nb1.hu

Bacsa elvett gólja hiányzott a három pont megszerzéséhez

Kisvárda – Révész Attila szinte a teljes kezdőt kicserélte Békéscsabán.

 

Míg a csütörtöki játéknapon a 0–0 volt a sztáreredmény (négy is született belőle), addig vasárnap az 1–1 vitte a prímet az NB II-ben – öt ilyen eredményt is hozott játéknap. A hatodik döntetlen a Kisvárda Master Goodé volt, amely 0–0-ra végzett Békéscsabán. Vagyis megfigyelhető a tendencia, ami ősszel is, hogy a hármas terhelés közepette sokasodnak a döntetlenek.

 

„Éppen ezért vállaltuk fel, hogy szinte a teljes korábbi kezdőcsapatot kicseréltük, amivel még házon belül is okoztunk egy kis meghökkenést, holott az élettani sajátosságok egyértelműen indokolták ezt a lépést – mondta Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója a klub honlapjának. – Az őszi tapasztalatok is azt mondatták velünk, így cselekszünk helyesen, és lám: az előző szezonban egyetlen ilyen sorozatban sem szereztünk négynél több pontot, most pedig a legutóbbi három meccsen hetet. Más taktikával is játszottunk, mint korábban, az ezúttal pályára lépő futballisták elsősorban futóteljesítményben járnak az élen, és idegenben megtehettük, hogy a védekezést tartsuk szem előtt. Hazai pályán aligha lettünk volna elégedettek a döntetlennel, most azonban az volt a célunk, hogy ne kapjunk ki. Ezt elértük, holott ősszel az erősebbnek vélt csapattal szenvedtünk vereséget hazai pályán a Békéscsabától.”

 

Véber tudja, valami nem klappol a Nyíregyházánál

 

A szakvezetőben a mérkőzés felvételének megtekintése után megerősödött, amit a helyszínen is gondolt, hogy csapata közelebb járt a győzelemhez.

 

„Tisztán látszik, hogy a tízedik percben szerzett Bacsa Patrik-gól teljesen szabályos volt, szó sem lehetett lesről – mondta Révész Attila a Fodor András lövése után a kapusról kipattanó labdából adódó szituációról. – Tavasszal már a második szabályos góltól fosztanak meg bennünket, hiszen a Puskás Akadémia ellen Oláh Gergő találatát sem adták meg. Ezek pontokban mérhető tévedések, ráadásul a második félidőben Rajczi Péter sem magától csuklott össze a tizenhatoson belül, úgy térden rúgták, hogy nem tudta folytatni a játékot. Ezzel felborult az előzetes tervünk, hiszen szélsőket szerettünk volna bevinni a végén, de csatárt kellett beküldeni, és a pályára lépő Horváth Zoltán kiállítása után pedig a hátsó sor stabilizálásán volt a hangsúly. Az ily módon beállított Talabér Attila viszont feleslegesen kapott sárga lapot, az ötödiket ebben a bajnokságban, így a pénteki mérkőzésünkön két eltiltottunk is lesz.”

 

Merthogy a Szolnok elleni, február 26-án elmaradt bajnokit pénteken 14 órától pótolják a kisvárdaiak, hazai pályán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC