nb1.hu

Átigazolások: a DVTK-nál még bármi előfordulhat

Ketten már csatlakoztak. Kondás Elemér nyilatkozott.

A DVTK azon kevés magyar csapat közé tartozik, melyek bevállalták a külföldi edzőtábort. A borsodiak a spanyolországi Marbellán voltak, a túra tárásaként Kondás Elemér vezetőedző értékelte a klubhonlapnak a tapasztalatokat:
 
„- Örülünk neki, hogy lehetőségünk volt ezen a tizenkét napos edzőtáborozáson részt venni, ahol nagyon jó körülmények között tudtunk készülni. Ahogy te is mondod, a felkészülés felén túl vagyunk, amit eddig elterveztünk, azt a munkát el is végeztük. Kiváló minőségű pályán edzettünk, kegyes volt hozzánk az időjárás, korrektek voltak a körülmények, a szállodában nagyon jó volt az ellátás, és ami a legfontosabb, hogy sikerült két jó csapat, a Karlsruher SC és a KMSK Deinze ellen megmérkőznünk. Sajnos a vírushelyzet beleszólt egy kicsit a programba, így az utolsó mérkőzésen egy kicsit gyengébb ellenfelet kaptunk. Örülünk annak, hogy elvállalta a gibraltári együttes a játékot, így sikerült ellenfelet találni a pénteki napra is. Ebből a mérkőzésből is megpróbáltuk kihozni azt, amit lehetett. Ellenfél ellen tudtuk gyakorolni a támadásépítéseket, a befejezéseket, egy kis önbizalomnövelő játék volt a Europa Point FC elleni találkozó, illetve megpróbáltunk mindenkinek 45 perc játéklehetőséget biztosítani. A felkészülés során igyekeztünk úgy elosztani a játékperceket, hogy nagyjából mindenki közel azonos terhelést kapjon, kivétel ez alól Bertus Lajos és a Könyves Norbert, akik később csatlakoztak hozzánk. Ők annak érdekében, hogy utolérjék a társakat, pluszmunkát végeztek, így amikor hazaérkezünk, teljes stábbal és teljes játékoskerettel tudjuk folytatni a munkát. Ekkor már bekapcsolódik a felkészülésbe Bokros Szilárd és Eppel Márton is. Idehaza újabb edzőmérkőzések várnak ránk, befordulunk lassan a célegyenesbe. Tisztában vagyunk azzal, a szakmai stáb és a játékosok is, hogy a tavasz roppant nehéz lesz. Ennek szellemében készülünk és bízunk benne, hogy január 31-én sikeresen meg tudjuk vívni az első bajnoki mérkőzésünket.”
 
Az ilyenkor legfontosabb, az átigazolási időszak diósgyőri fejleményei is szóba kerültek:
 
„Nyilván az edzők mindig úgy vannak vele, hogy minden posztra szeretnének új játékost igazolni. Az, hogy két labdarúgót már most, míg Lukács Dániel személyében nyártól egy újabb játékost tudhatunk sorainkban már azt mutatja, hogy előre tekintünk. Lucas a kezdetektől velünk van, jól be fog tudni illeszkedni a csapatba, remélhetőleg így lesz ezzel Eppel Márton is. A felkészülés elején azt beszéltük, hogy 2-3-4 új labdarúgó érkezhet a télen. Messze még az átigazolási szezon vége, bármi előfordulhat. Nekünk arra koncentrálnunk, hogy január 31-én útjára indul a labda a tavaszi szezonban.”
 
A DVTK a második Vasas otthonában kezd majd a bajnokságban.
 
EDDIGI EDZŐMECCSEK:
2022. január 9., vasárnap (Spanyolország)
15:30 Karlsruher SC (német 2. osztály 10. helyezett) – DVTK 2-1 (0-1)
 
2022. január 11., kedd (Spanyolország)
15:30 KMSK Deinze (belga 2. osztály 4. helyezett) – DVTK 2-0 (1-0)
 
2022. január 14. péntek (Spanyolország)
15:30 Europa Point FC (gibraltári 1. osztály 10. helyezett) – DVTK 0-8 (0-4)
 
TOVÁBBI EDZŐMECCSEK:
2022. január 19., szerda
14:00 DVTK – Békéscsaba 1912 Előre
 
2022. január 23., vasárnap 
13:00 Soroksár SC – DVTK
 
Merkantil Bank Liga 21. forduló
2022. január 31., hétfő
20:00 Vasas FC – DVTK (Tv.: M4 Sport)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC