nb1.hu

4 ezren a 8 gólos stadionavatón – beszámoló, reakciók

Újra Szegeden játszhattak a szegediek.

Szeged-Csanád GA-Csákvár 5-3 (3-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 4000 néző. 
 
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kárász, Tóth G., Deák I., Mohl – Jovanovics (Zvara, 87.), Oláh G. – Germán, Varga Sz. – Kóródi (Bitó, 85.), Gajdos (Andorka, 65.). 
Vezetőedző: Joao Janeiro.
 
Csákvár: Markek – Csató I. (Pratsler, 61.), Tányéros, Albert I., Deutsch L. (Kocsis B., 61.) – Tamás N., Mim (Nándori, a szünetben), Mészáros D., Madarász – Daru, Baracskai. 
Vezetőedző: Visinka Ede.
 
Gólszerzők: Germán (23., 26., 11-esből, 30.), Kóródi (76., 80.), ill. Baracskai (58.), Daru (70.), Tamás N. (90.).
 
Végre már nem kell otthon is idegenben játszania a szegedieknek, már bajnoki mérkőzéssel is felavatták a Szent Gellért Fórumot. Ráadásul nem is akármilyen meccsel! A találkozóra 4000 szurkoló látogatott ki, ami az NB II-ben igencsak megsüvegelendő szám, valamint a csapatok 8 góllal örvendeztették meg a közönséget.
 
A meccs előtt a Csákvár tűnt a találkozó esélyesének, legalábbis a tabellán elfoglalt helyezésük alapján. A várakozással ellentétben viszont a hazai ragadták magukhoz a kezdeményezést és Germán Tamás csupán 7 perc leforgása alatt klasszikus mesterhármast ért el. A hazaiak lehengerlő kezdésére nem volt válasza a Csákvárnak a félidő végéig, így 3-0-ás állással vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után a vendégek jöttek vissza jobban a pályára, a 70. percben már csak egy gól hátrányban voltak. Kóródi Nándor viszont megálljt parancsolt a visszakapaszkodó vendégeknek és 5 perc alatt két góllal döntette el a meccset. A végeredményt Tamás Nándor állította be, megszerezve ezzel a vendégek harmadik és a mérkőzés utolsó gólját.
 
Méltó stadionavató volt ez Szegeden, a csapat és a szurkolók is kitettek magukért. Visszatért a futball Csongrád megyeszékhelyére és ha sikerül a lendületet meglovagolniuk, nem lehet problémájuk a bennmaradással.
 
Így nyilatkoztak az edzők a gólzáporos mérkőzés után:
 
Joao Janeiro(Szeged): ,,A mai és a korábbi bajnoki mérkőzéseink között az a különbség, hogy ezúttal kihasználtuk a helyzeteinket. Nagy nap ez a mai a csapatunk életében. Örülök, hogy győzelemmel tértünk vissza Szegedre, és hogy boldogságot szereztünk lelkes szurkolóinknak."
 
Visinka Ede(Csákvár): ,,Tizenöt perc után átvette a kezdeményezést a Szeged, és szünetig gólokkal büntette hibáinkat. Bíztam a fordításban, ám a negyedik hazai gól megpecsételte a sorsunkat."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC