nb1.hu

Botrány: félbeszakadt a Békéscsaba románok elleni meccse

Lökdösődés, köpés, kiállítás, kakaskodás.

A másodosztályú bajnokságban sem rendeznek a hétvégén fordulót, akárcsak az NB I-ben (az NB III-ban holnap délután lesznek a megszokott vasárnap helyett a találkozók) a válogatott mérkőzések miatt.
 
Mint ismeretes, az U21-es és az U19-es válogatottnak is mérkőzése van Horvátország ellen, előbbi éppen ezekben a percekben küzd a szomszédaink ellen, utóbbi csapat meg holnap teszi meg majd mindezt.
 
Így a legtöbb NB II-es alakulat edzőmeccsel múlatja majd az idejét, így tett volna a Békéscsaba is ma délután, a lila-fehérek az UTA Arad gárdáját fogadták.
 
A mérkőzés a szünetben félbeszakadt, mielőtt idéznénk a csabaiak közleményét, annyit megjegyeznénk, edzőmeccsek alkalmával egyébként évtizedek óta bevett szokás Magyarországon, hogy adott esetben a kezdés előtt a csapatok képviselői a bírókkal megbeszélik, hogyha valakit ki kellene állítani, akkor inkább lecseréltetik az edzővel a vétkest, mert a 11 a 11 elleni felkészülési összecsapásoknak van csak igazán értelmük.
 
A jelek szerint Romániában is működik ez a rendszer, erre utal a viharsarkiak írása is, mely mesél a vendégek, játékvezetőnek tett kéréséről is. Azt viszont fontosnak tartjuk leszögezni, a románok játékosa által elkövetett sportszerűtlen cselekedetnek semmilyen helye nincsen a futballpályákon.
 
Íme, a Békéscsaba beszámolója az esetről:
 
 

 
„A mérkőzés kakaskodás miatt félbeszakadt, úgyhogy negyvenöt perc játék után ez tekinthető végeredménynek is.
 
Egy hazai szabálytalanság után a vendég csapat játékosa leköpte a szabálytalankodó békéscsabait, mire a játékvezető kiállította. A félidő vége után a vendégek szerették volna, ha a kiállított játékosuk visszaállhat és folytathatja a mérkőzést. Ezt a játékvezető nyilván nem engedélyezte, de a szabályoknak megfelelő döntéssel az aradi szakvezetés nem tudott azonosulni, ezért lerendelték a pályáról a játékosaikat és félbeszakítva a mérkőzést, hazautaztak. A Békéscsaba 1912 Előre értetlenül áll a történések előtt, hiszen így gyakorlatilag csak félig, vagy még annál is kevésbé értelmezhető felkészülési mérkőzést sikerült játszani.
 
A labdarúgás nemzetközi játékszabályai minden klubra, labdarúgóra, szakvezetőre egyformán érvényesek, ilyen formán ezek figyelmen kívül hagyása, félre- vagy rosszul értelmezésük, megszegésük klubunk számára semmiféleképpen sem járható út.”
 
Ismételjük, ha a meccs előtt nem beszélték meg a felek, hogy ne legyen kiállítás, a játékvezető jól, a szabályoknak megfelelően járt el és akkor is, amikor köpésért felmutatta a lapot a románnak, de akkor is, amikor nem engedte vissza a pályára (vagy mást helyette).
 
A román csapatban a jelek szerint csak románok játszottak vagy játszottak volna, ám a vezetőedzőjük László György Bálint
 
Arad: Iacob Florin, Andrei Rus, Florin Ilie, Alin Seroni, Tomozei Marius, Oroian Alex, Romario Moise, Diego Lorenzi, Ursu Octavian, Valentin Buhacianu, Ciprian Rus. Cserék: Bolboasa Mirel, Cristian Melinte, Denis Salka, Deta Rares, Denis Hrezdac, Catalin Vulturar, Andrei Gavrila.
Vezetőedző: László György Bálint

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC