nb1.hu

Álomszerűen tért vissza a Haladás játékosa – videó

Jó formában van Mátyus János csapata.

A Merkantil Bank Liga tavaszi küzdelmeit még reménytelen, kieső helyről váró Szombathelyi Haladásnál Mátyus Jánosnak elég volt öt forduló, és az azokban elért két győzelem és három döntetlen, hogy a táblázaton már csak egy pont válassza el a zöld-fehéreket a bennmaradó helyektől.
 
Az új szakvezető csapatát sérülések is hátráltatták, Rózsa Dániel, Németh Márió és Medgyes Zoltán sem volt korábban teljesen egészséges, legutóbb a rutinos Schimmer Szabolcs dőlt ki a sorból, de már visszatérőknek is örülhetett a szombathelyi publikum.
 
A 24 éves Medgyes ősszel szenvedett Achilles-ín sérülést, és az egész téli felkészülést kénytelen volt kihagyni, de felépülése szépen haladt és az előző, Budaörs elleni meccsen már ismét helyet kapott a keretben a fiatal támadó, de akkor Mátyus még nem cserélte be csapatába. A Dorog elleni bajnokin viszont már kezdőként számolt Medgyessel a vezetőedző, és az Illés Akadémián nevelkedett játékos, ennél jobban nem is tervezhette volna meg visszatérését. A csatár meccset eldöntő, győztes gólt szerzett az 1-0-ra megnyert bajnokin. 
 
Medgyes Zoltán klubja honlapjának így értékelte a Dorog elleni meccset:
 
"Nem mondom, hogy fizikálisan százszázalékos állapotban vagyok, de készen álltam a játékra. Ahogy a mesterrel előzetesen megbeszéltük, 45 percet tudtam vállalni, szerencsére jól jött ki, hiszen nyerni tudtunk. A gólomnál a középpályán labdát szereztünk, Kiss Bence kitette nekem a bal szélre, jobbal átvettem és az volt a tervem, hogy ballal a hosszú sarokra elrúgom. Örülök, hogy ez bejött. A gólom után a lelátón helyet foglaló csapattársaimhoz, Németh Márióhoz, Schimmer Szabihoz, Rózsa Danihoz, Holdampf Gerihez rohantam ki. Nem véletlenül, ugyanis egész héten mondogatták, hogy meglátom, gólt fogok rúgni, Nehéz volt az elmúlt két hónap számomra, látni, hogy a csapat folyamatosan edz, játszik, míg én csak különmunkát végezhetek. Örülök neki, hogy így sikerült visszatérnem. Ami a játékomat illeti, még nem vagyok topformában, de minden nap azon vagyok, hogy jó formába kerüljek. Remélem, ott folytatom, ahol abbahagytam. Ami a meccset illeti, az első félidőben több helyzetünk volt, ám ezeket jobb százalékban kellett volna kihasználnunk, de a másodikban is voltak lehetőségeink. Úgy gondolom, ha a hazai meccseinket megnyerjük – esetleg az erősebb csapatok ellen minimum döntetlent játszunk – akkor nem lehet gond a bennmaradás.
 

(null)

 

A fiatal támadó az őszi és a tavaszi Haladás közti különbséget is ecsetelte:
 
"Játékban ősz óta sokat fejlődtünk, hátul sokkal stabilabbak vagyunk. Emellett úgy gondolom, lényegesen jobb a hangulat, mint pár hónappal ezelőtt. Szükség volt jó pár, sikeresen megvívott meccsre, hogy az önbizalmunk visszajöjjön – és természetesen kellett a szakmai stáb, amely önbizalmat adott nekünk. Megyünk tovább és a folytatásban is számítunk szurkolóink támogatására, sokat jelent, hogy újra mellettünk állnak, úgy érzem, együtt, közösen meglesz a bennmaradás."
 
Győzelmével a Haladás még a 18., kieső helyet foglalja el, de hátránya mindössze egy pont a közvetlen rivális Tiszakécske mögött, sőt a 15. Szolnok is csak három egységgel szerzett többet a Halinál. Medgyesék a hétvégén Soroksáron szerepelnek, és tehetnek újabb fontos lépést a bennmaradás eléréséért.
 

EMLÉKEZTETŐ
 
SZOMBATHELYI HALADÁS–DOROGI FC 1–0 (1–0)
Szombathely, Haladás Stadion, 1709 néző. Vezette: Móri Tamás (Beke Tamás, Vörös Dániel)
 
Haladás: Verpecz – Tóth D., Jagodics M., Devecseri, Bosnjak – Kiss B. (Illés B., 90.), Jancsó, Szekér – Medgyes Z. (Farkas II B., a szünetben), Tóth-Gábor, Rácz F. (Tóth B., 77.). Vezetőedző: Mátyus János
 
Dorog: Mursits – Riasko, Dlusztus, Lencsés – Földi B., Nyíri, Kitl M. (Beke, 52.), Takács P., Forró (Mészáros Á., 75.) – Délczeg, Vígh (Paudits, 59.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
 
Gólszerző: Medgyes Z. (1–0) a 11. percben

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC