nb1.hu

A járvány közben kérték fel – íme, a Loki új első embere

Derült égből villámcsapás, nagyon komoly célokkal.

 

Mint ismert, júliustól Szabó Péter a DVSC labdarúgócsapatának új elnöke. A vezetővel a Loki honlapja beszélgetett a kezdetekről, a munkáról és a hitvallásáról, ebből idézünk.

 

"A sport végig kísérte az életemet. Az édesapám és a keresztapám is focizott a Kinizsiben és a Lokiban, az unokatestvérem válogatott röplabdázó volt, én meg kipróbáltam mindent. Fociztam, kézilabdáztam, még megyei aranyérmet is nyertünk. Életem egyetlen kerékpárversenyén is szereztem egy ezüstöt, de soha nem éreztem úgy, hogy sportoló szeretnék lenni. Szurkolóként is korán kezdtem, 2 évesen már csehországi salakmotor versenyen voltam, igaz, az elmondások szerint többnyire aludtam… Aztán ahogy nagyobb lettem, jött a foci, a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, szinte minden sporteseményre jártam. Abszolút az életem részévé vált.

 

Korhut: DVSC!

 

A pandémiát megelőző két évben a munkám miatt sokat utaztam, hol Mexikóba, hol az USA-ba, hol Kínába, hol Dél-Koreába és persze sokszor Németországba, gyártóegységek tartoznak hozzám. Évi 60 út mellett az embernek nem sok szabad kapacitása van. Aztán a járvány miatt ez megszűnt, kisvártatva pedig majdnem hogy derült égből villámcsapásként ért a felkérés a labdarúgócsapat kapcsán. Nem sokat hezitáltam. Hiszem, ha mindenki megfelelően áll hozzá, működhet ez jól, bármilyen hihetetlen is. A futballban persze nehezebb jól prosperáló rendszert építeni, mint kézilabdában, de kivitelezhető. Ez az időszak meglehetősen megterhelő, de én ilyenkor szoktam lenni a leghatékonyabb. Ezek a szituációk engem motiválnak. Én nem játszom, nem kell tréningeznem, más dolgom van. Egy szervezetet akarok felépíteni, amely garantálja e hatalmas múltú, 118 éves klub fejlődését. Ez hosszú folyamat, de a munkánknak már az év végén látszania kell a klub belső felépítésében, működésében, majd ebből fakadóan a pályán is. Van egy nagyon fontos dolog, amit mindenkinek el kell fogadnia: a múlton rágódni és oda visszatekinteni lehet, de a múltat nem tudod megváltoztatni, a jelent és a jövőt viszont úgy alakítjuk, ahogy MI szeretnénk. Arra kérnék minden, a DVSC-ért tenni akaró embert, hogy ezt tartsa szem előtt. Én a DVSC elnöki teendőit, valamint a kézilabdában betöltött szerepemet is társadalmi munkában végzem, engem nem a pénz mozgat ezekben a feladatokban. Itt születtem, itt nőttem fel, tehát itt segítek, mert debreceni vagyok és Loki- szurkoló.

 

DVSC-Szpari: kiütéssel folytatta a felkészülést a Loki

 

A páromtól és a 9 éves kisfiamtól is sok támogatást kapok. A fiam nagyon nagy kézilabda-rajongó lett, bízom benne, hogy a focit is szeretni fogja. Ha véletlenül nem dolgozom, igyekszem foglalkozni a kerttel, szeretek futni, kerékpározni, motorozni, de ez elmúlt hetekben egyre jobban megtanultam becsülni a pihenést és az alvást is… Előfordul, hogy még éjfélkor is a munkával foglalkozom. Otthon ezt megértik és tolerálják, ezt nagyon köszönöm nekik. Elviselik, hogy maximalista vagyok, pedig ez nem könnyű. A Forma 1-es legenda, Senna mondata lehet a mottóm: ha a második vagy, te vagy az első vesztes. Vallom és hiszem, hogy másodiknak lenni nem lehet életcél."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC