nb1.hu

94. perc: 11-es mentette meg az ETO-t

Kondás elmondta, miért nem nyertek szerinte.

 
Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Győr Kazincbarcikán vendégszerepelt, és kétgólos hátrányból felállva, az utolsó pillanatokban mentett pontot.
 
Jól kezdte a meccset az ETO, többet birtokolta a labdát a Barcika térfelén, de kapura ekkor még veszélytelen volt az NB II ötödikje.
 
A Putnokon játszó hazai csapat (a kazincbarcikai KSK Sporttelepén jelenleg a futballpálya átépítése, a létesítmény rekonstrukciója zajlik), sem jelentett több veszélyt a kisalföldi gárdára, váratlanul mégis a hazaiak szerezték meg az első gólt, a 25. percben a sárga-kékek egy szép kontratámadás után találtak be: Kovác indult meg, majd Oldal és Toma összjátéka után visszakerült a támadó elé a labda és a középpályás nem hibázott (1-0).
 
A szlovák játékos már az előző fordulóban is betalált, akkori szépítő találata után fontos pontot mentett a KBSC a Tiszakécske otthonában.
 
Egyből rákapcsolt a feljutásról álmodozó győri egylet, és a gól utáni percekben, tűzijátékot tartott a vendég csapat Horváth kapuja előtt: Bagi, Simon és Horváth Z. is próbálkozott, de vagy pontatlan volt a befejezés vagy a rendkívül jól védő kapus hárított.
 
Ahogy lenni szokott, az elpuskázott lehetőségek után büntetett a Barcika, a 40. percben Toma szabadrúgása után Krausz fejelt a kapunkba, megduplázva ezzel a hazai előnyt (2-0).
 
A Győr azonban nem adta fel, és még a félidő vége előtt, fontos találatot szerzett a tavasszal már második gólját szerző Vashkeba: a 44. percben Gaál beadását Horváth csak a mezőnybe tudta paskolni, ami így lett tökéletes a jól érkező ukránnak, és szépen kilőtte a kapu jobb oldalát (2-1).
 
A szünet után a vendég zöld mezesek maradtak aktívabbak, és közel voltak az egyenlítő találathoz is, de egy szabadrúgás utáni kavarodás során, Kovács lövését a gólvonalról tisztázta egy kazincbarcikai védő.
 
Úgy tűnt a mai napon, bármivel próbálkoznak a győri támadók, lehetetlen túljárni Horváth hálóőr eszén, a kapus bravúrok garmadáját mutatta be Kondásék bánatára. Horváth tökéletes meccsét csak egy szerencsétlen sérülés hiúsította meg, a 64. percben le kellett cserélni a meccs legjobbját, őt Fila Károly váltotta.
 
A hátralévő időben beszorult Dzurják József csapata, de jól hárították az ETO rohamait, végül, amikor már talán a vendégek is elkönyvelték a vereségüket, egy szögletet követően
 
Simon lövését kézzel védte egy barcikai védő, így tizenegyeshez jutott a Győr, amit a 94. percben Andric higgadtan értékesített (2-2).
 
Kazincbarcika SC – WKW ETO FC Győr 2-2 (2-1)
 
Gólszerzők: Kovác (25′) Krausz (40′) ill. Vashkeba (44′) Andric (94′)
 
Kazincbarcika SC: Horváth (Fila 64’) – Fótyik, Heil, Oldal (Fekete 71’), Kovác, Krausz, Korbély (Mitruscsák 61’), Szűcs, Géringer, Toma, Farkas
Vezetőedző: Dzurják József
 
WKW ETO FC Győr: Gyurákovics – Kovács, Dvorschák (Kiss 76’), Gengeliczki, Fejes, Vashkeba, Simon Á., Bagi, Andric, Gaál (Simon A. 68’), Horváth Z. (Lovrencsics 68’)
Vezetőedző: Kondás Elemér
 
Kiállítva: Toma György (94’)
 
Kondás Elemér, a Győr szakvezetője így látta a mérkőzést:
 
"Az első félidő elején adtunk két gólos előnyt az ellenfélnek, aztán próbáltuk kozmetikázni ezt a dolgot, amit az első félidő végén sikerült is. A második játékrészben úgy gondolom, hogy abszolút mi uraltuk a találkozót, rengetegszer voltunk az ellenfél kapuja előtt. A hazai csapat ritkán ugyan de veszélyesen tudott eljönni. A Kazincbarcika kapusa nagyon jól védett és úgy gondolom ennek köszönhetjük hogy nem tudtuk a mai találkozót megnyerni."
 
A győzelmek nagyon kellenének az ETO-nak, hiszen a jó szezonnyitás után, egy érzékeny siófoki vereség, és egy döntetlen a mérlege a Kondás-csapatnak. A Rába-partiak vasárnap a Szeged ellen javíthatnak otthon, majd készülhetnek a Vasas elleni rangadóra, a piros-kékek pontszámban már beérték Priskinéket.
 
(forrás:kbsc.hu)
 
A Győri ETO az NB II 5. helyén áll, 9 pontra a második, még feljutó helyen tartózkodó Budafok mögött.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC