A Vác FC tulajdonosának tájékoztatása a stadion felújításról - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

A Vác FC tulajdonosának tájékoztatása a stadion felújításról

NB2.hu - 2016. August 05. Friday 19:32
Vác – John P. Marshall nem menekült el, csak külföldön tartózkodott.

Ahogy azt szerdán jeleztük, a Vác FC tulajdonosa, John P. Marshall nem nyújtotta be a TAO-kérelem hiánypótlását, mert nem tartja biztonságosnak a klub jövőjét.

 

A Vác FC tulajdonosa most a klub hivatalos honlapjának tett közleményben nyilatkozott a TAO-pályázat körül kialakult helyzetről.

 

„Tisztelt váci focibarátok!

 

Először is szeretném megköszönni mindenki türelmét és aggódását a Vác FC csapatáért. Szeretném leszögezni, hogy nem elmenekültem, hanem többnapos külföldi tartózkodásom és munkám akadályozott meg abban, hogy csak ma reagáljak az elmúlt napokban kialakult helyzetre.

 

Már itt az elején határozottan cáfolni kívánom, hogy bárminemű infrastruktúra fejlesztés ellenére lennék, sőt, kifejezetten örömmel tölt el, hogy Magyarország jelenlegi Kormánya illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői ilyen hatalmas erőfeszítéseket tesznek a magyar labdarúgás fejlődése érdekében, és ilyen mértékben támogatják ennek a csodálatos országnak, második hazámnak sportéletét, mely nemzet válogatott játékosai és szurkolói elhivatottságukat bizonyították Franciaországban is. Négy éve folyton azon dolgozom időt, energiát és pénzt nem sajnálva, hogy ennek a példaértékű futball forradalomnak, ami ma Magyarországon zajlik, Vác is részese lehessen! Nem hiába volt feltett szándékom a 2013-as újrakezdést követően a Megye I. osztályból NB III. osztályba, és azt követően a méltó helyre, azaz (egyelőre) az NBII-be visszakerülni.

 

Mint mindannyiunk előtt ismert és emlékszünk rá, hogy már tavaly nyáron is csak az utolsó pillanatban, egy nappal az első hazai mérkőzés megrendezése előtt kapta meg a Vác Városi Stadion az engedélyt a Hatóságok és MLSZ illetékeseitől. A Vác Futball Club Kft. akkor is jelentős anyagi forrást biztosított, az Önkormányzat forrásainak kiegészítésére, és számos Vác VLSE munkatárs és több szurkoló önzetlen és áldozatos munkájának köszönhetően sikerült a stadiont az NB II.-es követelmények szintjére emelni. Ezt ezúton is, újból hálás szívvel köszönöm mindenkinek!

 

Azóta eltelt egy kerek év...

 

2015. őszétől kezdődően több alkalommal, szinte havi rendszerességgel, személyesen, e-mail-ben, telefonon, levélben folytak egyeztetések önkormanyzati vezetőkkel, számos esetben az MLSZ illetékesei jelenlétében a stadion felújításáról. Ezen alkalmakkor és képviselő-testületi üléseken is kinyilvánították a Város vezetői, hogy sem a fedett lelátó megépítésére, sem a stadion felújítására, sem az önerő előteremtésére nincs anyagi forrása a Városnak.  Így A Kft.-nek nem volt más választása, mint csupán a Dunaújvárosi Dunaferr Aréna üzemeltetőjével kötni bérleti szerződést, mivel a fővárosban és környékén számos létesítményben – ami ugyan megfelelő lenne – felújítási munkálatok folynak ezekben a napokban is. Az Alpolgármester úr szíves közbenjárása ellenére sem tudott méltányosságot gyakorolni az MLSZ, és nem engedélyezte a váci stadion használatát a hazai mérkőzések helyszínéül.

 

A fenti tények ellenére 2016. április 30-án a Kft. benyújtotta TAO pályázatát stadion felújításra 600 millió forint értékben, melynek önereje 180 millió forint. Szeretném megerősíteni, hogy ezen összeg becslése az MLSZ munkatársainak véleményét kikérve történt, mely összeg elegendőnek bizonyulna arra, hogy egy teljes oldalvonal menti fedett lelátó és a teljes főépület újjáépítésére (nem csak renoválására!) sor kerülhessen a jelenlegi Infrstruktúra Szabályzat szigorú követelményeinek megfelelően. Leszögezném, hogy ez az újjáéíptés három célt szolgálna: a mindenkori felnőtt csapat, az összes utánpótlás csapat és a váci szurkolók teljes igényeinek kielégítését! Beleértve a napjaink legkorszerűbb felszerelését biztosítva az öltözőkben, az orvosi és rehabilitációs szobákban, klubteremben, étkezőben, irodákban, igényes szociális blokkok és kiszolgáló egységek mindenki számára, és még sorolhatnám.

 

Jelen pillanatban ezen TAO pályázat a stadion felújítására a Kft. lehetősége, minden felelősségével együtt. A Kft. elmúlt években végzett munkája és példás működése teremtett jogot arra, hogy egy ilyen jellegű és volumenű fejlesztésre pályázatot nyújthasson be.

 

Ha nem is 180 millió forintot, az önerő teljes összegét, de 140 millió forintot megszavazott a Képviselő Testület július 29-én, három nappal a hiánypótlási határidő lejárta előtt, a Város és a Vác VLSE által összeállított és beárazott műszaki tartalom alapján, melyet mindenki megismerhet a Váci Önkorményzat hivatalos oldalán.

 

Idézem a Képviselő-testületi határozatot: “Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy támogatja az Egyesületeket AZZAL A FELTÉTELLEL, hogy a Tao pályázatok önerejéhez szükséges önkormanyzati támogatást FEJLESZTÉSI HITEL FELVÉTELE ESETÉN biztosítja...."

 

Számomra, ez az önerő, amelyet fejlesztési hitelből szeretne finanszírozni a Város, amely fejlesztési hitel felvételét, még meg sem szavazott a Testület, így még hitelkérelmét sem tudta benyújtani, NEM garancia arra, hogy egy esetleges sikeres TAO pályázat esetén az önerő ezen összege a Város rendelkezésére fog állni.

 

Én sem 180 millió, sem 140 millió Ft önerőt nem tudok biztosítani egy olyan ingatlan felújítására, ami a Város tulajdona, és mivel a TAO pályázatot az én többségi tulajdonomban lévő Kft. nyújtotta be, így felelősséget sem tudok vállalni az önerő előteremtésére egy elnyert TAO pályázat esetén.

 

Konzultálva az MLSZ illetékeseivel, az összeállított műszaki tartalom, amit a Képviselő-testület megszavazott, számos helyen kiegészítésre, pontosításra, részletezésére szorul, illetve az árazása is több helyen átgondolásért, korrekcióért kiált.

 

Ezért kérelmet nyújtott be a Kft. a hiánypótlási határidő meghosszabbítására, amely kérelmet az MLSZ pozitívan bírált el, így további 45 nap áll rendelkezésünkre, hogy a műszaki tartalmat és annak árazását a Város vezetőivel egyetértésben illetve az MLSZ munkatársai iránymutatása alapján átdolgozzuk.

 

Amennyiben a Város részéről írásos garanciát tudok kapni az önerő biztosítására, és több nyitott kérdésben sikerül megállapodnom a Város és a Vác VLSE vezetőivel, és ezáltal biztosítottnak valamint biztonságosnak fogom érezni Klubom jövőjét Vácott, akkor nem látom akadályát a további együttműködésnek és a TAO pályázat hiánypótlásának határidőre történő benyújtására.

 

Hajrá Vác!

 

John P. Marshall”

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 01. 24. 12:14

Honvéd: látszik, ha egy csapat eddig megúszta a koronavírust – videó

Figyelem a túlterhelés ellen.
2022. 01. 24. 09:25

Willi Orbán: Fejlődnünk kell!

Hiába a fontos győzelem, tovább kell javulniuk.
2022. 01. 24. 08:57

Afrika-kupa: nagyon kemémy meccsre készülhet a Vidi védője is

Másodjára lehetnek ennyire büszkék.
2022. 01. 24. 07:17

Vidi: az U21-es válogatott csapatkapitányát kérdezték

Méghozzá a felkészülésről és a céljairól.
2022. 01. 24. 11:32

DVTK: eltitkolt edzőmeccs, rengeteg hiányzó

Kondás Elemérnek váltania kellett.
2022. 01. 24. 11:06

Budafok: meggyőző volt a tesztelésen a Hamburgban nevelkedett csatár

Vezetőedző nélkül az edzőtábor elején.
2022. 01. 24. 12:02

Fordulatos meccsen nyert Fehérváron a Paks - reakció

Potyogtak a gólok!
2022. 01. 24. 11:51

Kanta Józsefék ifjabb Albert Flóriánék ellen nyertek idén először – reakció

Látni kell, mikben kell javítani.
2022. 01. 24. 06:32

Hétfői foci: Gyurcsóék Novothnyék ellen, pályán a Sepsi

Langékra hazai bajnoki vár.
2022. 01. 24. 03:33

Afrika: így juthatnak ki a vb-re a Fradi játékosai

Megvolt a sorsolás.
2022. 01. 23. 17:23

Súlyos vereséggel indított Huszti volt társa

A győztes reakciója.
2022. 01. 23. 12:12

Utolsó percben verte meg a Szeged az orosz élvonalbeli ellenfelét - videó, reakció

Hátrányból fordítottak.
2022. 01. 23. 17:58

Aczél Zoltánék nagyon gyenge játékkal verték az NB II-es ellenfelüket

Őszinte értékelés.
2022. 01. 23. 12:21

Sándor Tamásék duplán örülhetnek a debreceni rangadó után

Bizonyíthattak a helyi fiatalok.
2022. 01. 24. 00:07

Honvéd: akadt olyan edzés, ahol csak kilencen voltak

Megtépázta őket a koronavírus.
2022. 01. 23. 22:29

23 évesen elhunyt az UTE-ban és a Vasasban is megforduló játékos

Nyugodjon békében!
2022. 01. 23. 21:33

Kisvárda: sikerrel debütáltak az új edzők

Mind a ketten.
2022. 01. 23. 20:44

Alig tudott valamit a csapatról: a Gyirmót új igazolásának vallomása

Nem szeretne arról beszélni, milyen játékos.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVTK42
2Vasas FC41
3Kecskeméti TE HUFBAU38
4Szombathelyi Haladás37
5Szeged-Csanád Grosics Akadémia35
6WKW ETO FC Győr32
7Dorogi FC30
8BFC Siófok30
9Nyíregyháza Spartacus FC27
10PMFC26
11FC Ajka24
12Szentlőrinc24
13Békéscsaba 1912 Előre21
14Soroksár SC20
15III. Ker. TVE20
16Aqvital FC Csákvár20
17Budaörs20
18Budafoki MTE19
19Szolnoki MÁV FC19
20Tiszakécskei LC15
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!