nb1.hu

Békéscsaba: U20-as vb-bronzérmes csatlakozott az edzői stábhoz

Négy edzőmeccset játszanak januárban.

 

Két hírről is bejelentést tett kedden a Békéscsaba:

 

"Az egykori U20-as világbajnoki bronzérmes labdarúgó csatlakozott a Békéscsaba 1912 Előre szakmai stábjához, így Szekeres Adrián a lilák pályaedzőjeként, videóelemzőjeként folytatja pályafutását.

A 31 éves szakember játékosként a Sándor Károly Akadémiáról került ki, s 2007 februárjában kötött profi szerződést az MTK-val. 2012. június 6-án 3 éves szerződést kötött a fehérváriakkal. A fehérváriak többször is kölcsönadták, előbb Felcsútra, majd Dunaújvárosba, míg 2015 nyarán a Gyirmót FC szerződtette. Adrián részt vett a 2009-es U20-as labdarúgó-világbajnokságon, ahol a magyar válogatott bronzérmet szerzett. 2018-ban jelentette be visszavonulását, az MLSZ videóelemzői pozícióban alkalmazta. A 2019-es U17-es labdarúgó világbajnokságon a magyar U17-es válogatott videóelemzőjeként dolgozott.

Szekeres Adrián: – A kőbányai KISE-ben kezdtem el futballozni, aztán Újpestre, majd az MTK-hoz kerültem, ahol az utánpótlás évek után öt szezont játszottam a felnőtt csapatban. Volt szerencsém a 2007-2008-as szezon végén bajnoki címet is ünnepelni, de lehetőségem volt Magyar Kupa döntőt is játszani. Tagja lehettem a Videoton Európa Liga menetelésének, ám ezután a több játéklehetőség érdekében előbb Felcsútra, majd Dunaújvárosba vezetett az utam. Aktív labdarúgó pályafutásomat Gyirmóton fejeztem be, ahol egy jól sikerült másodosztályú év után az NB1-es szereplésemet sérülések akadályozták, így abbahagytam játékoskarrierem. 2018 januárjától az MLSZ videóelemzője lettem, ahol két és fél év alatt rengeteget tanulhattam, ezért bízom benne, hogy az ott megszerzett tudást kamatoztatni tudom Békéscsabán is. 2018 nyara óta a Spíler TV-nél is dolgozom, ahol az első “tanuló év” után hatalmas elismerés volt számomra, hogy marasztaltak és állandó résztvevője vagyok azóta is két műsornak, remek lehetőség ez számomra annak érdekében, hogy ugyan elsődlegesen kamerák, ugyanakkor ennek segítségével emberek előtt beszéljek és ezen a területen fejlődjek, hogy aztán később edzőként egy felnőtt csapat öltözőjében a kommunikációm a lehető legjobb legyen a játékosok előtt.

Adrián érkezésével egy újabb hiánypótlásra került sor klubunknál, hiszen a videók elemzése és kiértékelése létfontosságú és elengedhetetlen a mai labdarúgásban.

Üdvözlünk Békéscsabán és sok-sok lila-fehér sikert kívánunk!"
 


"Teszteléssel és egyéni futásokkal kezdődött a felkészülési program a lilák számára.

 

Labdarúgóink és a stáb tagjai COVID-19 tesztelésen vettek részt 2021. január 4-én (hétfőn) kora délután. Az eredmények megérkezéséig tilos volt az öltözőhasználat és a közös edzés, így egyéni futással hangoltak a további feladatokra. Ezután viszont beindul a nagyüzem és majdnem minden nap 2-2 foglalkozáson vesznek részt labdarúgóink.

A stáb számára értekezlettel indult a 2021-es esztendő, melyen gyakorlatilag minden véglegesítésre került. Preisinger Sándor vezetőedző ismertette elvárásait, kiosztotta a feladatokat, egyeztette a tréningek helyszíneit, valamint az edzőmérkőzések időpontjait is. A Békéscsaba 1912 Előre a tervek szerint négy felkészülési meccset játszik januárban: 2020. január 16. (szombat) 11:00 óra Békéscsaba 1912 Előre – Kecskeméti TE, 2020. január 16. (szombat) 13:00 óra Békéscsaba 1912 Előre – DEAC, 2020. január 20. (szerda) 18:00 óra Algyő SK – Békéscsaba 1912 Előre, valamint 2020. január 23. (szombat) 11:00 óra Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre.

A menetrend szerint 2020. január 18. és 23. között Algyőn edzőtáborozik csapatunk, majd a január 25-én kezdődő héten már bajnoki ritmusban fejezi be a felkészülési szezont. Időközben a Magyar Labdarúgó Szövetség minden klubnak két-két időpontot kínált fel a hazai mérkőzések megrendezésére, így a január 31-én (vasárnap) megrendezésre kerülő Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 22. forduló 13:00 órától kerül majd megrendezésre – amennyiben nem történik ebben változás. A rendelkezésre álló lehetőségek által kijelölt dátumokat és tervezett kezdési időpontokat weboldalunk vonatkozó oldalán tekinthetik meg. Természetesen a járvány-helyzet, illetve az esetleges televíziós közvetítések miatt ezek még változhatnak. A találkozók továbbra is zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre, amennyiben ezzel kapcsolatban addig más rendelkezés nem születik.

Az MLSZ előírások értelmében 2020. január 20-án (szerdán) 12:30 órától ellenőrző biztonságtechnikai pályabejárásra is sor kerül, amelyen a Szövetség és a hatóságok is képviseltetik magukat, hiszen amennyiben a járvány-helyzet majd újra megengedi, továbbra is készen kell állnunk a nézők fogadására. Bízunk benne, hogy ez mihamarabb bekövetkezik!

A Békéscsaba 1912 Előre 2020. december 26-án szavazást indított szurkolói, vendégei, weboldalunk látogatói és az érdeklődők részére: “Szavazz, a 2020/2021-es őszi szezon legjobb játékosára!” címmel. A voksolás 2021. január 3-án (vasárnap) déli 12:00 óráig volt elérhető és elmondható, hogy soha nem látott mennyiségű szavazat érkezett. A 2.162 darab beérkezett szavazat alapján Király Patrik (364 szavazat), Horváth Péter (357 szavazat) és Máris Dominik (352 szavazat) végzett az első háromban. A szakmai stáb áttekintette az eredményeket és helybenhagyta szavazóink döntését, ezáltal a 2020/2021-es őszi idény legjobb játékosa Király Patrik lett, akinek ezúton is gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!

A téli átigazolási szezon hivatalosan 2020. január 18. és február 14. közé esik, tehát gyakorlatilag egy hónap áll minden csapat rendelkezésére, hogy rendezze sorait. Csapatunknál minimális játékosmozgás várható, egyelőre azonban csak annyit írhatunk, hogy nagy valószínűséggel lesz egy-két távozó és ha minden a terveknek megfelelően alakul akkor érkező is. A vírus-helyzet miatt továbbra is fokozott elővigyázatosságra van szükség, ezért megyei és első csapatunk játékosai nem látogathatják egymás edzéseit. Első csapatunk foglalkozásain kizárólag a negatív COVID-19 teszt-eredményekkel rendelkező játékosaink vehetnek részt, így a szakmai stáb döntése értelmében Zelik Csaba, Szabó Zsombor és Sipaki Patrik Martin is az első kerettel készülhet.

A héten még komplett orvosi- és laborvizsgálatok is ütemezésre kerülnek, hiszen a korábbi helyzet miatt semmiféle kockázatot nem vállalhatunk."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC