nb1.hu

Békéscsaba: 9 fiatal bizonyíthatott az eddigi edzőmeccseken

7 tehetség az első csapat edzőtáborába is elutazhatott.

ÍME, A BÉKÉSCSABA LABDARÚGÓ AKADÉMIA KÖZLEMÉNYE:
 
Az első csapat két felkészülési mérkőzésén összesen kilenc, az edzőtáborba utazó keretben pedig heten kaptak lehetőséget a szakmai stábtól, hogy bizonyítsák rátermettségüket.
 
A Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapata és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia továbbra is szinkronban működik a klub stratégiai céljának megvalósításáért, hogy az első csapatban minél több saját nevelésű fiatal juthasson szerephez. Hosszú távú célkitűzésünk alapja, hogy a felnőtt keretben minél több saját nevelésű játékos kapjon szerepet. Ez az arány jelenleg ötven százalék körüli. Célunk, hogy ezt folyamatosan fenntartsuk, illetve lehetőség szerint növeljük is. Klubunk továbbra is elkötelezett a tekintetben, hogy az első és második csapat keretében jórészt békés megyei, illetve békéscsabai születésű játékosok jussanak szerephez, melyhez az Akadémián folytatott magas színvonalú szakmai munka biztosítékot jelent.
 
Az első két edzőmérkőzésen (KTE és DEAC) pályára léphetett: Kasik Ákos (18), Zelik Csaba (19), Czvalinga Márk (19), Czvalinga Áron (19), Csicsely Dominik (17), Sipaki Patrik (18), Pap Szabolcs (18), Csicsely János (20), Bukor Zoltán Márk (19). Első csapatunk ezen a héten az algyői edzőtáborban készül, ahova meghívót kapott Kasik Ákos, Zelik Csaba, Sipaki Patrik, Pap Szabolcs, Szabó Zsombor, Tóth Bence és Styecz Bence is.
 
Dr. Kovács Mihály Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület elnök: – A Békéscsabai Labdarúgó Akadémia valamennyi munkatársa továbbra is elkötelezetten dolgozik azon, hogy minél több fiatal, békéscsabai kötődésű utánpótlás játékos tudjon felfele áramolni a felnőtt csapat irányába. Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a felnőtt csapat maximálisan partner, és igyekeznek a fiatal akadémistáinknak lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy az edzéseken és mérkőzéseken is mind többen mutathassák meg tudásukat. Jelenleg a felnőtt csapatban lévő saját nevelésű játékosok aránya 50% körüli, ami kiemelkedően magas aránynak számít a hazai NB I és NB II-es csapatok közül. Azon dolgozunk a felnőtt csapattal közösen, hogy ez az arány hosszabb távon is fennmaradjon, illetve lehetőség szerint növekedjen.
 
Jakab Péter Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai igazgató: – A felnőtt labdarúgás küszöbét általában egyénenként, nem pedig csapatként lépik át az ifjú tehetségek! Egy emberként kell beilleszkedniük egy teljesen más, de vágyott világba! Rátermettnek, erősnek, kitartónak és nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy az Akadémista kifejezés helyére a profi játékos szó kerüljön! Óriási lehetőség, de felelősség is egyben ez az Akadémiánk fiataljai számára. Olyan fontos mérföldkő, amely kitűnő alapokat szolgáltathat a későbbiekben! Mi az edzők és a többi BLA labdarúgó is nagy fegyelemmel kísérjük az edzőtábort! Büszkék szeretnénk lenni a saját nevelésű játékosainkra, akik ugyan még csak az út elején járnak, de már most megmutathatják oroszlánkörmeiket. Természetesen ehhez szükség van egy megfelelő, fogadókész közegre is, amely segíti a fiatalok feláramlását és beépítését. A felnőtt csapatunk vezetői és jelenlegi szakmai stábja garancia a futballistáink további fejlesztésére. Tudom, hogy rajtuk nem fog múlni a folyamat sikere. Azt is tudom, hogy az új focigenerációnknak mit adtunk az utánpótlásban eltöltött évek alatt, tehát nagy baj velük sem lesz. 
 
Az utánpótlás-futballhoz képest más intenzitású felnőtt edzéseken és foglalkozásokon nagy kihívás előtt állnak saját nevelésű játékosaink, de ahogy ezt már korábban is bizonyították, lehet rájuk számítani, nem véletlenül kaptak lehetőséget Preisinger Sándor vezetőedzőtől és az első csapat szakmai stábjától.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC