nb1.hu

Beütött a baj a bemelegítésnél, de Csizmadia egyből lereagálta – videó

Parádés rangadó vár az egyik meglepetéscsapatra.

Nem volt könnyű helyzetben vasárnap Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője. Nemcsak azért, mert a hatalmas esőzés miatt eléggé felázott, mély lett a pálya talaja, mely köztudott, hogy nem feltétlenül segíti azt a csapatot, amelyiknek dominálnia illik a mérkőzésen (a kieső helyen álló Haladás volt az ellenfél), hanem azért is, mert már a kezdő sípszó előtt változtatnia kellett a kezdőcsapatán.
 
A mérkőzésre való felkészülés utolsó fázisában, bemelegítés közben ugyanis megsérült Ihrig-Farkas Sebestyén, aki helyett Horváth Roland került a kezdőcsapatba. Érdekesség, és ezt a mérkőzés után maga Csizmadia mondta el, hogy Horváth játéka is tervbe volt véve, így már a kezdés előtt intenzíven melegített.
 
Csizmadia egyébként a találkozó előtt felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy ne abból induljanak ki a Haladással kapcsolatban, hogy hol helyezkedik el a tabellán, mert a játékoskerete sokkal erősebb annál, amit bizonyít, hogy olyan futballisták vannak a vasiaknál, akik sok NB I-es meccsen léptek már pályára, ráadásul jóval többször, mint a budafokiak.
 
A játékosok hallgattak vezetőedzőjükre, mert már a második percben megszerezték a vezetést. Nem is akármilyen góllal, nem is akármilyen körülmények között.
 
 

 
"Gyorsan gólt szereztünk és a folytatásban nem volt rajtunk különösen nagy nyomás. A Haladás inkább felívelésekkel, beívelésekkel próbálkozott, ugyanakkor nagyon kellett figyelnünk, főleg ilyen mély, ázott talajon. Tudatosan adtuk át a területet a vendégeknek, ki akartuk használni gyors embereink sebességét. Volt is több lehetőségünk, amiből növelhettük volna az előnyt” – mondta a mérkőzés után a szakmai vezető a klub honlapjának.
 
Sikerének köszönhetően (sorozatban ez volt a harmadik) a Budafok második helyről várja majd a folytatást, 5 pontos hátrányban az éllovas MTK mögött, de ugyanúgy 31 pontot szerezve eddig, mint a bajnokság másik meglepetéscsapata, a 3. helyen álló Csákvár.
 
"Örülünk a  pillanatnyi helyezésünknek, de ezt is a helyén kezeljük. Egy korábbi bajnoki szünetben voltunk már elsők is és most is jó pozícióból várhatjuk a folytatást. Aki látta a mérkőzéseinket és a játék képét figyelte ezeken a találkozókon, az tapasztalhatta, hogy amikor pontokat szereztünk, egyik találkozón sem volt megkérdőjelezhető a győzelmünk. Sőt, voltak olyan meccseink is, amikor nem nyertünk, pedig ugyanúgy mi voltunk a jobbak. Jó visszajelzés, hogy az élmezőnyben vagyunk, de nem esünk túlzásokba, csináljuk tovább a dolgunkat. Hiszünk egymásban, hiszünk a munkában és csak az lebeg a szemünk előtt, hogy minél több pontot gyűjtsünk” – folytatta a Csizmadia.
 
A budafokiakra parádés erőfelmérő vár a következő játéknapon, november 24-én, mert a szintén élvonalba vágyó Gyirmót vendégei lesznek. A két gárda között 1 pont különbség van a tabellán.
 
Igazi érték- és erőfelmérő rangadó lesz a javából.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC