nb1.hu

4 meccs alatt 7 gól egy játékostól: szárnyal az Ajka

Eddig parádézik Kis Károly együttese - de hol a határ?

 

Bő másfél héttel ezelőtt írtunk az Ajka remek kezdéséről az NB II 2020/21-es idényében. A fociláz azóta is tart, ráadásul még egy szinttel feljebb emelkedett, hisz négy fordulót követően, a pillanatnyilag feljutást jelentő 1-2. helyen álló DVSC és Nyíregyháza mögött egy ponttal harmadik Kis Károly együttese.

 

A Győr és a Kazincbarcika elleni sikert követően ugyan kikapott hazai pályán a Békéscsabától a csapat, ám a hétvégén idegenben parádéztak: 5-0-ra ütötték ki a kissé tartalékosan felálló Csákvárt. Ami még jelentősebb, hogy ők rúgták eddig a legtöbb gólt az idényben (szám szerint tízet), és csupán hármat kaptak. 

 

Az ajkaiak gólfelelőse, egyben az eddigi sikerek főszereplője Nagy Krisztián. A 28 éves, többek között a Honvédnál is nevelkedő támadó 2017 nyarán érkezett Szentlőrincről Ajkára, a 2018/19-es, feljutással záruló NB III-as szezonban 29 bajnokin 23 gólt szerzett, míg az előző idényben 26 NB II-es találkozón 13-szor köszönt be. Ezt a szintet fokozza most, hisz a Győrnek egyet, a Kazincbarcikának kettőt, a Csákvárnak négyet lőtt. A helyzetek kihasználása a felépített stáb munkáját dicséri, a magabiztossággal sincs gond, és helyenként a szerencse is velük van.
 


Minden túlzás nélkül a szervezett gépezet motorja, és alapból igaz az ajkaiakra, hogy a siker mögött egység lakozik. A szurkolók imádják a csapatot, a hazai meccseken 2500-an buzdítják a gárdát, ráadásul idegenbe szurkolói busszal utaznak a drukkerek, ami szintén hozzájárul a jó eredményekhez. 

 

Nem feltétlen kell egyelőre arról beszélni, hogy történetük során először NB I-esek lehetnek-e a Veszprém megyeiek vagy sem, de pont az segítheti őket a masszív játék és a koncentráltság mellett, hogy őrjítő teher nélkül futballoznak – a jelenlegi, bombaerős másodosztályú mezőnyben pedig épp ez lehet döntő faktor. Az első négy kör helyenként meglepő eredményeit látva a szép csendben gyűjtögetett pontok "surranópályán" sokat érhetnek a bajnokság végén…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC