nb1.hu

Az FTC-től érkezhet játékos a Kecskeméthez, kapust igazolt a Pécs

Sokan távoztak a Szentlőrinctől.

 
SZENTLŐRINC:
 
"Csapatunk gőzerővel készül az 2021/2022-es NB II-es szezonra, s miközben érkeznek az új játékosok, több futballista távozott klubunktól.
 
A mai labdarúgás velejárója az állandó változás, sajnos. Mindenkinek, aki most búcsúzik tőlünk, köszönjük a városért, a klubért és a csapatért tett erőfeszítéseit, munkáját, és sok sikert kívánunk további pályafutásához!
 
Máshol folytatja pályafutását: Hleba Tamás (Nyíregyháza), Pacéka Norbert, Slakta Balázs, Molnár Róbert (Szolnok), Dulló Martin (Csákvár), Nikics Nemanja, Matic Srdan, Fröhlich Roland, Kovács Dávid Szilveszter (Kazincbarcika), Tóth Márk.
 
Lejárt a kölcsönszerződése: Torvund Alexander, Sili Luka, Nagy Barnabás, Kapronczai Gergely, Forgács Dávid, Mervó Bence, Babinszky Bence."
 
PMFC:
 
"Bemutatjuk a PMFC hetedik nyári érkezőjét, Bukrán Eriket, akivel klubunk mindenben megállapodott, így a 24 esztendős, korábban a DVTK kapuját az élvonalban is védő 195 centiméter magas hálóőr NB II-es labdarúgócsapatunkban folytatja pályafutását. Az 1996. december 6-án napvilágot látott játékos szülővárosában, a Heves megyei Pétervására utánpótlásában nevelkedett, majd az Egerben és a Honvédnál eltöltött évek során tehetségére angliai szakemberek is felfigyeltek. 2015-ben a Bolton szerződtette le, majd megjárta a Hull City-t, míg nem sokkal 18. születésnapját követően profi szerződést is kapott, s rövid időre kölcsönbe került a Scarborough Athletichez.
 
A szigetországban szerzett tapasztalattal felvértezve 2016 őszén hazatért és a DVTK-ban folytatta pályafutását az ekkor az életkorát tekintve még mindig ifjú kapus, aki 2017. március 11-én a Videoton elleni idegenbeli mérkőzésen bemutatkozott az OTP Bank Ligában. A korábbi U20-as utánpótlás válogatott kapus az elmúlt öt évét Miskolcon töltötte, ahol a harmadosztályú tartalék együttesben 108 meccsen állt a gólvonalon, 4-szer a kupában kapott lehetőséget a diósgyőrieknél, míg az élvonalban 13 találkozón védett. A DVTK a 2020/21-es szezon végén búcsúzni kényszerült az NB I-től, eközben NB II-es csapatunk szakmai stábja Helesfay Donát mellé mindenképpen egy rutinos és ambiciózus kapussal igyekezett erősíteni.
 
– A pályán a kemény munkában, az öltözőben pedig a jó hangulatban hiszek. Ez a kettő adva van Pécsen – kezdte Bukrán Erik. – Az elmúlt évekért köszönettel tartozom a DVTK-nak, ám szívem mélyén én is vágytam a váltásra. A harkányi edzőtáborban kapcsolódtam be a munkába, ahol Helesfay Donát egyből bevezetett a csapat életébe. Fontosnak tartom, hogy ellenfelek vagyunk és nem ellenségek. Habár jól védett az elmúlt szezonban, azért érkeztem, hogy adott esetben levegyem róla a kapusmezt. A játékrendszer nem ismeretlen számomra, miként az sem, hogy a tizenhatoson kívül sokat kell lábbal hozzáérni a labdához. Sokra hivatott a csapat, azon leszek, hogy közösen érjük el a célokat – tette hozzá újonnan érkezett kapusunk.
 
Hetedik nyári igazolásunk kiválasztásáról Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató nyilatkozott:
 
– Hermány Bence távozásával kapus után néztünk, s az volt a célunk. hogy olyan fiatal hálóőrt találjunk, aki már rendelkezik rutinnal, és ezáltal abszolút vetélytársa legyen Helesfay Donátnak. A napi, heti munka alapján dönti majd el a szakmai stáb, hogy kinek szavaz bizalmat a kezdőben. Bukrán Erikre azért is esett a választásunk, mert egy NB I-es klub kötelékébe tartozott, illetve több játékosunkhoz hasonlóan külföldi tapasztalattal bír. Sosem véletlen, ha valakiben potenciált látnak a külföldiek. Bár az azóta már hozzánk hasonlóan másodosztályú Diósgyőrtől érkezett, úgy döntött, egyet hátra kell lépnie, hogy innentől kezdve viszont velünk együtt kettőt léphessen előre – mondta Kulcsár Árpád."
 
Névjegy: Bukrán Erik
Születésnap: 1996.12.06.
Születési hely: Pétervására
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Kapus
Magasság: 195 cm
Testsúly: 94 kg
Előző klubja: DVTK
 
KECSKEMÉT:
 
"A KTE HUFBAU teljes kerete elutazott a szlovéniai edzőtáborba, illetve egy kiszemelt is velünk tartott klubja hozzájárulásával, aki már az FTC II. elleni edzőmeccsen is pályára lépett.
 
A 18 esztendős támadó középpályás, Katona Bálint a 2020/2021-es szezonban az FTC U19-es és NBIII-as csapatában játszott főleg, a harmadosztályban 23 meccsen 4 gólt szerzett. Emellett bemutatkozott a nagycsapatban is, a Magyar Kupában 2 meccsen 1-szer volt eredményes. A keret majd minden tagja egészséges, egyedül a régóta lábadozó Kis Balázs nem tud még a többiekkel dolgozni, de ő is a csapattal tartott. 
 
Az utazókeret (20+3 fő): 
 
Kapusok: Varga Bence, Kersák Roland, Cseh Balázs
 
Mezőnyjátékosok: Marsa Levente, Bodor Zoltán, Hatvani Dániel, Tóth Barna, Katona Bálint, Szalai Gábor, Szabó Alex, Madarász Bence, Hadaró Valentin, Nagy Krisztián, Puskás Zoltán, Tóth Dániel, Lukács Dániel, Buna Gábor, Gál Szabolcs, Kis Balázs, Rjasko Mihajlo, Belényesi Csaba, Grünvald Attila, Vágó Levente."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC