A Grosicsnál bátran támaszkodnának a fiatalokra - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

A Grosicsnál bátran támaszkodnának a fiatalokra

NB2.hu - 2016. June 30. Thursday 13:33
Szeged – Klausz László követni fogja Bernd Storck példáját.
Kép forrása: szegedma.hu

Hétfőn elkezdte a felkészülést a labdarúgó NB II 2016/2017-es szezonjára a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata, amelynek nyári átigazolási listáján egyelőre a távozók alkotják a népesebb tábort – írja a szegedma.hu

 

“A szünet utolsó két hetére külön edzésprogramot kaptak a srácok, ennek megfelelően jó állapotban is tértek vissza a szabadságukról. Az első edzés feladata a játékosok állapotának felmérése volt, amiből az derült ki, fizikálisan úgy állnak, ahogy szerettem volna, súlyprobléma sem jelentkezett senkinél. Megpróbáljuk átmenteni a formánkat a múlt szezonról, hiszen nem régen hagytuk csak abba a munkát, így nem is lesz olyan kemény az alapozás. Hétvégén már edzőmeccset játszunk, próbáljuk szerda-szombat ritmusban belőni az ideális terhelést” – árulta el Klausz László vezetőedző. Tanítványai első alkalommal már szombaton megmérettetik magukat, méghozzá az NB III-as Hódmezővásárhely vendégeként délelőtt 10 órától. Jövő szerdán Szolnokra utazik a gárda, azt követően pedig nemzetközi felkészülési találkozók kerülnek a tervek szerint a programba.

 

A legutóbb a másodosztály 10. helyén végzett együttestől többen is távoztak az idény végeztével. Berde István közös megegyezéssel hagyta el a klubot, Oláh Gergő és Szabó Péter pedig Kisvárdán folytathatja pályafutását. Mellettük új csapatot kereshet magának Zelenyánszki László és a kapus Molnár F. Tamás is, akárcsak a télen szerződtetett Samuel Denis Obot.

 

“A távozók pótlására fordítjuk most a legtöbb figyelmet, remélem, mihamarabb összejönnek majd az igazolások. Amíg ez nincs kész, addig felesleges is bármilyen célkitűzést megfogalmazni a csapat felé. Az viszont biztos, hogy továbbra is jellemző lesz ránk, hogy nemcsak kettő, hanem több fiatal is lesz a csapatban. Nem is kizárólag csak helyezésekben fogunk gondolkodni a szezonra vonatkozó elvárások tekintetében, hanem abban is, hogy az akadémiáról kikerülő és a szegedi fiatalok közül minél többen elérjék az NB I-es, NB II-es szintet” – árulta el a Szeged-Grosics mestere.

 

Ami az érkezési oldalt illeti, bár hivatalos bejelentés nem történt még az ügyben, szinten biztosra vehető, hogy a legutóbb Ajkán szerepelt Jagodics Bence kék-feketében folytatja karrierjét. A Szombathelyi Haladás utánpótlásából kikerült, 22 éves középhátvéd az elmúlt bajnokság során kilenc alkalommal lépett pályára az NB II sereghajtójánál, korábban viszont 24 alkalommal az élvonalban is lehetőséget kapott már a bizonyításra, mint a Pápa futballistája.

 

A szegedi alakulat napi két-három edzéssel készül az elkövetkező egy hónapban a másodosztály július 30-án kezdődő küzdelmeire. A 16-ról 20 csapatosra emelt mezőnyben aligha lesz könnyű dolga a résztvevőknek, a sűrű meccsprogram várhatóan alaposan próbára teszi majd a klubokat.

 

“Erős NB II-es mezőny lesz, az biztos. Akinek bő lesz a kerete, sikeresebben teljesíthet. Nagyon sok mérkőzés vár mindenkire, egy-egy sérüléshullám pedig, főleg, ha rövidebb a játékoskeret, mindenképpen komoly hátrányt okozhat. Nem ágálok ugyanakkor a fiatalszabály ellen, mert meg kell adni nekik is a lehetőséget. Bernd Storck a válogatottnál jó példát mutatott ezen a téren, még ha ezzel kockázatot is vállalt fel. Akkor mi kisebb szinten miért ne tegyük meg ugyanezt? Meg kell persze találni az egészséges egyensúlyt a fiatalok és a rutinos játékosok között, mert ha menet közben bekövetkezik egy-egy hullámvölgy, abból kizárólag fiatalokkal nagyon nehéz kikecmeregni” – összegezte várakozásait Klausz László.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!