nb1.hu

A körülmények megvannak, hogy jól szerepeljen a Balmaz

Bizakodva nyilatkozott Ante Batarelo.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk már, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő irányítását Toni Golem vette át, akit a Balmaz korábbi játékosa Ante Batarelo keresett meg először, hogy lenne egy ilyen lehetőség. Az új vezetőedző csakis barátjával képzelte el a munkát, így Ante Batarelo visszatért Balmazújvárosba. Most az egyesület honlapja idézte fel a volt játékossal a Fradi elleni tavaly szezon végi meccsük, beszéltek a jelenről és a közeljövőről.
 
Íme, a beszélgetés
 
Üdv újra itthon! Azt gondolom, így is kezdhetjük a beszélgetést, hiszen téged itt nagyon sokan szerettek, és szeretnek. Milyen érzés volt visszatérni Újvárosra?
 
Köszönöm szépen, nagyon jól esik. Én is úgy érzem, hogy Balmazújvárosra mindig, szó szerint hazajövök. Sok barátom van itt a játékosok, stábtagok, szurkolók körében is. Mindenki jó érzéssel üdvözölt úgy érzem, ez pedig persze nagy boldogság a számomra. 
 
Sokszor eszedbe jut még 2018. június 2-a?
 
Nagy nap volt az, bár végül rosszul sült el. Eszembe jut persze, de így utólag nem olyan jó emlék.
 
Gólt is lőttél akkor a Ferencvárosnak, ikszeltünk velük itthon, mégis kiestünk.
 
Pontosan! Ahogy ez így elmondva is nagyon vegyes dolgoknak tűnik, úgy az érzéseim is vegyesek. Jó csapat volt az, nem érdemeltünk kiesést. Arra emlékszem, hogy nagyon szomorú voltam, de nem csak én, mindenki. Az járt a fejembe, hogy lehetséges, hogy soha nem tudok visszatérni az általam nagyon megszeretett városba, és csapathoz, de mint látható, soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő. Soha ne mond, hogy soha! Visszatértem, nagyon boldog vagyok, élvezem a munkát, és hogy itt lehetek újra, most pedig már ez a legfontosabb. 
 
Mi történt veled azóta, hogy kiestünk az NB I-ből?
 
Az NB II-ben nem maradhattam a Balmazújvárosnál, ezért úgy döntöttem, hogy hazamegyek Horvátországba. Ott pedig játszottam egy másodosztályú csapatban hat hónapig. Az újvárosi együttes sorsát azonban figyelemmel kísértem végig, és végül Toni barátommal elvállaltuk az edzői feladatkört. Én ajánlottam neki ezt a lehetőséget, ő pedig velem együtt képzelte el a munkát. 
 
Mit gondolsz így elsőre a csapatról?
 
Nehéz ez így az elején. Nem rég kezdtük el a munkát még. Szépen végzik a játékosok az általunk előírt feladatokat. Minden körülmény meg is van ahhoz továbbra is, hogy jól szerepeljünk tavasszal. Az a lényeg, hogy mindenki tegye hozzá a munkához a legtöbbet, ami tőle telik, és akkor nem lehet gond.
 
Ha már említetted a tavaszt, mit vársz a bajnokság folytatásától?
 
Most egyelőre nem lehet más célunk, minthogy bennmaradjunk az NB II-ben. A vezetőedző kidolgozza a megfelelő taktikát, én pedig segítem, amiben csak tudom. Remélem, hogy azzal a mentalitással, amit mi hozzá tudunk tenni a munkához, eredményesek lehetünk, és leszünk. Azért fogunk küzdeni edzésről-edzésre, hogy a mérkőzéseken minden játékos száz százalékot tudjon nyújtani.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC