurkolót - nézőszámok

Kevesen mentek ki a mérkőzéskre.
2021. 11. 30. 19:05

Mosonmagyaróvár: fájó pofon után hihetetlen szárnyalás - részletek

Februárban jön a bajnoki döntő?
2021. 11. 30. 14:42

Hatalmas dráma az Újpest meccsén - reakciók, videók

Potyogtak a gólok.
2021. 11. 30. 16:54

Törökország: megtörte a jeget a magyar válogatott támadója - videó

Igazi lesipuskás megmozdulás volt.
2021. 11. 30. 16:21

Németország: újabb koronavírusos eset Orbánéknál

Módosult a csapat programja.
2021. 11. 30. 10:55

Kecskemét-Hali: mindkét edző ugyanarra panaszkodott - reakciók

Komoly hiányérzet és a csapatmunka diadala.
2021. 11. 29. 21:59

Üzent a Haladás a Vasasnak és a DVTK-nak

Ott volt a fejes a legvégén.
2021. 11. 30. 13:45

Végig kellett játszania az edzőnek az NB III-as bajnokit

Túl sokan nem voltak a kispadjukon.
2021. 11. 29. 16:30

Hiába a 8 hiányzó, kőkemény meccsen győzték le a Puskás Akadémiát – reakció

Ketten debütáltak is.
2021. 11. 30. 14:05

Eddigi legsúlyosabb sérüléséből tért vissza a DVSC védője

A Vasas ellen érezte először, hogy baj lehet.
2021. 11. 30. 13:47

Véber György betartatta az ígéretét a csapatával

A mesterhármas rengeteget segített.
2021. 11. 30. 13:30

U16: itt nézhető a Magyarország-Oroszország

Az U17-es Eb-re készülnek a mieink.
2021. 11. 30. 11:53

Kiválasztotta az MLSZ a 14. forduló legszebb góljait és védéseit - videók

Elképesztő képsorok.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC37
2DVTK36
3Szombathelyi Haladás34
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia32
5Kecskeméti TE HUFBAU32
6Dorogi FC27
7Nyíregyháza Spartacus FC27
8BFC Siófok27
9WKW ETO FC Győr26
10PMFC23
11FC Ajka22
12Szentlőrinc21
13Soroksár SC20
14Budafoki MTE19
15Aqvital FC Csákvár19
16Szolnoki MÁV FC19
17Békéscsaba 1912 Előre18
18Budaörs17
19III. Ker. TVE14
20Tiszakécskei LC12
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!