nb1.hu

A Fradiból igazolt a Vasas, a Kerület is erősített, szurkolói buszt indít a Szpari

Öt tehetséggel is szerződést kötött a Vasas.

VASAS
 
"A 19 esztendős utánpótlás-válogatott védő egy évre érkezik kölcsönbe a Ferencváros együttesétől.
 
Iyinbor Patrick a Dalnoki Akadémián és a Vasas utánpótlásában kezdte pályafutását, majd egy rövid újpesti kitérőt leszámítva 2015-től az FTC játékosa volt. A 2002-es születésű, utánpótlás-válogatott védő eddigi pályafutása során összesen 216 alkalommal lépett pályára, melyek közül 17 találkozón a felnőttek között, NB III-as mérkőzéseken szerepelt.
 
2018-ban profi szerződést írt alá a Ferencváros együttesénél, 2020 februárjában pedig az első csapatban is bemutatkozott, pályára lépett a KFC Komárno elleni barátságos találkozón. Szintén 2020-ban az FTC csoportkörig jutott a Bajnokok Ligájában, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev volt az ellenfele, Iyinbor Patrick neve pedig szerepelt a csoportkörre nevezett keretben.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
– Patrick személyében egy párharcerős, jól fejelő, posztjának megfelelő sebességgel rendelkező belső védőt igazoltunk a Ferencváros együttesétől. A 2002-es védőjátékos érkezésével bővülni fognak a variációs lehetőségeink, mert belső védő pozícióban is rendelkezésünkre fog állni a fiatalszabályba illeszkedő, megfelelő fizikai paraméterekkel rendelkező játékos. A Ferencváros tartalékcsapatában rendszeresen szerepelt a tavalyi évben, így olyan fiatal játékossal bővült a keretünk, akinek van már némi tapasztalata a felnőtt futballban.
 
Iyinbor Patrick, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
– Nagyon megtisztelő volt, hogy egy ilyen nagy múltú klub keresett meg, mint a Vasas. Gyermekként már futballoztam Angyalföldön, de akkor még nagyon fiatal lettem volna a bemutatkozáshoz, így mindenképpen örülök, hogy tulajdonképpen visszatérhettem a korábbi klubomhoz. Tavaly már belekóstoltam a felnőtt foci világába, a Ferencváros második csapata után pedig a Vasasban futballozni nagy előrelépés számomra. Szeretnék fejlődni és a csapattal közösen jövőre egy osztállyal feljebb játszani."
 
VASAS
 
"A Vasas Futball Club nyári felkészülési programjában folyamatosan részt vettek utánpótlásunk fiatal játékosai. A Vasas Kubala Akadémia tehetséges labdarúgói az edzéseken csapatunkkal hangoltak a 2021/22-es bajnoki rajtra, a másfél hónapos nyári időszak felkészülési mérkőzésein pedig rendszeresen bizonyítási lehetőséget kaptak.
 
Klubunk ezúttal 5 olyan tehetséges labdarúgóval írt alá profi szerződést, akik mindegyike a Vasas Kubala Akadémia U19-es – kiemelt bajnokságban ezüstérmes helyen végző – csapatának tagja. Bonifert Máté és Szalai József egyelőre a Vasas FC keretével edzenek, Farkas Gábor, Józsa Marcell és Kiss-Szemán Péter a folyamatos játéklehetőség általi fejlődésük érdekében kölcsönben folytatják pályafutásukat.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
– Klubfilozófiánk egyik alapja, hogy hosszú távon is hangsúlyos szerephez jussanak saját nevelésű fiataljaink, ennek érdekében a nyár folyamán 12 akadémistánk kapta meg a lehetőséget a bizonyításra a felnőttek között. A keretünk bő, így nem tudunk minden tehetséges játékost azonnal a csapatunkba építeni. Az a célunk, hogy azokkal futballistákkal, akik rátermettségüket bizonyítani tudták, profi szerződést kössünk, hogy ezáltal hosszú távon a Vasas kötelékébe kössük őket. Közülük hárman egyelőre kölcsönben fognak futballozni – Farkas Gábor Siófokon, Józsa Marcell Dorogon és Kiss-Szemán Péter Szentlőrincen. Pályafutásukat folyamatosan figyelni fogjuk, hiszen korábbi akadémistáink közül Szilágyi Zoltán és Rétyi Róbert esete is azt bizonyítja, hogy a több játéklehetőség érdekében kölcsönadott fiatalok milyen pozitív fejlődésen mehetnek keresztül, ha megkapják a lehetőséget és legfőképpen tudnak élni azzal. Természetesen a többi játékosnak sem engedjük el a kezét, akik a nyári felkészülési időszak alatt csapatunkkal készültek. A hét tehetséges labdarúgó – Boros Zsombor, Farkas Botond, Horváth Kornél, Kovács Dominik, Molnár Zsombor, Puska Péter, Puskás Zsombor – amellett, hogy továbbra is a Vasas Kubala Akadémián folytatják pályafutásukat, rendszeresen szerepelnek majd a Vasas FC programjain, ahogyan azok az újonnan bemutatkozó akadémisták is, akik teljesítményükkel kivívják a lehetőséget.
 
Bonifert Máté 2018 márciusában került a Vasas Kubala Akadémiára. Utánpótlás-pályafutása során összesen 222 tétmérkőzésen lépett pályára, teljesítményével pedig klubunk figyelmét is felkeltette. A 2002-es születésű jobb oldali védő csapatunk nyári felkészülési időszakának aktív tagja volt, végig játszotta a Soroksár elleni találkozót és többek között tagja volt a Kazincbarcika és a Győr elleni győztes csapatoknak. Bonifert Máté profi szerződésének aláírásával keretünk tagjává vált, a Merkantil Bank Liga küzdelmeit Angyalföldön kezdi meg.
 
Bonifert Máté, a Vasas FC játékosa:
– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ennyire fiatalon aláírhattam egy ilyen nagy múltú csapathoz. Évekkel ezelőtt egy kis egyesületben futballoztam, ott vettek észre a Vasas Kubala Akadémia szakemberei. Akkor még álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer a Vasas felnőtt csapatától kaphatok meghívót, de hittem benne és ezért dolgoztam minden nap. Megpróbálom minden edzésen és meccsen a maximumot kihozni magamból annak érdekében, hogy sokáig hasznára lehessek ennek a remek csapatnak.
 
Szalai József a téli átigazolási időszak alatt érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. A 194 cm magas támadó korábban Kecskeméten futballozott, már 17 évesen a felnőtt keret tagja volt, a tavalyi szezonban 19 alkalommal lépett pályára a KTE első csapatában. Összesen 247 tétmérkőzésen szerepelt eddigi pályafutása során, kereken 100 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Játékosunk az elmúlt fél év során rendszeresen a felnőttekkel edzett, a felkészülési mérkőzéseken folyamatosan lehetőséget kapott, a BVSC elleni sikerből két góllal vette ki a részét, bajnoki mérkőzésen pedig a Merkantil Bank Liga 38. fordulójában, a Győr elleni győzelemmel debütált. Fiatal labdarúgónk a profi szerződést követően Kuttor Attila vezetőedző csapatának tagjaként készül az előttünk álló bajnoki sorozatra.
 
Szalai József, a Vasas FC játékosa:
– Nagyon örülök, hogy az Akadémiáról sikerült profi szerződéssel felkerülnöm a felnőtt csapathoz. Azért dolgoztam nap mint nap, hogy amikor lehetőséget kapok, akkor élni tudjak vele. Minden erőmmel azon leszek, hogy a játékommal és az edzésmunkámmal a csapatot segítsem. Szeretném, hogy újra az első osztályban szerepeljen a Vasas, én pedig meghatározó tagja lehessek a keretnek.
 
Farkas Gábor 2018 tavaszán csatlakozott a Vasas Kubala Akadémia akkori U16-os korosztályához. A 18 esztendős labdarúgó utánpótlás-karrierje során 228 bajnoki mérkőzésen szerepelt, melyeken 123 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, tagja volt az Akadémia 2019-ben élvonalba jutó U17-es csapatának. Játékosunk a nyári felkészülés alatt részt vett csapatunk tréningjein, illetve pályára lépett a DVSC elleni mérkőzésen és játszott a Komárom elleni győzelem során is. Gábor fejlődését és a több játéklehetőséget szem előtt tartva játékosunkat kölcsönadtuk a BFC Siófok együttesének.
 
Farkas Gábor, a Vasas FC játékosa:
– Sikertörténetként élem meg, hogy három és fél évvel ezelőtt a Vasas Kubala Akadémiára igazoltam. Meghatározó élmény volt az U17-es csapattal feljutni az első osztályba, majd ott nem csupán helyt állni, de az utánpótlás évektől élvonalbeli ezüstéremmel búcsúzni, majd idén nyáron pedig a felnőtt csapatnál lehetőséget kapni. Már az edzéseken és a felkészülési meccseken is öröm volt a profik között dolgozni, a szerződésem aláírása pedig őszinte boldogsággal tölt el. Nagy sikerként élem meg, hogy a felnőtt labdarúgásban tudok majd szerepelni és megmutathatom azt, hogy milyen képességeim vannak. Célom minél magasabb osztályig eljutni és minél több mérkőzésen pályára lépni, természetesen minél hamarabb Vasas-színekben. Nagy köszönettel tartozom, hogy idáig eljuthattam.
 
Józsa Marcell 2017 telén érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. Pályafutása során 172 utánpótlás tétmérkőzésen vett részt, melyeken 135 gólt rúgott. Marci az akadémiai éveket szintén szépen csillogó éremmel zárta le, Akadémiánk U19-es csapatával élvonalbeli ezüstérmet ünnepelt. A fiatal jobb szélső nyáron csatlakozott a felnőttek programjaihoz, az edzéseken kívül pályára lépett a BVSC, a Komárom és a Honvéd elleni találkozókon is. A tehetséges fiatal kölcsönszerződéssel Dorogon folytatja pályafutását annak reményében, hogy a több játéklehetőséggel folyamatosan fejlődni fog.
 
Józsa Marcell, a Vasas FC játékosa:
– Amikor 5 éve az Akadémiára igazoltam, az volt az álmom, hogy egyszer a felnőtt csapat játékosa lehessek, és ez most megadatott. Nagyon fontos számomra a klub, ezért sok sikert és örömöt szeretnek szerezni a Vasas szurkolóinak. Az elkövetkezendő években mindent meg fogok tenni azért, hogy bizonyíthassak.
 
Kiss-Szemán Péter 2018 telén érkezett a Vasas Kubala Akadémiára, ahol minden korosztályban csapata meghatározó tagjává vált. A 19 esztendős védő utánpótlásban 160 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a találkozókon összesen 80 alkalommal szerzett gólt. A 2002-es születésű fiatal az elmúlt másfél év során többször is pályára lépett a Vasas FC felkészülési mérkőzésein. Játszott többek között 2020 nyarán Komárom, Csákvár és Somorja ellen, idén a Honvéd, a BVSC és a Komárom elleni találkozókon is bizonyított. Kiss-Szemán Péter a több játéklehetőség és fejlődése érdekében a következő bajnoki szezont Szentlőrincen, kölcsönben folytatja (fiatal játékosunk nem szerepel a közös fotón, Péter már a szentlőrinci kerettel készül).
 
Kiss-Szemán Péter, a Vasas FC játékosa:
– A nyári felkészülési időszakban lehetőséget kaptam, hogy a Vasas FC felnőtt csapatával készülhessek. Nagy Miklós sportigazgató biztosított róla, hogy számít rám, ezért szeretném megköszönni neki a bizalmat. A Vasas Kubala Akadémiának és az edzőimnek pedig azt, hogy hozzásegítettek ahhoz, amit az Akadémiára érkezve 2018-ban kitűztem magam elé: profi szerződésen szerepelhessen az aláírásom. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt a lehetőséget megkaptam a Vasas FC-től."
 
 
III. KERÜLETI TVE:
 
"Fejes András a III. kerületi TVE játékosa!
 
“Nagy dolognak tartom, hogy olyan minőségű játékost sikerült igazolnunk, mint Andris. A belső védő pozíciót szerettük volna erősíteni és most sikerült a megfelelő megoldást megtalálni, úgy gondoljuk. Fizikálisan van még egy kis lemaradása új játékosunknak, de a jövőhéten már bekapcsolódik a munkába. Sok sikert óbudai kék-fehérben Andris!” – nyilatkozta Szabó Bence." 
 
NYÍREGYHÁZA
 
"Már csak néhányat kell aludni, és kezdődik a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es idénye. A Szpari számára jól sikerült a felkészülés, a hétvégi két edzőmérkőzést megnyerte a csapat, így jó hangulatban várhatja a keret a vasárnapi rajtot. Az ellenfél az a Dorog lesz, mely az előző idényben a 14. helyen végzett. Az előző szezonban nem sikerült legyőzni a dorogiakat, Nyíregyházán 1-1 lett a végeredmény, míg Dorogon 1-0-ra a hazaiak nyertek.
 
Azóta mindkét keret alaposan megváltozott, a hétvégi ellenfélhez is több új labdarúgó érkezett. 
 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DOROGNÁL
Érkezők: Iszák Dominik (Mezőkövesd II), Ízing Martin (Siófok), Keresztes Krisztián (SC Sopron), Lőrincz Attila, Pálinkás Gergő (mindkettő Jászberény), Oldal Tibor (Kazincbarcika), Szedlár Zoltán (Vasas – kölcsön után végleg)
 
Távozók: Belényesi Csaba, Rjasko Mihajlo (mindkettő Kecskemét), utóbbi ukrán-magyar), Beliczky Gergő (Tiszakécske), Beke Péter (Kozármisleny), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza, onnan DVTK, kölcsönbe), Délczeg Gergely (Haladás), Tony-Markos Kanalos (román-magyar, ETO FC Győr), Lencsés Balázs (?), Szerencsi Miklós (MTK –  kölcsönből vissza),  Zuigéber Ákos (MTK – kölcsönből vissza, onnan Budafoki MTE, kölcsönbe)
 
A Szpari Balmazújvárosban az első "hazai" bajnokiját vívja. Jegyeket elővételben a SziZo Sportboltban lehet vásárolni 500 Ft-ért, védettségi kártyára szükség lesz a belépéskor.
 
A Balmazújvárosi Stadiont Nyíregyházáról autóval több irányból lehet megközelíteni, a leginkább javasolt az M3-as autópálya irányából Hajdúnánás felé letérni (megyei autópálya matrica kell) , és ebben az esetben jó minőségű úton közelíthető meg végig Balmazújváros. A klub ingyenes autóbuszt is indít 15.45-től a Nyíregyházi Városi Stadiontól. Egy 60 fős busz indul, kérjük mindenki időben érkezzen. Annak érdekében, hogy tudjuk, mekkora igény lenne a buszra, kérjük a csapat Facebook oldalán egy kommentben jelezzék azok a részvételi szándékukat, akik busszal szeretnének a mérkőzésre menni."
 
SIÓFOK
 
"Mától kaphatóak a bérletek, melyek érvényesek csapatunk őszi hazai Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki és a MOL Magyar Kupa mérkőzéseire is!
 
A B közepes – diák – nyugdíjas bérlet ára 5.000 Ft, a felnőtt pályabérlet 8.000 Ft.
 
A bérletek megvásárolhatóak hétköznapokon 9:00 és 15:00 között a Révész Géza utcai székház emeleti titkárságán.
 
A mérkőzések a kormányrendelet értelmében és a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályaival összhangban továbbra is érvényes védettségi plasztikkártya és személyi igazolvány felmutatásával lesznek látogathatóak! A bérletek ezekkel együtt lesznek érvényesek!" 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC