A Fradiból igazolt a Vasas, a Kerület is erősített, szurkolói buszt indít a Szpari - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

A Fradiból igazolt a Vasas, a Kerület is erősített, szurkolói buszt indít a Szpari

Bíró Ádám - 2021. July 29. Thursday 18:37
Öt tehetséggel is szerződést kötött a Vasas.
Kép forrása: vasasfc.hu
VASAS
 
"A 19 esztendős utánpótlás-válogatott védő egy évre érkezik kölcsönbe a Ferencváros együttesétől.
 
Iyinbor Patrick a Dalnoki Akadémián és a Vasas utánpótlásában kezdte pályafutását, majd egy rövid újpesti kitérőt leszámítva 2015-től az FTC játékosa volt. A 2002-es születésű, utánpótlás-válogatott védő eddigi pályafutása során összesen 216 alkalommal lépett pályára, melyek közül 17 találkozón a felnőttek között, NB III-as mérkőzéseken szerepelt.
 
2018-ban profi szerződést írt alá a Ferencváros együttesénél, 2020 februárjában pedig az első csapatban is bemutatkozott, pályára lépett a KFC Komárno elleni barátságos találkozón. Szintén 2020-ban az FTC csoportkörig jutott a Bajnokok Ligájában, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev volt az ellenfele, Iyinbor Patrick neve pedig szerepelt a csoportkörre nevezett keretben.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
- Patrick személyében egy párharcerős, jól fejelő, posztjának megfelelő sebességgel rendelkező belső védőt igazoltunk a Ferencváros együttesétől. A 2002-es védőjátékos érkezésével bővülni fognak a variációs lehetőségeink, mert belső védő pozícióban is rendelkezésünkre fog állni a fiatalszabályba illeszkedő, megfelelő fizikai paraméterekkel rendelkező játékos. A Ferencváros tartalékcsapatában rendszeresen szerepelt a tavalyi évben, így olyan fiatal játékossal bővült a keretünk, akinek van már némi tapasztalata a felnőtt futballban.
 
Iyinbor Patrick, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
- Nagyon megtisztelő volt, hogy egy ilyen nagy múltú klub keresett meg, mint a Vasas. Gyermekként már futballoztam Angyalföldön, de akkor még nagyon fiatal lettem volna a bemutatkozáshoz, így mindenképpen örülök, hogy tulajdonképpen visszatérhettem a korábbi klubomhoz. Tavaly már belekóstoltam a felnőtt foci világába, a Ferencváros második csapata után pedig a Vasasban futballozni nagy előrelépés számomra. Szeretnék fejlődni és a csapattal közösen jövőre egy osztállyal feljebb játszani."
 
VASAS
 
"A Vasas Futball Club nyári felkészülési programjában folyamatosan részt vettek utánpótlásunk fiatal játékosai. A Vasas Kubala Akadémia tehetséges labdarúgói az edzéseken csapatunkkal hangoltak a 2021/22-es bajnoki rajtra, a másfél hónapos nyári időszak felkészülési mérkőzésein pedig rendszeresen bizonyítási lehetőséget kaptak.
 
Klubunk ezúttal 5 olyan tehetséges labdarúgóval írt alá profi szerződést, akik mindegyike a Vasas Kubala Akadémia U19-es - kiemelt bajnokságban ezüstérmes helyen végző - csapatának tagja. Bonifert Máté és Szalai József egyelőre a Vasas FC keretével edzenek, Farkas Gábor, Józsa Marcell és Kiss-Szemán Péter a folyamatos játéklehetőség általi fejlődésük érdekében kölcsönben folytatják pályafutásukat.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
- Klubfilozófiánk egyik alapja, hogy hosszú távon is hangsúlyos szerephez jussanak saját nevelésű fiataljaink, ennek érdekében a nyár folyamán 12 akadémistánk kapta meg a lehetőséget a bizonyításra a felnőttek között. A keretünk bő, így nem tudunk minden tehetséges játékost azonnal a csapatunkba építeni. Az a célunk, hogy azokkal futballistákkal, akik rátermettségüket bizonyítani tudták, profi szerződést kössünk, hogy ezáltal hosszú távon a Vasas kötelékébe kössük őket. Közülük hárman egyelőre kölcsönben fognak futballozni - Farkas Gábor Siófokon, Józsa Marcell Dorogon és Kiss-Szemán Péter Szentlőrincen. Pályafutásukat folyamatosan figyelni fogjuk, hiszen korábbi akadémistáink közül Szilágyi Zoltán és Rétyi Róbert esete is azt bizonyítja, hogy a több játéklehetőség érdekében kölcsönadott fiatalok milyen pozitív fejlődésen mehetnek keresztül, ha megkapják a lehetőséget és legfőképpen tudnak élni azzal. Természetesen a többi játékosnak sem engedjük el a kezét, akik a nyári felkészülési időszak alatt csapatunkkal készültek. A hét tehetséges labdarúgó - Boros Zsombor, Farkas Botond, Horváth Kornél, Kovács Dominik, Molnár Zsombor, Puska Péter, Puskás Zsombor - amellett, hogy továbbra is a Vasas Kubala Akadémián folytatják pályafutásukat, rendszeresen szerepelnek majd a Vasas FC programjain, ahogyan azok az újonnan bemutatkozó akadémisták is, akik teljesítményükkel kivívják a lehetőséget.
 
Bonifert Máté 2018 márciusában került a Vasas Kubala Akadémiára. Utánpótlás-pályafutása során összesen 222 tétmérkőzésen lépett pályára, teljesítményével pedig klubunk figyelmét is felkeltette. A 2002-es születésű jobb oldali védő csapatunk nyári felkészülési időszakának aktív tagja volt, végig játszotta a Soroksár elleni találkozót és többek között tagja volt a Kazincbarcika és a Győr elleni győztes csapatoknak. Bonifert Máté profi szerződésének aláírásával keretünk tagjává vált, a Merkantil Bank Liga küzdelmeit Angyalföldön kezdi meg.
 
Bonifert Máté, a Vasas FC játékosa:
- Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ennyire fiatalon aláírhattam egy ilyen nagy múltú csapathoz. Évekkel ezelőtt egy kis egyesületben futballoztam, ott vettek észre a Vasas Kubala Akadémia szakemberei. Akkor még álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer a Vasas felnőtt csapatától kaphatok meghívót, de hittem benne és ezért dolgoztam minden nap. Megpróbálom minden edzésen és meccsen a maximumot kihozni magamból annak érdekében, hogy sokáig hasznára lehessek ennek a remek csapatnak.
 
Szalai József a téli átigazolási időszak alatt érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. A 194 cm magas támadó korábban Kecskeméten futballozott, már 17 évesen a felnőtt keret tagja volt, a tavalyi szezonban 19 alkalommal lépett pályára a KTE első csapatában. Összesen 247 tétmérkőzésen szerepelt eddigi pályafutása során, kereken 100 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Játékosunk az elmúlt fél év során rendszeresen a felnőttekkel edzett, a felkészülési mérkőzéseken folyamatosan lehetőséget kapott, a BVSC elleni sikerből két góllal vette ki a részét, bajnoki mérkőzésen pedig a Merkantil Bank Liga 38. fordulójában, a Győr elleni győzelemmel debütált. Fiatal labdarúgónk a profi szerződést követően Kuttor Attila vezetőedző csapatának tagjaként készül az előttünk álló bajnoki sorozatra.
 
Szalai József, a Vasas FC játékosa:
- Nagyon örülök, hogy az Akadémiáról sikerült profi szerződéssel felkerülnöm a felnőtt csapathoz. Azért dolgoztam nap mint nap, hogy amikor lehetőséget kapok, akkor élni tudjak vele. Minden erőmmel azon leszek, hogy a játékommal és az edzésmunkámmal a csapatot segítsem. Szeretném, hogy újra az első osztályban szerepeljen a Vasas, én pedig meghatározó tagja lehessek a keretnek.
 
Farkas Gábor 2018 tavaszán csatlakozott a Vasas Kubala Akadémia akkori U16-os korosztályához. A 18 esztendős labdarúgó utánpótlás-karrierje során 228 bajnoki mérkőzésen szerepelt, melyeken 123 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, tagja volt az Akadémia 2019-ben élvonalba jutó U17-es csapatának. Játékosunk a nyári felkészülés alatt részt vett csapatunk tréningjein, illetve pályára lépett a DVSC elleni mérkőzésen és játszott a Komárom elleni győzelem során is. Gábor fejlődését és a több játéklehetőséget szem előtt tartva játékosunkat kölcsönadtuk a BFC Siófok együttesének.
 
Farkas Gábor, a Vasas FC játékosa:
- Sikertörténetként élem meg, hogy három és fél évvel ezelőtt a Vasas Kubala Akadémiára igazoltam. Meghatározó élmény volt az U17-es csapattal feljutni az első osztályba, majd ott nem csupán helyt állni, de az utánpótlás évektől élvonalbeli ezüstéremmel búcsúzni, majd idén nyáron pedig a felnőtt csapatnál lehetőséget kapni. Már az edzéseken és a felkészülési meccseken is öröm volt a profik között dolgozni, a szerződésem aláírása pedig őszinte boldogsággal tölt el. Nagy sikerként élem meg, hogy a felnőtt labdarúgásban tudok majd szerepelni és megmutathatom azt, hogy milyen képességeim vannak. Célom minél magasabb osztályig eljutni és minél több mérkőzésen pályára lépni, természetesen minél hamarabb Vasas-színekben. Nagy köszönettel tartozom, hogy idáig eljuthattam.
 
Józsa Marcell 2017 telén érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. Pályafutása során 172 utánpótlás tétmérkőzésen vett részt, melyeken 135 gólt rúgott. Marci az akadémiai éveket szintén szépen csillogó éremmel zárta le, Akadémiánk U19-es csapatával élvonalbeli ezüstérmet ünnepelt. A fiatal jobb szélső nyáron csatlakozott a felnőttek programjaihoz, az edzéseken kívül pályára lépett a BVSC, a Komárom és a Honvéd elleni találkozókon is. A tehetséges fiatal kölcsönszerződéssel Dorogon folytatja pályafutását annak reményében, hogy a több játéklehetőséggel folyamatosan fejlődni fog.
 
Józsa Marcell, a Vasas FC játékosa:
- Amikor 5 éve az Akadémiára igazoltam, az volt az álmom, hogy egyszer a felnőtt csapat játékosa lehessek, és ez most megadatott. Nagyon fontos számomra a klub, ezért sok sikert és örömöt szeretnek szerezni a Vasas szurkolóinak. Az elkövetkezendő években mindent meg fogok tenni azért, hogy bizonyíthassak.
 
Kiss-Szemán Péter 2018 telén érkezett a Vasas Kubala Akadémiára, ahol minden korosztályban csapata meghatározó tagjává vált. A 19 esztendős védő utánpótlásban 160 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a találkozókon összesen 80 alkalommal szerzett gólt. A 2002-es születésű fiatal az elmúlt másfél év során többször is pályára lépett a Vasas FC felkészülési mérkőzésein. Játszott többek között 2020 nyarán Komárom, Csákvár és Somorja ellen, idén a Honvéd, a BVSC és a Komárom elleni találkozókon is bizonyított. Kiss-Szemán Péter a több játéklehetőség és fejlődése érdekében a következő bajnoki szezont Szentlőrincen, kölcsönben folytatja (fiatal játékosunk nem szerepel a közös fotón, Péter már a szentlőrinci kerettel készül).
 
Kiss-Szemán Péter, a Vasas FC játékosa:
- A nyári felkészülési időszakban lehetőséget kaptam, hogy a Vasas FC felnőtt csapatával készülhessek. Nagy Miklós sportigazgató biztosított róla, hogy számít rám, ezért szeretném megköszönni neki a bizalmat. A Vasas Kubala Akadémiának és az edzőimnek pedig azt, hogy hozzásegítettek ahhoz, amit az Akadémiára érkezve 2018-ban kitűztem magam elé: profi szerződésen szerepelhessen az aláírásom. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt a lehetőséget megkaptam a Vasas FC-től."
 
 
III. KERÜLETI TVE:
 
"Fejes András a III. kerületi TVE játékosa!
 
“Nagy dolognak tartom, hogy olyan minőségű játékost sikerült igazolnunk, mint Andris. A belső védő pozíciót szerettük volna erősíteni és most sikerült a megfelelő megoldást megtalálni, úgy gondoljuk. Fizikálisan van még egy kis lemaradása új játékosunknak, de a jövőhéten már bekapcsolódik a munkába. Sok sikert óbudai kék-fehérben Andris!” - nyilatkozta Szabó Bence." 
 
NYÍREGYHÁZA
 
"Már csak néhányat kell aludni, és kezdődik a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es idénye. A Szpari számára jól sikerült a felkészülés, a hétvégi két edzőmérkőzést megnyerte a csapat, így jó hangulatban várhatja a keret a vasárnapi rajtot. Az ellenfél az a Dorog lesz, mely az előző idényben a 14. helyen végzett. Az előző szezonban nem sikerült legyőzni a dorogiakat, Nyíregyházán 1-1 lett a végeredmény, míg Dorogon 1-0-ra a hazaiak nyertek.
 
Azóta mindkét keret alaposan megváltozott, a hétvégi ellenfélhez is több új labdarúgó érkezett. 
 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DOROGNÁL
Érkezők: Iszák Dominik (Mezőkövesd II), Ízing Martin (Siófok), Keresztes Krisztián (SC Sopron), Lőrincz Attila, Pálinkás Gergő (mindkettő Jászberény), Oldal Tibor (Kazincbarcika), Szedlár Zoltán (Vasas – kölcsön után végleg)
 
Távozók: Belényesi Csaba, Rjasko Mihajlo (mindkettő Kecskemét), utóbbi ukrán-magyar), Beliczky Gergő (Tiszakécske), Beke Péter (Kozármisleny), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza, onnan DVTK, kölcsönbe), Délczeg Gergely (Haladás), Tony-Markos Kanalos (román-magyar, ETO FC Győr), Lencsés Balázs (?), Szerencsi Miklós (MTK –  kölcsönből vissza),  Zuigéber Ákos (MTK – kölcsönből vissza, onnan Budafoki MTE, kölcsönbe)
 
A Szpari Balmazújvárosban az első "hazai" bajnokiját vívja. Jegyeket elővételben a SziZo Sportboltban lehet vásárolni 500 Ft-ért, védettségi kártyára szükség lesz a belépéskor.
 
A Balmazújvárosi Stadiont Nyíregyházáról autóval több irányból lehet megközelíteni, a leginkább javasolt az M3-as autópálya irányából Hajdúnánás felé letérni (megyei autópálya matrica kell) , és ebben az esetben jó minőségű úton közelíthető meg végig Balmazújváros. A klub ingyenes autóbuszt is indít 15.45-től a Nyíregyházi Városi Stadiontól. Egy 60 fős busz indul, kérjük mindenki időben érkezzen. Annak érdekében, hogy tudjuk, mekkora igény lenne a buszra, kérjük a csapat Facebook oldalán egy kommentben jelezzék azok a részvételi szándékukat, akik busszal szeretnének a mérkőzésre menni."
 
SIÓFOK
 
"Mától kaphatóak a bérletek, melyek érvényesek csapatunk őszi hazai Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki és a MOL Magyar Kupa mérkőzéseire is!
 
A B közepes - diák - nyugdíjas bérlet ára 5.000 Ft, a felnőtt pályabérlet 8.000 Ft.
 
A bérletek megvásárolhatóak hétköznapokon 9:00 és 15:00 között a Révész Géza utcai székház emeleti titkárságán.
 
A mérkőzések a kormányrendelet értelmében és a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályaival összhangban továbbra is érvényes védettségi plasztikkártya és személyi igazolvány felmutatásával lesznek látogathatóak! A bérletek ezekkel együtt lesznek érvényesek!" 
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 06. 25. 08:42

Könyvet adtak ki az FTC, a Vasas és a Barceona legendájáról

Angyalföldön parkot és akadémiát is elneveztek róla.
2022. 06. 25. 07:17

Sztárcsapatokkal csap össze a Vidi - részletek

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 25. 06:33

Szombati foci: az Újpest és a Fradi is edzőmeccset játszik

Több NB I-es csapat is pályára lép.
2022. 06. 24. 22:12

Győr: nagyon sok játékos távozik - részletek

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 24. 18:45

Hárman távoztak a Békéscsabától, erősített a Szeged és a Soroksár

Megszólalt Aczél Zoltán utódja, két játékosról tett bejelentést a Csákvár.
2022. 06. 24. 13:25

Szeged: megvan a klublegenda új posztja

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 24. 20:05

Gyászolnak a tiszafürediek, eldőlt az újonc edzőjének a sorsa

Megkezdte a felkészülést a Kaposvár.
2022. 06. 24. 15:33

Hajdúszoboszló: megvan az új szakmai stáb

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 24. 21:36

Osztrák támadó középpályás igazol az NB I-be?

400 ezer euróra becsülik az értékét.
2022. 06. 24. 20:57

Újabb FTC-játékos kerül be a magyar válogatottba? - Rossi reakciója

Felemás érzései vannak a kapitánynak.
2022. 06. 24. 10:39

PMFC: elmarad az edzőmérkőzés

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 24. 09:11

Siófokról igazolt az ETO - reakció

Megvan a második nyári érkező.
2022. 06. 24. 13:31

Harcban a feljutásért: fontos változás a versenykiírásban

Nem lesz elzárva az út a megyei csapatok előtt.
2022. 06. 23. 21:09

Középpályást igazolt a Putnok

Elkezdte a felkészülést a Monor.
2022. 06. 24. 20:39

Céljairól beszélt a Fradi új játékosa, a paksi futballisták Waltnert jellemezték

Nem bánkódik a Puskás Akadémia magyar válogatott labdarúgója.
2022. 06. 24. 20:21

Remekelt a Vidi Horváth Ferencék ellen: köszönet és kiváló debütálás - reakciók

Álomszerű bemutatkozás.
2022. 06. 24. 19:38

Vidi: aláírt a Kisvárdától távozó román játékos - reakciók

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 24. 19:07

Kiütötte a Vidi Horváth Ferenc új csapatát

Több fiatal is szóhoz jutott a fehérváriaknál.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC85
2Kecskeméti TE HUFBAU77
3DVTK72
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia66
5BFC Siófok59
6Szombathelyi Haladás57
7WKW ETO FC Győr56
8Soroksár SC52
9FC Ajka51
10Nyíregyháza Spartacus FC50
11PMFC48
12Aqvital FC Csákvár43
13Tiszakécskei LC42
14Budafoki MTE42
15Békéscsaba 1912 Előre42
16Szentlőrinc42
17Dorogi FC41
18Szolnoki MÁV FC38
19Budaörs38
20III. Ker. TVE37
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!