nb1.hu

Az újonc legjobbja szerint ezért szenvedtek vereséget Dorogon

Cigánd – Baksa Zoltán állítja, a kudarc nem szegte kedvüket.

Mint ismert, az NB II egyik újonca, a Cigánd SE bár vezetett a szintén újonc Dorog vendégeként, pontot nem szerzett az első fordulóban. A miértekről Baksa Zoltán, a vendégek legjobbját faggatta a cigándi klub honlapja.

 

 

– Jól és felszabadultan játszottál, te hogy érezted magad a pályán, mennyire volt másabb ez a mérkőzés, mint mondjuk az NB III-ban?

– Míg pályán voltam nagyon jól éreztem magam, élveztem a játék minden pillanatát. Annyiban volt ez a mérkőzés másabb, hogy gyorsabb ritmusban kellett focizni, nem értünk rá dédelgetni a játékszert, főleg nem az ellenfél térfelén, mert mindig kaptunk egy párharcot, ha sokáig nem szabadultunk a labdától, amiből néhány esetben veszélyes támadást vezetett az ellenfél. Tavaly kevés ilyen ritmusú mérkőzést vívtunk.

 

 

 

– Miért nem nyertük meg ezt az elején még nyerhetőnek tűnő mérkőzést?

– Azért nem nyertünk meg, mert döntő szituációkból nem mi jöttünk ki szerencsésebben, lásd rúgott gólra rögtön kaptuk a választ, azonban ha a szünetre vezetés tudatában tudtunk volna menni, szerintem is be tudtuk volna húzni a mérkőzést. Viszont tőlünk szokatlanul kevés helyzetet dolgoztunk ki, ellenfelünk pedig agresszív, célratörő futballt játszott.

 

 

 

– A végén gratulálnunk kellett az ellenfélnek, mert a helyzetek alapján megérdemelten nyert!

– Az első félidő 20-25 percéig dominánsak, magabiztosak voltunk, azonban a félidő második periódusában elkövettünk pár hibát, amiből ellenfelünk erőt merített és veszélyes támadásokat vezettek, mi viszont picit megzavarodtunk, nem igazán tudtuk felvenni fürge játékosaikat. Mentálisan még erősödnie kell a csapatnak, hátrányban is hideg fejjel kell tudni gondolkodni. Ami NB III-ban elég volt koncentráltságban, az ebben az osztályban kevésnek bizonyul.

 

 

 

– Mi lesz a Szeged ellen, mennyire lesz hazai pálya a balmazújvárosi stadion?

– Szeged ellen nagy elszántsággal fogunk pályára lépni mivel szeretnénk megszerezni első NB2-es pontunkat, de inkább pontjainkat. Hazai pályáról nem igazán beszélhetünk, de ez nem fogja harci kedvünket szegni, kb. annyira lesz ez hazai pálya nekünk, mint a Szegednek. Abban bízhatunk, hogy minél több szurkoló eljön majd és buzdít minket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC