nb1.hu

A Vasas kipipálva: karácsonyra jött meg a forma – interjú

Fontos posztra kellene még erősítés a Békéscsabának.

Remekül használta ki vasárnap este a Békéscsaba azt a Vasas vendégeként, hogy az angyalföldieknél a center Feczesin Róbert mellett a két szélső támadó, jobbról Radó András, illetve balról Balajti Ádám rendre befelé játszott, így a két szélső hátvédnek, Szivacski Donátnak és Silye Eriknek rendre fel kellett robognia a támadásokhoz.
 
Ezen úgy kerekedett felül a Békéscsaba, hogy a középpályán szintén három játékossal felálló angyalföldieken, akik közül gyakorlatilag Hidi M Sándor egyedül volt a klasszikus értelemben vett tengelyben, átrobogott, majd a fentmaradt egyik szélső védő helyére lőhették be a labdát az oldalra kimozgó vagy a középpályáról felrobogó további társaknak. De még könnyebb helyzetben voltak akkor, amikor mindkét hazai szélső védő elől maradt….
 
A lila-fehérek, kiheverve a koronavírus-járvány okozta sokkot, ihletett formába lendültek 2020 végére, mert előbb hazai pályán győzték le imponáló játékkal a Szegedet 4-1-re, majd győztek a Vasas otthonában 3-2-re. Szintén nem piskóta teljesítménnyel előrukkolva.
 
A járvány felütése előtt a harmadik helyen is voltak a viharsarkiak a bajnokságban, akik viszont a végére felálltak a padlóról, illetve jelezték, hogy komoly tényezői a bajnokságnak, amiért minden elismerést megérdemelnek.
 
 

 
A Vasas legyőzése után Preisinger Sándor vezetőedzővel beszélgettünk.
 
Lehet, hogy túlságosan is szeretem a magyar labdarúgást, sőt, ez egészen biztos, de szerintem akkor is élvonalbeli színvonalú volt a találkozó. Ráadásul, végig igen intenzív kapcsolatban voltál a mérkőzéssel a kispad előtt.
Mindig ilyen intenzív vagyok! Viszont a bíró nem jött ki hozzám, nem kaptam figyelmeztetést, tehát nem voltam rossz. Viszont tényleg magas színvonalú és nagy tempójú meccs volt, taktikailag nagyon megugrottuk a Vasas elleni találkozót. Teljesen rendben volt az előre felé történő játékunk is, annak ellenére, hogy legelöl még mindig nem voltunk meg teljesen. Mondom ezt úgy, hogy rúgtunk három gólt idegenben. A támadó zónában azért még többször pontatlanok vagyunk, még mindig szeretnék egy kis minőséget odavarázsolni. A védekezésben megcsináltuk, amit kellett, nyilván egy Vasas ellen azt nem lehet, hogy nem dominálnak időről időre, így azt sem, hogy nem alakítanak ki helyzeteket. Nagyszerű csapat ellen játszottunk, éppen ezért van hatalmas értéke a győzelmünknek.
 
Kár, hogy véget ért az őszi idény?
A múlt héten viccből már megjegyeztem, hogy majd karácsonyra jó állapotban leszünk, ez így is lesz. Így volt felépítve, nem is lehetett ezt máshogy, mert a játékosoknak az egészségi állapotára is oda kellett figyelni. Ennél gyorsabban szezon közben nem lehet most megoldani a felépítést. Viszont az látszik, hogy a játékosoknak és a stábnak, együtt, közösen, sikerült a megfelelő szintre eljutnia.
 
Mennyivel lesz most így más, az idézőjelben értem, téli pihenő? Lesz egyáltalán teljes leállás? A szünet alatt szokásossá vált egyéni edzéstervek keményebbek lesznek?
A hangulat az jobb lesz, hogy a Vasas otthonában nyertünk. Mondtam is lefújás után a srácoknak az öltözőben, hogy most már még jobban lehet hinnünk abban, amit csinálunk, mert kilencven százalékig rendben lettünk a végére. Ez viszont nem változtat azon, hogy ugyanúgy kell majd melózniuk a szünetben. Egy hét teljes pihenőt kap mindenki, utána futó és erősítő programot kell végezniük, mert három hét múlva kezdünk.
 
Mit vársz a tavasztól, milyen célkitűzések lesznek?
Azt szeretném, hogy az elveink, a labda irányába való védekezés, az agresszivitás, az előre játékban a pontosság javuljon még. A pozícióink már megvannak, jól játsszuk meg a labdát, de még ennél is magasabb minőségben kell teljesítenünk, ha előre akarunk lépegetni. Jó úton van a csapat, mert a játékosok vevők a munkára, az elképzelésekre. Akik viszont nem vevők rá, azok vagy nem fognak játszani, vagy máshol fognak játszani. Ebben nem hiszem, hogy tolerálni kellene bármit is.
 
Az nem edző, aki az átigazolási időszakban nem szeretne erősítéseket. Milyen terveid, vagyis inkább álmaid vannak ezzel kapcsolatban?
Be vannak határolva a lehetőségek a télen. Nyilván szeretnénk egy-két fiatallal frissíteni a keretet, előre esetleg egy minőséget, variációs lehetőséget szerződtetni, de még nem tudom, ezt mennyire tudjuk megvalósítani. Mert azt azért tudni kell, a meglévő keretünk sem alkalmatlan nagy célok elérésére. 
 
A Békéscsaba a 9. helyen telelhet 30 ponttal, 10 egységgel kevesebbet szerezve mint a 2. helyezett Pécs, a már kieső helyen álló Dorogot 10 ponttal előzi meg.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC