Az NB II két legjobb védelme találkozik Nyíregyházán - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Az NB II két legjobb védelme találkozik Nyíregyházán

Göbölyös András - 2016. September 11. Sunday 09:11
Nyíregyháza – Klausz László hatalmas taktikai csatára számít.
Kép forrása: szeged2011.hu

Az NB II-es bajnokság 8. fordulójában a két legjobb védelem találkozik vasárnap délután, Nyíregyházán, ahol a házigazda Spartacus a Szeged 2011-Grosics Akadémiát fogadja. A listavezető nyírségiek eddig 5, a szegediek 4 gólt kaptak, kettejük csatáján így döntő tényező lehet, hogy ki zár jobban a hátsó szekcióban.

 

Egészen a hatodik fordulóig úgy nézett ki, a Nyíregyházának szinte lehetetlen gólt lőni, ötször 90 perc alatt ez ugyanis csak a Zalaegerszegnek sikerült egyetlen egy alkalommal, de aztán jött a Kozármisleny, és négyet vágott a Sóstói úti stadionban.

 

Ez a kisiklás is belefért, hiszen a Szpari vezeti a tabellát. Ráadásul mind a négy győzelmük 1-0-ra sikeredett, vagyis azt lehet mondani, tudják, hogyan lehet megnyerni egy kiegyensúlyozott mérkőzést.

 

Az esélyesség terhe inkább a hazaiakat nyomja, a szegedi gárdánál normális mederben zajlott a felkészülés, két napos pihenő után már mindenki a következő találkozóra készült. Klausz László vezetőedző mégsem lehet teljesen elégedett, hiszen Coroian és Farkas sérülése mind védekezésben, mind az előre játékban jelenthet problémát.

 

– Arra számítok, hogy egyikünk sem fogja feladni a zárt védekezést, taktikai szempontból tehát biztosan nagy csata vár ránk – mondta Klausz László vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – A Nyíregyháza általában uralni szokta a mérkőzéseit, gólt azonban felállt védekezés ellen nem szereztek, csak pontrúgás utáni lecsorgó labdákból, vagy egy-egy gyors kontra végén voltak eredményesek. Fontos, hogy stabil maradjon a védekezésünk, és hogy a sérülteket megfelelően pótoljuk. Labdabirtoklásra és felépített támadásokra törekszünk, a kontrákra Coroian kiválásával kevesebb esélyünk maradt 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!