Bravúr a Halitól, fordított az ETO, nagyot hajrázott a Kecskemét - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Bravúr a Halitól, fordított az ETO, nagyot hajrázott a Kecskemét

Bíró Ádám - 2022. January 22. Saturday 19:41
A Csákvár nem bírt az NB III-as ellenfelével.
Kép forrása: eto.hu
Több NB II-es csapat is felkészülési meccset játszott szombaton. Cikkünkben összegyűjtöttük a klubhonlapok beszámolóit a találkozókról.
 
HALADÁS:
 
A Szombathelyi Haladás utolsó horvátországi felkészülési-mérkőzésén 3-2-re verte a szlovén első osztály harmadik helyén álló Olimpija Ljubljanát.
 
A vasiaknál a bemelegítés során Lencse László jelezte, hogy érzi az Achilles-ínát, így Németh Szabolcs nem kockáztatta a játékát, Monori került a kezdőbe. Felépült viszont betegségéből Rózsa Dániel, így elutazott az edzőtáborba és a szlovén első osztály harmadik helyén álló Olimpija Ljibljana ellen már a kétszeres válogatott kapus védett.
 
Élénk iramban kezdtek a csapatok, a13. percben Németh Milán szánta el magát lövésre a kaputól 35 méterre, középre tartó lövését védte a Ljubljana kapusa. A 24. percben egy védelmi hiba után megszerezte a vezetést a szlovén csapat. Lamine tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd befelé cselezett és éles szögből, öt méterről a rövid jobb sarokba lőtt (0-1). A 30. percben Antal szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, a bal oldalon felfutó Tóth-Gáborhoz ívelt, a csatár kiszorított helyzetből, kilenc méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról pattant a kapuba (1-1). Változatos volt a meccs, de egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, a kapuk nem forogtak veszélyben.
 
A második félidő elején a szlovénok voltak akítvabbak, két nagy helyzetet is elhibáztak. Aztán magára talált a Haladás, a 64. percben Csilus jobbról ívelt a hosszúra, Szijjártó bal oldali centerezését Tóth-Gábor egy lépésről a kapu közepébe helyezte (2-1). A 77. percben Tóth-Gábor szerzett labdát, ami Kiss Bencéhez került, a középpályás két csel után 14 méterről, kissé jobbról, ballal a bobb sarokba lőtt (3-1). A szlovénok közeli és távoli lövésekkel próbálkoztak, de Rózsa a helyén volt. A 90. percben aztán Djalo közelről megszerezte a vendégek második gólját, beállítva ezzel a végeredmény (3-2). 
 
A Haladás szép győzelmet aratott a szlovén első osztály egyik élcsapata ellen. A Hali ezzel a meccsel lezárta horvátországi edzőtáborát, az ebédet követően hazaindul a csapat Szombathelyre.
 
Szombathelyi Haladás-NK Olimpija Ljubljana 3-2 (1-1) 
Umag, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás: Rózsa – Csilus (Dezamits, 66.), Bosnjak, Németh M., Tarján – Monori (Doncsecz, 46.), Holdampf, Kiss B., Doktorics – Antal (Szijjártó, 57.), Tóth-Gábor (Nagy B., 86.). Edző: Németh Szabolcs.
 
GYŐR:
 
"A 10. percben első lehetőségét gólra is váltotta a Rapid. Egy osztrák támadás végén, Kriwak egyértelmű leshelyzetben ugrott ki, szépen átvette, majd a kifutó Fadgyas mellett a hálóba lőtt. A 14. percben jött az egyenlítés. Priskin verte meg védőjét, lement az alapvonalig, majd onnan gurított vissza az érkező Bacsa elé, aki az ötösön belülről a kapuba lőtt 1-1. A 20. percben Savic ugratta ki két védő között Kirchmayert, aki nem sokkal lőtt a kapu mellé. Négy perccel később Kirchmayer ismét remek labdát kapott a leshatáron, amivel elfutott a kapuig, és a kapu bal oldalába lőtt 1-2. A 27. percben Hasdari tornáztatta meg Fadgyast, a jobb felsőbe tartó lövést szögletre tolta kapusunk. Fél óra játék elteltével Savic használt ki egy védelmi megingást, labdát szerzett, majd a bal kapufára lőtt. A 31. percben újra Priskin teremtett helyzetet, ezúttal Vernes elé tálalt, ám egy védő blokkolni tudta a lövést. 
 
A második félidő első lehetősége az ETO előtt adódott. Óvári cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd Priskin elé került a labda, aki egy védőt kicselezett, majd éles szögből a kapu fölé bombázott. Az 52. percben Csonka vezette a kapu felé a labdát, majd jó harminc méterről lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal szállt el a kapu mellett. Hét perccel később ismét sikerült egyenlíteni. Egy kivágott labdát Toma emelt vissza a vendégek kapuja elé, ahol az üresen maradó Berkit találtam meg, ő pedig a bal felsőbe bólintott 2-2. A 74. percben két frissen beállt játékos hozta össze a harmadik gólunkat. Erdei gurította vissza a labdát az alapvonalról Farkasnak, aki laposan a kapuba lőtt 3-2. A 81. percben Vincze D. veszélyesen adott középre a jobb oldalról, Csonka az utolsó pillanatban tudott tisztázni az érkező támadó elől. Öt perccel a lefújás előtt ismét Farkas veszélyeztetett, tizenhét méteres bombája nem sokkal szállt a kapu fölé. A 87. percben Savic Kovács K. mellett tudta tisztára játszani magát, éles szögből leadott lövése kevéssel tévesztett célt."
 
ETO FC – Rapid Wien II. 3-2 (1-2)
Győr, ETO Stadion.
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Fodor (Bagi 73’), Csonka, Tamás, Toma, Bacsa (Erdei 73’), Vitális (Múcska 73’), Berki (Kiss M. 62’), Priskin (Farkas B. 73’), Vernes (Óvári 46’). Vezetőedző: Klausz László.
Rapid II.: Orgler – Mercan, Aristot, Eggenfellner, Hasdari, Bosnjak, Mücahit, Kanuric, Savic, Kirchmayer, Kriwak. Cserék: Pichler, Vincze, Baszicz, Binder, Lorison, Mahmic, Galvan. Vezetőedző: Kulovits Stefan.
Gsz.: Bacsa (14’), Berki (59’), Farkas B. (74’) ill. Kriwak (10’), Kirchmayer (24’).
 
Klausz László: - Egy nagyon jó csapat ellen játszhattuk le a bajnoki főpróbát. Ezúttal is egy hasznos mérkőzésen vagyunk túl, ami teljes mértékben szolgálta a felkészülésünket. Hétfőtől már minden idegszálunkkal a bajnoki nyitányra koncentrálunk, ahol természetesen szeretnénk eredményesek lenni.
 
CSÁKVÁR:
 
"Ma délben az NB III. nyugati csoportjában bajnoki címre pályázó Mosonmagyaróvár otthonában lépett pályára csapatunk felkészülési mérkőzésen.
 
A jövő hét végén már bajnoki pontokért lépnek pályára az NB II-es csapatok, azaz “főpróbát” tartottunk Mosonmagyaróváron. Nos, nem mondhatjuk, hogy jól sikerült volna az utolsó felkészülési mérkőzésünk, hiszen a kapura kevés veszélyt jelentettünk. Az bizton állítható, ennél több kell január 30-án a Budafok ellen, ha győzelemmel akarjuk kezdeni a tavaszi folytatást.
 
- Nehéz, csúszós talajon játszottunk egy jó iramú mérkőzést – értékelt a lefújást követően Mónos Tamás. – Ugyan akadtak helyzeteink, de az utolsó passzokba sajnos rendre belehibáztunk."
 
Mosonmagyaróvár-Aqvital FC Csákvár 0-0
Mosonmagyaróvár, műfüves-pálya
Aqvital: Auerbach – Major G., Vaskó, Dulló, Körmendi – Magyar Zs., Ominger . Tamás, Kártik, Mim – Murai. Vezetőedző: Mónos Tamás.
A II. félidőben pályára lépett: Baracskai, László, Hosszú, Kalmár, Bakos, Bencze, Mayer.
 
 
KECSKEMÉT:
 
"A KTE HUFBAU hétvégén két edzőmeccset is játszik, az elsőn szombaton a Vác FC volt az ellenfél. Szabó István két részre bontotta csapatát, míg a keret egyik fele edzésen vett részt, addig a többiek meccset játszottak, több fiatal is lehetőséget kapott.
 
A mérkőzésen rögtön mezőnyfölényt sikerült kiharcolni, ami egy ideig nem hozott helyzetet, a 18. percben Szabó centikkel a bal alsó mellett elpattogó átlövése jelentette az első lehetőséget a gólszerzésre. A folytatásban is maradt a hazai dominancia, a 24. percben Szalai József lőtte fölé Szuhodovszki balról érkező beadását. A 34. percben Tóth Dávid adott középre az alapvonalról, Katona érkezett, azonban 10 méterről fölé bombázott. A félidő hajrájában Tóth Dániel léphetett ki ziccerben, de Molnár kitolta lapos lövését.
 
Fordulás után bátrabb lett a Vác, rögtön Kersáknak kellett védenie egy életerős lövést. Az 50. percben Szuhodovszki húzogatott jól, majd 16-ról lőtt is, de jól ért le erre Nacsa. Alig egy óra elteltével ismét Kersáknak akadt dolga, de ezután könnyen megszületett volna az első hazai gól is. A 65. percben Hatvani került helyzetbe Szuhodovszki passza után, de balos próbálkozását fölé piszkálta Nacsa. A szögletre Belényesi robbant be, életerős fejese azonban kevéssel fölé szállt. A 68. percben megszerezte a vezetést a Vác, egy oldalszabadrúgás után Vén érkezett a legjobb ütemben (0-1). A játék képe nem változott meg, egyre több hazai lehetőség adódott, a 76. percben Tóth Dávid beadását Győri Benjámin pörgette mellé. A 77. percben Tóth már befejezőként vállalhatott volna szerepet egy gólban, de a rövidbe szánt lövését védte a kapus. A szöglet után megtört a jég, Szuhodovszki beadása megcsúszott, ami pont jó lett Győri Ábelnek, aki öt méterről gólt fejelt (1-1). A 83. percben megszületett a győztes gól is: Tóth Dániel ugratta ki Szabót, aki jobbról laposan tette középre a labdát Katonának, aki fordulásból a bal felsőbe lőtt a felsőléc segítségével (2-1).
 
A keret másik fele vasárnap 11:00-kor a Budaörs ellen lép pályára a Széktói műfűves pályáján.
 
Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Az volt a fő célunk, hogy hétvégén 90 perces terhelést adjunk a keretnek. Mivel a Budaörs csak egy meccset vállalt végül, így nagyon örültünk, hogy a Vác elvállalta ezt a meccset. Jó kis csapat, kitűnő edzővel. Nálunk valóban több fiatal is lehetőséget kapott az U19-es csapatból, mellettük voltak sérülésből visszatérő játékosok is a pályán. Örültem, mert jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztunk, de a befejezésekkel még mindig hadilábon álltunk, több figyelem kell ennél. A jó ritmus a megfelelő helyeken párosult labdaszerzésekkel, így kicsit csalódott voltam, hogy a szünetig nem találtunk be. A második félidőben bátrabb volt a Vác, meg is szerezték a vezetést, de örülök, hogy erre jól reagáltunk. Sikerült fordítani, külön öröm emellett, hogy Győri Ábel már a második gólját szerezte a felkészülés során. Elérte a mérkőzés a célját, összességében a játék ritmusával, a helyzetek számával is elégedett voltam. Ez a csapat ma és holnap regenerál, holnap pedig jön a második edzőmeccsünk a Budaörs ellen, ahol hasonló terhelést kap a keret másik fele is."
 
KTE HUFBAU – Vác FC 2-1 (0-0)
Felkészülési mérkőzés
KTE: Kersák – Tóth Dávid, Győri Á., Gál, Belényesi, Hatvani – Katona, Szabó L., Szuhodovszki – Tóth Dániel, Szalai J. (Győri B. 46.).
Gól: Győri Á. (78.), Katona (83.) ill. Vén (68.)
 
A Vasas edzőmeccséről itt olvashatnak:

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 05. 29. 09:31

Sikeres volt a Dunaszerdahely idénye? - reakció

Maradt hiányérzet a fiatal magyar kapusban.
2022. 05. 29. 07:58

U21: a magyar válogatott több tagja búcsúra készül - reakció

Ketten utólag kaptak meghívót.
2022. 05. 29. 06:36

Vasárnapi foci: újabb magyar bajnoki osztály zár

A bajnokok és kiesők kiléte már tisztázódott.
2022. 05. 28. 21:56

Sepsi: eldőlt a védő sorsa - részletek

Kölcsönben szerepelt a csapatban.
2022. 05. 28. 19:04

Csákvár: őszintén beszélt a problémákról az edző - reakció

Magasan volt a stresszfaktor.
2022. 05. 28. 14:02

Tiszakécske: gőzerővel dolgoznak az erősítéseken - reakció

Gyilkos szezonról beszélt az edző.
2022. 05. 28. 19:53

Albérletben a Loki, mesterhármasra hajt a Fradi

16 éves tehetség bizonyíthat, 2 bajnok is otthon ünnepelhet.
2022. 05. 27. 20:32

16 éves tehetséget vet be a Loki legendája - reakció

Szimpatikus gesztusról is beszélt.
2022. 05. 28. 21:01

Román trénerrel boronálták össze a Vidit

Román portál írt erről.
2022. 05. 28. 20:33

ZTE: érkezhet a Fraditól játékos? - reakció

Megszólalt a sportigazgató.
2022. 05. 27. 19:05

Távozók a Gyirmótnál, kérdéses Priskin jövője

Nyilatkozott a Szeged új edzője.
2022. 05. 27. 15:36

Varga Roland és Dzsudzsák Balázs volt klubja ellen meccsel a Haladás

Elkészült a szombathelyiek nyári felkészülési programja.
2022. 05. 27. 16:03

Győzelmi reményekkel utazik Jászberénybe a DVTK tartalék csapata - reakció

Elárulta várakozásait a vezetőedző.
2022. 05. 27. 12:56

Apja ellen debütálhatott a fiatal tehetség

Nem esett gól a mérkőzésen.
2022. 05. 28. 20:16

Fradi: üzent az új játékos

A közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést.
2022. 05. 28. 19:32

Vidi: mi lesz az osztrák válogatott játékossal? - reakció

Több csapat is lecsapna rá.
2022. 05. 28. 18:36

Sepsi: öt futballista távozott

Hivatalos bejelentés.
2022. 05. 28. 17:53

ZTE: szerb edző is képben volt?

Végül nem ő lett a befutó.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC85
2Kecskeméti TE HUFBAU77
3DVTK72
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia66
5BFC Siófok59
6Szombathelyi Haladás57
7WKW ETO FC Győr56
8Soroksár SC52
9FC Ajka51
10Nyíregyháza Spartacus FC50
11PMFC48
12Aqvital FC Csákvár43
13Tiszakécskei LC42
14Budafoki MTE42
15Békéscsaba 1912 Előre42
16Szentlőrinc42
17Dorogi FC41
18Szolnoki MÁV FC38
19Budaörs38
20III. Ker. TVE37
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!