Az első tavaszi győzelmére hajt a Szeged - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Az első tavaszi győzelmére hajt a Szeged

Hegedűs Gábor - 2016. March 31. Thursday 19:06
Szeged – Klausz László szerint nagyon nagy tétje van az SZTK elleni meccsnek.
Kép forrása: szegedma.hu

Szegeden fel még senki nem épült, de újabb sérült van: a fiatal Zádori Krisztián is kidőlt a sorból, így túl sok választási lehetősége nem lesz Klausz László vezetőedzőnek a szombati, SZTK elleni találkozón. A tét pedig nem kicsi, ezzel együtt a Szeged az első tavaszi győzelmére hajt.

 

- Egy egészen jó ősz után hasonló tavaszban reménykedtek a szurkolók, de eddig nem nagyon jöttek a pontok. Hogy értékeli a tavasz első harmadát?

- Ha egyenként végiggondolom az idén lejátszott, öt mérkőzésünket, akkor arra jutok, hogy a játékkal nem volt probléma – kezdte a vezetőedző a Szeged honlapjának. –  Gondot jelent viszont, hogy nem vagyunk elég gólveszélyesek. Ami korábban befelé pattant, az most mind kifelé jön.

 

- Kell másképp, vagy lehet másképp csinálni valamit?

- Ugyanazt a munkát végeztük az elmúlt, szűk két hétben, mint amit akkor végeztünk volna, ha azok az említett labdák befelé pattannak. Persze a szokásosnál azért valamivel nagyobb figyelmet fordítottunk a támadásvezetésre és a befejezésekre. Sajnos a korábban sérült játékosok közül senki sem épült fel, bár Mészáros Márk már edzeget velünk, viszont Zádori komolyabb sérülést szenvedett. A legutóbbi, megye egyes meccs után hasfal fájdalmakra panaszkodott, elképzelhető, hogy műteni kell.

 

- Ősszel izgalmas meccset játszottak a Szigetszentmiklóssal, most mire számíthat a Szeged ellenük? Nekik is nagyon kell a pont, hiszen közvetlenül a kiesőzóna szélén állnak.

- A pontszámokból nem lehet kiindulni, ha az esélyeket latolgatjuk, ebben a bajnokságban tényleg bárki megverhet bárkit, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Remélem, a műfüves pályán is érvényesül a technikai tudásunk. Jobb csapat a Szeged, ennek ki kell jönnie szombaton.

 

- Inkább hátrány, vagy előny a műfű? A hazai csapat nyilván jobban hozzászokott ehhez, nem?

- Edzünk mi is műfüvön, de túl sokat nem lehet, mert más izmokat mozgat meg, másképp terheli a játékosokat. Ha azt nézzük, hogy mi inkább játszó, a labdatartásra építő csapat vagyunk, akkor nekünk jó lehet, hogy sima felületen rendezik a találkozót, hiszen kedvez a passzoknak, a játéknak. Vannak, akik jobban megérzik a másfajta igénybevételt, de erről majd ráérünk a meccs után gondolkodni.

 

- Minden bajnoki meccsnek van tétje, ennek most három vereség, majd két döntetlen után mekkora?

- Nagyon nagy, mert ha nem úgy sül el a meccs, ahogy szeretnénk, akkor feljön ránk az SZTK, és közel kerülünk a veszélyes zónához. De bízom benne, pontokat szerzünk, és elindulunk felfelé.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!