nb1.hu

A jelek szerint bejött a soproniak a kapusposzton történt változás

Sopron - Heinrich Márk minél több meccset hozna le kapott gól nélkül.

Az idei szezonban rendre Heinrich Márk nevével kezdődik a Swietelsky-Soproni VSE kezdőcsapata. A 77-es mezszámot viselő kapus azt mondja: tavaszra összeállt a csapat védekezése, a csapat jól kezdte a szezont, az elmúlt két vereség pedig elsősorban a rutintalanság számlájára írható. A kapuvédő szeretne minél több meccset kapott gól nélkül lehozni a klub honlapjának adott interjúja szerint.

 

– Jól kezdte a tavaszt a Vasút, aztán az elmúlt két fordulóban becsúszott két vereség. Hogy értékeled a kapuból a csapat játékát?

– Azt mondom, tökéletesen kezdtünk tavasszal, három fordulóban 7 pontot szereztünk és egy gólt sem kaptunk. Játékban az erős csapatok sem tudnak fölénk kerekedni, összességében kevés gólt kapunk. Az elmúlt két meccsen a megfelelő koncentráció hiánya és a rutintalanság miatt szenvedtünk vereséget, javítani kell a hibákat és győzni kell a következő két hazai találkozón. Jót tenne a csapatnak egy áttörést jelentő, többgólos győzelem.

 

– Az idei szezonban folyamatosan megkapod a játéklehetőséget. Hogy értékeled saját teljesítményedet?

– Megkaptam az esélyt az idei évben a mestertől és igyekszem élni vele. Maximalista vagyok, szeretném, ha egyetlen gólt sem kapna a csapat, ez azonban tudom, hogy nem lehetséges. Összehangolt munka a védekezés, általában nem egy-egy játékoson múlik, ha gólt kap a csapat. Úgy érzem, nálunk most megvan az összhang a játékosok között, bízom benne, hogy több olyan meccsünk is lesz még a szezonban, amikor kapott gól nélkül vonulhatunk az öltözőbe.

 

– Milyen meccsre számítasz a Siófok ellen?

– Igazi hatpontos derbi következik, hiszen a közvetlen előttünk álló csapat látogat Sopronba. A szakmai stáb többször is hangsúlyozta, hogy ebben a bajnokságban kiegyenlítettek az erőviszonyok, bárki bárkit legyőzhet. Biztos vagyok benne, hogy zárt védekezéssel játszik majd a Siófok, amelyből igyekeznek veszélyes kontrákat vezetni. Nekünk az a dolgunk, hogy türelmesen játsszunk, ne kapkodjunk, mint a Dunaújváros elleni meccs bizonyos időszakaiban. Előbb-utóbb meglesznek a lehetőségeink, ezeket kell kihasználni, és akkor nem lehet gond. Úgy érzem, erősebb csapatunk van, mint a Siófoknak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC