nb1.hu

Az MLSZ így várja a vasárnapi mérkőzéseket

Magyarország - Nehéz dolga lesz az MTK-nak, a Kisvárdára tévés meccs vár.

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 26. fordulóját, a legtöbb csapat a korábbi hetek rossz időjárása miatt még csak huszonnegyedik, sőt a Cegléd és a Sopron a huszonharmadik mérkőzését játssza – írja az mlsz.hu
 
KISVÁRDA MASTER GOOD–CEGLÉDI VSE
(Kisvárda, 12.30)
 
A második helyen álló Kisvárda vereséggel zárta az előző évet, majd elveszítette mindkét eddigi idei bajnokiját is. Hazai pályán a legutóbbi két bajnokiján nem szerzett pontot, a legutóbbi négyen is csak négyet. A kilencedik Cegléd mindössze egy bajnoki találkozót tudott eddig lejátszani 2018-ban, azon kikapott 3-0-ra Győrben az ETO-tól. Az előző év zárását is ideszámítva, mindössze egy pontot gyűjtött a legutóbbi három bajnokiján. A szezon egészét tekintve ettől függetlenül eddig várakozáson felül szerepel, de vendégként csupán kétszer nyert.
 
SOPRONI VSE–BUDAFOKI MTE
(Sopron, 16.00)
 
A Sopron az utolsó helyen áll, nagy lemaradással a riválisok mögött, igaz, a Cegléd kivételével minden csapatnál kevesebbet játszott, tavasszal eddig csupán egy bajnokiját tudta lejátszani, azon otthon kikapott a Váctól. Reálisan nincs reménye a bennmaradásra, de a mostani meccs amolyan utolsó szalmaszál, hiszen a közvetlenül előtte álló Budafokot fogadja. Az újonc az előző fordulóban kikapott ugyan, de a nyolcvanadik percig 2-2-re állt a listavezető MTK-val a Promontor utcában. Idegenbeli mérlege gyenge, de tavasszal megnyerte Gyulán a Szeged elleni „hatpontos” mérkőzést.
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁRI TE–SZOLNOKI MÁV FC
(Mosonmagyaróvár, 16.00)
 
Öt pont választja el egymástól a két csapatot, a kisalföldiek a tizenhetedik, a szolnokiak a tizenkettedik helyen állnak. Az MTE a legutóbbi négy bajnokiján csak egy pontot szerzett, 2018-ban eddig kettőből kettőt veszített, ráadásul hazai pályán, a Csákvár és a Békéscsaba ellen. A Szolnok az ősz első felében jól szerepelt, ám azóta nagyon visszaesett, immár sorozatban hét vereséget számlál. Idegenben október 22. óta minden meccsén két gólt kapott és vereséget szenvedett.
 
KAZINCBARCIKAI BSC–DOROGI FC
(Tiszaújváros, 16.00)
 
Az újonc Kazincbarcika a tizedik helyen áll, a remek kezdés után középcsapat lett, a jelek szerint kiesési gondok nélkül. Mind a két eddigi idei bajnokiján pályaválasztóként játszotta, a Szolnok ellen megszakította rossza sorozatát a győzelemmel, de aztán kikapott a Budaörstől. A Dorog a tizenharmadik, három ponttal a barcikaiak mögött. Idén még nem szerzett bajnoki pontot, pályaválasztóként kikapott a Budaörstől és a Gyirmóttól is. Vendégként még nem játszott 2018-ban bajnokit, viszont a Magyar Kupában február 20-án megverte a Debreceni VSC-t a Nagyerdei Stadionban.
 
SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Gyula, 16.00)
 
Az akadémisták a tizennyolcadik, kieső helyen állnak, idén eddig két bajnokit játszottak pályaválasztóként, meglepetésre legyőzték a Vácot, majd, talán éppen olyan meglepetésre, simán kikaptak a Budafoktól. Szeptember 10. óta csak a Vác ellen szereztek Gyulán három pontot. A Nyíregyháza a hetedik helyen áll, a legutóbbi három bajnokiján kivétel nélkül döntetlent játszott. Idegenben augusztus 13. óta csak egyszer nyert a Merkantil Bank Ligában: októberben Zalaegerszegről hozta el a három pontot.
 
SOROKSÁR SC–GYIRMÓT FC
(Soroksár, 16.00)
 
A Soroksár a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén tíz pontot szerzett, 2018-ban még nem kapott gólt, 3-0-ra megverte a Budafokot, s döntetlent játszott a Nyíregyházával. A Gyirmót mintha magára talált volna az elmúlt időszakban, 2018-ban eddig csak idegenben játszott bajnokit, Nyíregyházáról elhozott egy pontot, majd legyőzte a Dorogot. Az őszi meccseket is beleértve, vendégként eddig mindössze kétszer maradt szerzett gól nélkül.
 
MTK BUDAPEST–BUDAÖRS FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
 
Minden kétséget kizáróan a forduló rangadója, a listavezető, s hazai pályán még százszázalékos MTK a legutóbbi hat fordulóban 16 pontot gyűjtött Budaörsöt fogadja. Szenzációs az idegenbeli mérlege az utóbbi hónapokban, október közepe óta hat meccséből ugyancsak tizenhat pontot gyűjtött. Az MTK gólkülönbsége pályaválasztóként 38-7, a Budaörsé vendégként 24-18. Idegenben egyetlen csapat sem szerzett több gólt a budaörsieknél.
 
WKW ETO FC GYŐR–VÁC FC
(Győr, 17.00)
 
Az ETO a legutóbbi öt fordulóban négy győzelmet szerzett, a legutóbbi két meccsén, a Cegléd ellen és idegenben Békéscsabán nyerni tudott. Ezzel együtt a hazai mérlege nem makulátlan, október óta nem játszott döntetlent, négy győzelem, két vereség a mérleg. A Vác kétarcú csapat, pályaválasztóként szinte legyőzhetetlen, de idegenben a legutóbbi négy meccséből csak Sopronban szerzett pontot, rögtön hármat. 2018-ban eddig még csak idegenben játszott bajnokit.
 
ZALAEGERSZEGI TE FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Zalaegerszeg, 17.00)
 
A ZTE legyőzte ugyan a Kisvárdát, de aztán kikapott otthon a Csákvártól. Mindössze négy pont az előnye a kieső helyen álló Szeged-2011-gyel szemben. Pályaválasztóként október 22. óta csupán egyszer nyert. A Békéscsaba legutóbb meglepetésre kikapott hazai pályán a Győrtől, de még mindig harmadik. Három mérkőzésen három pontot szerzett eddig tavasszal a bajnokságban. Vendégként kikapott az MTK-tól (ez nem meglepetés) ellenben nyerni tudott Mosonmagyaróváron.
 
BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Siófok, 17.00)
 
A Siófok kifejezetten jól szerepel az edzőváltás óta, a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett, feljött a tizennegyedik helyre. De nagyon szoros a tabella az alsó régióban, egyetlen fordulóban két-három helyet lehet felfelé, de lefelé is kerülni. A siófokiak hazai pályán szeptember 24. óta veretlenek, idén ez lesz az első hazai bajnokijuk. A Csákvár két ponttal és két hellyel áll a Siófok mögött, a legutóbbi két bajnoki meccsét megnyerte, a legutóbbi hármon hét pontot gyűjtött. 2018-ban kiválóan szerepel eddig, Mosonmagyaróváron és Zalaegerszegen is nyerni tudott, sorozatban harmadszor játszik majd vendégként. A csákváriak október vége óta csak a külön kategóriát jelentő MTK ellen veszítettek idegenben.

Zanetti-mezre lehet licitálni – NB2.hu

Zanetti licit

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC