nb1.hu

A Vasasnak és a Kisvárdának is nemet mondott a 16 éves magyar tehetség

Már bemutatkozott az NB II-ben.

Borbás Bence meg sem állna az élvonalbeli bemutatkozásig
 
Élete első felnőtt labdarúgó találkozóját játszotta december 5-én a Budaörs színeiben az ifjú titán, Borbás Bence – emlékeztetett a Sportszelet Online.
 
Különleges nap volt ez a játékos számára, hiszen rögtön az NB II-ben tudott bemutatkozni ebben a korosztályban, méghozzá hazai pályán – ráadásul egy győztes mérkőzésen – a BFC Siófok gárdája ellen. Borbás Bencét a 83. percben Molnár Csaba helyére cserélte be az edzője, Gabala Krisztián, ekkor már 3–0-ra vezettek a zöld-feketék, azaz a három pont már zsebben volt.
 
A korábban az FTC-ben is fél évet eltöltött 16 éves fiatalember jelenleg a saját korosztályában kiemelkedő szezont fut, hiszen 14 összecsapáson már 19 találatnál jár, mellyel vezeti is a házi góllövőlistát. Az országos U17-es pontvadászat Közép B-csoportját hibátlan mérleggel vezeti a Budaörs, a maximálisan megszerezhető 42 pontot begyűjtve. .
 
– Hogy érezte magát a felnőtt közegben, mennyivel volt másabb az iram a Siófok elleni mérkőzésen?
– Természetesen jóval pörgősebb és lényegesen nagyobb az iram. Érett játékosok vannak, akik már sokkal kifinomultabbak, jobban dominál fejben is a játék, itt már ésszel megy a futball. A találkozó elején még nem izgultam, nem gondoltam volna, hogy be fognak állítani, viszont amikor szóltak, hogy játszhatok, akkor eluralkodott rajtam egy kis félelem. Ez azonban egy-két percig tartott csak, utána már szerencsére fel tudtam venni a fonalat, sőt, a végén még egy gól is majdnem összejött.
 
– Mindössze 16 évesen bemutatkozhatott az NB II-ben, ami nem kis dolog. Milyen célok fogalmazódtak meg önben a jövőjével kapcsolatban?
– Az elsődleges célom a Budaörsön a tapasztalatszerzés, hogy idővel bemutatkozhassak majd az NB I-ben is. Szeretném Pethő Bence példáját megemlíteni, aki öt budaörsi év után idén Paksra igazolt, s ahol már be is mutatkozott az élvonalban.
 
– Ha jól tudom, korábban volt már megkeresése a Vasastól és a Kisvárdától is. Mi az oka, hogy nem fogadta el egyik lehetőséget sem?
– Igen, valóban így volt. Kisvárdát a távolság miatt nem választottam, a Vasas megkeresését pedig végül az edzőimmel való egyeztetés után utasítottam el. Ennek az volt az oka, hogy véleményünk szerint itt többet tudok fejlődni a következő időszakban, és körülbelül egy-másfél év múlva stabilan fel tudnék kerülni a nagycsapathoz.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC