17 évesen sporttörténelmet írt Csertői csodacseréje - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

17 évesen sporttörténelmet írt Csertői csodacseréje

Nagy Benjámin - 2020. December 01. Tuesday 19:14
Örökké emlékezetes pillanatok Gyirmóton.
Kép forrása: gyirmotfc.hu

 

A GYIRMÓT KÖZLEMÉNYE:

 

"Igazán kuriózumnak számító pillanatot élhetett át csapatunk fiatal, 2003-as születésű játékosa Mayer Máté, aki az NBII-es küzdelemsorozat hétvégén esedékes 19. fordulójában Békéscsabán szerepelhetett, bemutatkozása igazán emlékezetesre sikerült. Történt ugyanis, hogy a találkozó gólnélküli állásánál a rendes játékidő leteltét követően, amikor már sokan a játékvezető Nazsa Tamás hármas sípszavára vártak, vezetőedzőnk Csertői Aurél szólította és a 91. percben Szatmári István cseréjeként pályára küldte a támadót, aki néhány másodperc múlva első, és mint később kiderült egyetlen labdaérintésével eldöntötte a mérkőzés három pontjának sorsát.

 

"Természetesen örültem, hogy bajnoki mérkőzésen is debütálhattam a felnőtt csapatban, korábban a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben már néhány percre pályára léphettem a Szolnok otthonában, majd az ETO és a Kazincbarcika ellen voltam a keretben" – kezdte visszaemlékezését Mayer Máté.

Ilyen helyzetben általában az eredmény megtartásának céljával, kicsit az idővel is játszva döntenek a szakvezetők csere mellett, de szerencsére ismét beigazolódott a futball egyik fontos eszméje, miszerint a mérkőzés nem 90 percig, hanem a lefújásig tart. "A mester bíztatott a cserét megelőző pillanatokban, kérte, hogy a kapott időben adjak bele minden tőlem telhetőt, valamint, ha szögletrúgásra kerülne sor, akkor hova kell helyezkednem. Amikor pályára léptem szabadrúgáshoz jutottunk a felezővonal közeléből, innen Vass Ádám ívelte fel a labdát a hazaiak kapujának előterébe, Hudák Dávid a jobb összekötő helyétől visszafejelte középre, nekem pedig sikerült jó ütemben rástartolni a labdára és a hazai védőket , valamint a kimozduló kapust Uram Jánost is megelőzve 6 méterről a kapuba emeltem. Szerencsére ezután már nem volt idő arra, hogy a hazaiak veszélyt jelentsenek a kapunkra. A lefújást követően kellet néhány pillanat, hogy felfogjam, milyen gólon vagyok túl, de látva a többiek örömét, fogadva a gratulációkat hamar azonosulni tudtam a hangulattal."

 

Játékosunk eddigi pályafutása szerinte sem alakult úgy, ahogyan azt szerette volna, de ez a pillanat is erőt adhat neki, hogy immár kék-sárga mezben a jövőben még több hasonló pillanattal örömet szerezzen a szimpatizánsoknak. "A korábban az ETO-ban, most pedig az NBIII-as Szekszárdban játszó testvéremhez Mayer Milánhoz (szül: 1996) hasonlóan én is Kaposváron kezdtem focizni, majd én is a zöld-fehérekhez kerültem, ahol öt évet töltöttem, azonban a szakmai vezető finoman szólva a tudomásomra hozta, hogy ott nem bízhatok a szép jövőben. Először a járványidőszak kezdetekor a Vasasnál voltam fél évig, majd nyáron felkerestem Tamási Zsoltot a Gyirmót szakmai igazgatóját, aki már korábbról ismert és segítő kezet nyújtva ismét lehetőséget adott, így most már itt kell bizonyítanom. A támadó szekció bármelyik posztján játszottam már, de azt hiszem a jobb oldalon tudom a legtöbbet kihozni magamból. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen pillanat, egy győztes gól nem jelent többet, mint a mostani három pontot, hiszen holnaptól már a következő feladatokra kell koncentrálni. Hogy ez éppen melyik csapatunkban adódik, majd kiderül, hiszen mind Makkos Tamás, mind pedig Polyák Gábor együttesében jól érzem magam, de most örülök, hogy a felnőttek között a társak játékához én is hozzá tehettem valamit" - mondta.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!