nb1.hu

A Palermo érkezik a stadionavatóra

Balmazújváros - A neves ellenfelet Tiba István a klub első embere jelentette be.

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo a Balmazújvárossal csap össze az NB II-es csapat stadionavató mérkőzésén. A Balogh Norbertet is foglalkoztató szicíliai klub július 22-én, péntek 18.30 órakor küzd meg Feczkó Tamás együttesével a felújított balmazújvárosi Városi Stadionban.

 

 

A neves ellenfelet Tiba István, a balmazújvárosi klub első embere jelentette be a csapat hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

 

 

„Egy ilyen volumenű beruházást méltó módon illik megünnepelni. Hosszas keresgélés után sikerült megállapodnunk a Palermóval. Az olasz élvonalbeli klub azért is kedves számunkra, mert magyar játékosa is van a hajdúböszörményi származású Balogh Norbert személyében, akiről elárulhatom, annak idején mi is megpróbáltuk szerződtetni” − mondta Tiba István.

 

 

„Nagyon fontos Balmazújváros számára a sportélet, a kézilabda és a labdarúgás különösen. A balmazújvárosiak szeretik a futballt, eljönnek a mérkőzésekre. Több mint száz éve van jelen a labdarúgás a városban, méltó módja lesz ez a mérkőzés a stadion felavatásának” − vette át a szót Veres Margit, Balmazújváros polgármester asszonya.

 

 

„Balmazújváros felnőtt arra a szintre, hogy komoly csapatokat tudjon fogadni. Az olaszok nagyon konstruktívan álltak a megkereséshez, hajlandóak a stadionavató mérkőzés miatt megszakítani az ausztriai edzőtáborukat” − jelentette ki Gelei Károly, FIFA-licences mérkőzésszervező, aki a stadionavató meccset tető alá hozta.

 

 

„Nagy dolog ez egy ilyen kis csapat és egy ilyen kis város számára. Mi, játékosok is nagyon várjuk a meccset, mindenki szeretne pályára lépni. A Palermo ellen is a saját játékunkat játsszuk majd, hiszen a felkészülésünk hajrájában csapunk össze az olaszokkal″ − mondta Kiss László, a Balmazújváros csapatkapitánya a Nemzeti Sport Online-nak.

 

 

A mérkőzésre egységesen 4000 forintért lehet belépőt váltani. A meccs szünetében pedig egy autót sorsolnak ki a szervezők.

A Palermo Ausztriából érkezik Magyarországra csütörtök este, és a pénteki meccs után hagyja el hazánkat.

Tiba István újságírói kérdésre elmondta, meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt is a stadionavatóra, de a kormányfő más elfoglaltságai miatt várhatóan nem tud részt venni az ünnepélyes eseményen.

 

 

A felújított balmazújvárosi stadionban 2435 fedett ülőhelyet alakítottak ki, a pályát pedig alácsövezték, és termálvízzel fűtik majd a gyepszőnyeget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC