nb1.hu

A Sopronban nevelkedett Szántó Tamás eljuthat a Bundesligába

Sopron – Az SVSE pályaedzője büszke a fia Rapidban mutatott teljesítményére.

A Merkantil Bank NB II 11. fordulójában a Soproni VSE az Aqvital FC Csákvárt fogadja. Bár a csákváriak az utolsó négy bajnoki mérkőzésükön nem tudtak győzni, közvetlenül az SVSE mögött vannak a tabellán.

 

A Swietelsky-Soproni VSE edzője, Szántó Csaba szerint fordulópont lehet a csapat őszi szereplésében a Cigánd elleni győzelem, és nagyon fontos, hogy a Csákvár ellen is megszerezze a három pontot a Vasút. A szakember azt is elmondta a klub hivatalos honlapjának, hogy jót tenne a bajnokság színvonalának, ha a Sopronhoz hasonlóan több együttes is felvállalná a bátor támadójátékot, mert így élvezetesebb mérkőzéseket láthatna a közönség.

 

– Az eddigi fordulók alapján hogy értékeli az SVSE szereplését?

– Jól kezdtük a bajnokságot, utána azonban kicsit megtorpantunk, volt egy gyengébb periódusunk. Elsősorban nem a játékunkkal volt baj, hanem az eredményességgel. Abban bízom, hogy a Cigánd elleni győzelemmel megindulunk felfelé, ami eddig kipattant a kapufáról, az bepattan, és eredményesebb lesz a támadójátékunk, több gólt szerzünk.

 

– Mire számít a Csákvár elleni meccsen?

– Hozzánk hasonlóan a Csákvár is támadó szellemű focit játszik, van esély arra, hogy egy lüktető iramú, jó mérkőzést játszunk vasárnap este. Hazai környezetben mindenképp nyernünk kell, már csak azért is, mert így lesz igazán értéke a Cigánd elleni győzelemnek.

 

– Idén bővült az NB II. mezőnye, hogy látja a bajnokság színvonalát?

– A mezőny kiegyensúlyozott, az elmúlt fordulók bizonyították, hogy bármelyik csapat legyőzheti a másikat. Ugyanakkor jó lenne, ha több csapat is felvállalná a bátor támadójátékot. Több olyan együttessel is játszottunk már, amelyek elsősorban a védekezésre koncentráltak, nem igazán akarták játszani a focit. Ha hozzánk hasonlóan többen mernék felvállalni a kombinatív, támadó szellemű futballt, több gól esne és a nézők is jobban szórakoznának.

 

– A fia, Szántó Tamás egyre több lehetőséget kap a Rapid Wien játékosaként. Mit gondol, meddig fejlődhet a karrierje?

– Büszke vagyok rá, hogy az idei bajnokságtól már az első csapatnál számolnak Tamással. A fiam Sopronban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, innen került tizennégy évesen a Rapidhoz, ahol végigjárta a ranglétrát. Osztrák bajnokikon két gólt szerzett eddig, de az Európa Ligában is bizonyíthat, ami nagy elismerés, hiszen mind össze húsz éves. Erősödnie kell még, izmot kell magára szednie, és fontos, hogy elkerüljék a sérülések. Ha lesz két-három jó éve Ausztriában, akár a német Bundesliga-szereplés is elérhető számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC