Bene a szurkolóknak üzent, gyászol az Ajka, alakul az újonc kerete - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Bene a szurkolóknak üzent, gyászol az Ajka, alakul az újonc kerete

NB2.hu - 2022. June 03. Friday 12:47
Hivatalos bejelentések.
Kép forrása: dorogifc.hu
A DOROG INTERJÚJA:
 
"Ifj. Bene Ferenc 2017 után tért vissza újra Dorogra, a továbbiakban pedig szakmai igazgatóként segíti klubunkat. A vele készült első interjút alább olvashatják kedves szurkolóink!
 
Dorogifc.hu: Sok szeretettel köszöntünk újra a Dorogi Futball Clubnál! Hogyan alakult ki, hogy útjaink ismét keresztezik egymást, és mik voltak a legerősebb érvek amellett, hogy újra Dorogon vállalj szerepet?
 
Bene Ferenc: Nagyon köszönöm! Örülök, hogy újra a Dorogi FC-ért dolgozhatok. A két legfontosabb érv  számomra a klub és a szurkolók szeretete és Mayer László személye volt. Mind  játékosként, mind vezetőként szép és sikeres időszakot töltöttem a múltban a klubnál,  érzelmileg is kötődöm Doroghoz. Illetve Mayer László személyében egy nagyon korrekt, és  a csapatért tenni akaró tulajdonost ismertem meg.
 
Dorogifc.hu: A 2016-2017-es szezonban sportigazgatóként dolgoztál a Dorogi FC-nél, milyen emlékek vannak benned azzal az időszakkal kapcsolatban?
 
Bene Ferenc: Hasonló helyzetben volt akkor a klub. Voltak nehézségeink, de kemény munkával és idővel  nagyon szép eredményeket hozott a csapat. Adott egy játékosállomány, amely bizonyos  finomításokra szorul. Döntő fontosságú tényezőnek tartom, hogy motivált, karakteres  játékosokat tudjunk igazolni. Legfontosabb szempontok számomra, hogy emberileg és a  dorogi szellemiségnek és stílusnak megfelelő labdarúgók kerüljenek a klubhoz. Ebben  próbálom segíteni a vezetőedzőt és a sportigazgatót. Ugyanakkor a végső szót  természetesen a tulajdonos Úr mondja ki.
 
Dorogifc.hu: Ezúttal, mint szakmai igazgató csatlakozol a klubhoz, hogyan kell elképzelnünk a feladataid, mik a legfontosabb területek, amiért Te felelsz majd?
 
Bene Ferenc: Fenyvesi László vezetőedzővel, és Sitku Illés sportigazgatóval napi kapcsolatban vagyok. Én  is teszek javaslatokat, illetve az általuk szerződtetni kívánt játékosokról elmondom a  véleményem. Ugyanakkor minden olyan téren próbálok segíteni, ahol szükség van rám.  Elmondom a meglátásaimat és a tapasztalataimat a vezetőedzőnek, ha kell beszállok az  elemzésekbe, az edzésvezetésbe, ha kell információkkal segítem feltérképezni az  ellenfeleket, de a végső döntéseket a vezetőedző hozza meg, ez az ő felelőssége, én nem a  helyére jöttem, hanem segíteni őt. Ez a modell annak idején nagyon jól működött Németh  Szabolccsal is. 
 
Dorogifc.hu: Egy nagyon nehéz tavaszi szezon van a csapat mögött, miként értékelnéd a nemrég lezárult szezont dorogi szempontból?
 
Bene Ferenc: Volt az élbolyban és a kiesőzónában is a csapat, a realitás valahol a kettő között volt  szerintem. De felesleges a múltról beszélni. Én annyit kértem vezetőedzőnktől, hogy  elemezze ki az okait a két félszezon szélsőséges eredményeinek.
 
Dorogifc.hu: A következő NB2-es bajnoki év sem ígérkezik sokkal könnyebbnek, már csak a létszámszűkítési megoldás miatt sem, mit vársz a csapattól és mik lesznek a kitűzött célok?
 
Bene Ferenc: Számomra a legfontosabb, hogy egy karakteres, a mérkőzéseken a pályára a „szívét-lelkét”  kitenni képes csapatunk legyen. Én nagyon nem szeretem a „futballcsalókat”, akik csak az  utolsó filléreket szeretnék kivenni a futballból! Dorogon ilyen játékosok a múltban sem  voltak, és a jövőben is azt szeretnénk, ha egy nagyon egységes és egymásért küzdeni tudó  csapatunk lenne! Dorogon mindig az erős kohézió volt a jellemző, jó öltözői légkör,  motivált játékosok, és egy nagyon lelkes és a csapatért mindenre képes szurkolótábor.  Értük érdemes Dorogon futballozni!
 
Dorogifc.hu: Vélhetően a játékoskeretben is várhatóak majd kisebb-nagyobb változások, mit lehet tudni erről és mi az az irányvonal, amely mentén kialakításra kerül a keret?
 
Bene Ferenc: Úgy gondolom minden csapatrészbe kell egy-egy vezér, aki van olyan karakter, hogy  pozitív hatással van a többiekre, és a nehéz pillanatokban is lehet rá számítani. Meg kell  tartani a csapat magját, főleg olyan játékosokat, akik a dorogi identitást tovább tudják  vinni! És kell beépítenünk olyan fiatal, vagy még jövőképpel rendelkező játékosokat, akik  innen egy-egy jó szezon után tovább tudnak lépni még magasabb szintek felé. Én egy fiatal,  vagy olyan játékos helyében, akinek az elmúlt szezonja nem volt gördülékeny biztosan  belevágnék, hiszen itt fel tudja magát építeni, és később felvértezve tovább tud igazolni  akár NB I-es csapatokhoz.
 
Dorogifc.hu: Milyen személyes célokkal vágsz neki pályafutásod újabb dorogi időszakához?
 
Bene Ferenc: Ez legkevésbé sem rólam szól. Én a háttérben szeretném segíteni a klubot, és közvetlenül a  vezetőedzőnket. Mindenben számíthat rám, de a végső döntés az övé. 
 
Dorogifc.hu: Mit üzennél a szurkolóinknak?
 
Bene Ferenc: Nekem erről az a véleményem, hogy szezonok, játékosok, edzők jönnek-mennek, de a  Dorogi FC szurkolói és a Klub örök! Számomra mindig is a Klub lesz az első, aztán a csapat,  és aztán az egyéni sikerek. Ezt mindenkinek meg kell értenie, aki Dorogon futballozik. Azt  az egységet, és támogatást kell mindkét irányból képviselni, ami mindig is jellemző volt  erre a családra. Nekünk nem az anyagi bázis az erőnk, hanem az emberi kapcsolatok!  Éppen ezért nagy szüksége van a csapatnak a szurkolóinkra! Nagy kihívás lesz a következő  szezon, csak együtt és egységesen lehetünk sikeresek!"
 
A KOZÁRMISLENY BEJELENTÉSE:
 
"Szerdán tájékoztattuk olvasóinkat, hogy Kirchner Krisztián 2 éves szerződést kötött klubunkkal, azóta sikerült újabb labdarúgókkal is megállapodni a folytatást illetően.
 
A bajnokcsapat alapemberei közül az NB II-es HR-Rent Kozármisleny labdarúgójaként fog szerepelni jövőre is Szabó Dominik, Beke Péter, Vajda Roland és Horváth Dániel.
 
Szabó Dominik korábban az MTK-ban és Monoron is szerepelt az NB II-ben, a most mögöttünk hagyott szezonban pedig 9 góljával a csapat harmadik legeredményesebb labdarúgója volt, 37 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Gyorsasága kihasználásával az előkészítésben is jeleskedett, de több 11-est is kiharcolt.
 
Beke Péter korábban 12 alkalommal jutott szerephez az NB I-ben is, a másodosztályban pedig rutinosnak számít, ahol pályára lépett Kozármislenyben, Szegeden és a Dorog együttesében is. A mostani szezonban sokat bajlódott sérüléssel, de így is 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A rutinjára szükség lesz a magasabb osztályban is, reméljük, ezúttal sérülések nem hátráltatják majd a munkában.
 
Vajda Roland még csak 23 éves, a jól cselező remek ballábas labdarúgó fiatal kora ellenére egyszer már a Szentlőrinccel feljutott a másodosztályba, de fél év NB II-es szereplés után a következő tavaszt nagy örömünkre már Kozármislenyben töltötte, az idei szezonhoz hasonlóan, amikor a csapat alapembere volt, valamennyi bajnoki mérkőzésen pályára lépett és 8 gólt is szerzett ez mellett.
 
Horváth Dániel még csak 21 éves, de már 48 NB III-as felnőtt mérkőzésen lépett pályára, pedig a teljes őszi szezont kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. Dani tavasszal a csapat alapembere volt, a 18 bajnoki mérkőzésből 4 perc híján minden időt a pályán töltött, ezzel ő végzett a tavaszi játékpercek tekintetében az élen, nagy értéke lehet majd NB II-es csapatunknak is!
 
A jövő emberei és a fiatal szabály szempontjából is fontos labdarúgók lehetnek majd a 18 éves Ulrich Dániel és szintén 2004-es születésű Budzsáklia Benett. Mindketten a legmagasabb szinten szereplő utánpótlás klubokban nevelkedtek (Illés Akadémia, Budapest Honvéd – MFA, MTK, Ferencváros).
 
Dani télen a MOL Fehérvár FC-től érkezett, de előtte 4 évig az FTC-ben nevelkedett. A kapusposzton szereplő Budzsáklia Benett az mellett hogy Kozármislenyben élt és itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, rendkívül sikeres utánpótlás csapataink erőssége volt, később pedig a PMFC érintésével a Bp. Honvéd, az Illés Akadémia, az MTK akadémiai csapataiban pallérozódott.
 
Az elmúlt félévben már a hosszú távon gondolkodás eredményeként érkeztek Mislenybe, így a beilleszkedésük sikeresen megvalósult, sőt Dani már bemutatkozott a felnőtt mezőnyben is, 3 alkalommal lépett pályára a bajnokcsapatban.
 
Örülünk, hogy a tavalyi csapatból szépen sorra történnek a megegyezések, célunk, hogy a lehető legtöbb játékost sikerüljön megtartani és megfelelő erősítésekkel egy szerethető, kozármislenyi jegyekkel felvértezett csapatot láthassanak majd szurkolóink!"
 
AZ AJKA SZOMORÚ KÖZLEMÉNYE:
 
"Búcsú Dalnoki Lászlótól
 
Dalnoki László  1964- ben 20 éves korában került Ajkára  az Ajkai Bányászhoz . Fél év kivárás után játszhatott  csak a csapatban, mert  be kellett vonulnia  katonának. Katonaként Devecserben játszott ahol feljutottak a megyei !.osztályba.
 
Leszerelése után egy évet a Szombathelyi Haladásnál töltött ahol három NB-I-es mérkőzésen lépett pályára. Ezt követte a Tapolcai  Bauxitbányász  ahol öt szezont töltött.
 
1972-ben került vissza Ajkára az Ajkai Alumíniumhoz,  ahol az 1975-ös visszavonuláság 72-mérkőzésen  lépett  pályára.
 
Közben elvégezte az edzői szakot és a serdülő, majd az ifjúsági csapatnál edzősködött . Az 1978-79-es bajnokság utolsó öt mérkőzésén már Ő ült az NB-II-es csapat kispadján . A következő két évben ő irányította az NB-II Nyugati csoportjában szereplő Alumínium SK-t.
 
Az ő vezetésével végzett  először az NB-II Nyugati csoportjának 4-ik helyén az FC Ajka jogelődje  az Alumínium  SK.
 
Ajka után Balatonfüzfőn,Pápán,Győrben  a MÁV-DAC-nál edzősködött.
 
1991-ben visszatért  az ekkor már Hungalu SK-ként szereplő csapatunkhoz. Először beugró edzőként 1991 tavaszán 8 mérkőzés jutott neki, de sajnos nem sikerült NB-II-ben tartani a csapatot. Az 1991-92-es bajnokságban az ő vezetésével megnyerte a Hungalu SK az NB-III-at . 1992 őszén még Ő irányította az együttest, majd távozott.
 
A két időszakában összesen  135 mérkőzésen ült csapatunk kispadján., amivel második az örökranglistán.
 
Az Ajkai Alumínium  és a Hungalu SK-n kívül Ajkán  még dolgozott  az SK 2000 Ajka, és az Ajka  Kristály csapatainál is.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 08. 17. 21:07

Köln-Vidi: erőfelmérő a javából

Michael Boris és Dárdai Palkó válaszolt.
2022. 08. 17. 19:08

FTC-Shamrock: megvan a siker kulcsa

Nagy lehetőség előtt az írek.
2022. 08. 17. 18:08

Vasas: örömhír a szurkolóknak a közönségkedvencről

Hivatalos bejelentés. 
2022. 08. 17. 17:32

Köln-Vidi: sörmeccsen ismerkedtek meg a vezetőedzők

Kiderült, miért kell vigyázni a Fehérvárral.
2022. 08. 17. 21:32

Megtalálta a helyes utat a DVTK, a viharsarokban vendégeskedett az MTK

Szomszédvárak csatája Baranyában.
2022. 08. 17. 19:37

Debütált a Szpari új edzője, négyet vágott a Győr

Eredmények, tabella.
2022. 08. 17. 20:15

Hetet rúgott az Iváncsa, háromgólos hátrányból fordított a Pénzügyőr

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 17. 12:50

Szoros csatát hozott az FTC és a Honvéd meccse

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 17. 16:24

Egy-egy kulcsember biztosan kihagyja a Vasas-Honvédot

Volt, ahol nem voltak biztonságban a játékvezetők.
2022. 08. 17. 15:14

Köln-Vidi: az aláírások

A reptéren és a hotelnél is.
2022. 08. 16. 17:36

2 milliós szegedi büntetés, új igazolás Siófokon - a szerdai program

Mindhárom dobogós idegenben játszik.
2022. 08. 15. 18:07

Nyíregyháza: edzőváltás - reakciók

Visszatér a kispadra a Vasast legyőző szakember.
2022. 08. 16. 18:02

Brutális bombagól után jön a hétközi forduló - videó, szerdai program

Öt hibátlan csapat maradt még.
2022. 08. 15. 18:53

Balatonfüred-Érd: kiütés - reakció

Osztálykülönbség volt a csapatok között.
2022. 08. 17. 15:08

FTC-Shamrock: ez a legfontosabb a Ferencvárostól - reakció

Csercseszov és Pászka meglátásai.
2022. 08. 17. 11:36

Bozsik József: remek jubileum

Százegyig meg sem állt.
2022. 08. 17. 10:47

FTC: Orosz Pál a bajnoki rivális sikeréért is szorít

Elárulta, mit vár a csapattól az írek ellen.
2022. 08. 17. 10:30

Köln-Vidi: a csapattal tartott a megsérült alapember

Útnak indultak a fehérváriak. 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest10
2Kolorcity Kazincbarcika SC9
3PMFC8
4Gyirmót FC Győr7
5Soroksár SC7
6Szombathelyi Haladás7
7FC Ajka6
8Békéscsaba 1912 Előre6
9ETO FC Győr6
10DVTK6
11Szeged-Csanád Grosics Akadémia6
12BFC Siófok6
13Aqvital FC Csákvár6
14HR-Rent Kozármisleny4
15Tiszakécskei LC4
16Szentlőrinc4
17Nyíregyháza Spartacus FC3
18Credobus Mosonmagyaróvár3
19Dorogi FC3
20Budafoki MTE2
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!