Ajka: három és fél év után távozik a vezetőedző - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Ajka: három és fél év után távozik a vezetőedző

NB2.hu - 2022. October 31. Monday 12:36
Kiderült, ki veszi át a csapat irányítását átmenetileg.
Kép forrása: fcajka.hu
Az Ajka az NB II legutóbbi játéknapján 1-1-es döntetlent játszott a Kazincbarcikával, így a Veszprém megyei csapat immáron öt forduló óta nyeretlen a bajnokságban. A gyengébb szereplés után az ajkaiak hétfőn bejelentették, hogy közös megegyezéssel felbontották Kis Károly vezetőedző szerződését.
 
Íme az Ajka közleménye:
 
"A mai napon közös megegyezéssel klubunk szerződést bontott Kis Károly vezetőedzővel, így szinte napra pontosan három és fél év után szakvezetőnk és együttesünk útjai elválnak egymástól.
 
Kis Károly 2019. május 1-én tért vissza Ajkára, ahol irányításával csapatunk az NB II-ben  idén már a 4. szezonját kezdhette meg.  Első évében újoncként, a COVID járvány miatt félbeszakadt bajnokságban az előkelő 9. helyre vezette csapatunkat, amit a következő évben sikerült felülmúlnia és a klub fennállásának legsikeresebb bajnoki helyezését elérve zárta a szezont (NB II. 5. / ország 17. csapata). A tavalyi évben a remek tavaszi teljesítménynek köszönhetően a 9. helyre vezette együttesünket. .
 
Az idei évben a Csákvár elleni győzelmet követően hullámvölgybe került együttesünk és a következő kilenc fordulóban – a Siófok elleni győzelmet leszámítva – nem sikerült begyűjtenünk a 3 bajnoki pontot. Mivel csapatunk közel került a kiesőzónához, a vezetőség úgy érezte az együttesünknek új impulzusra van szüksége, ezért a váltás mellett döntött.
 
A következő mérkőzéseken átmenetileg Jeney Gyula veszi át a csapat irányítását, a stábon belül más változás nem lesz, így Jeney Gyula munkáját Pintér Csaba asszisztens edző, Dávid Sándor kapusedző és Bartos Zoltán videóelemző segíti a továbbiakban."
 
Az Ajka jelenleg a 14. helyen áll a tabellán, a következő fordulóban a Gyirmót otthonában vizitál. 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!