Budafok: a Vasastól is érkezett erősítés - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Budafok: a Vasastól is érkezett erősítés

Simon Zoltán - 2022. February 03. Thursday 16:32
Hivatalos bejelentés.
ÍME, A BUDAFOK BEJELENTÉSEI:
 
A VASAS HOLLANDIÁT MEGJÁRT FIATALJÁVAL ERŐSÍTETTÜNK!
NB II-es csapatunk negyedik téli szerzeménye Varga Donát, aki szerdán írta alá budafoki szerződését. A 18 éves szélső a Vasastól érkezik a Promontor utcába és azért is fontos erősítés, mert 2003-as születése miatt megfelel majd az MLSZ jövő évi fiatalszabályának.
 
“Örülök, hogy összejött ez a szerződés, nagyon motivált és izgatott vagyok az előttem álló új kihívások miatt. Bízom abban, hogy már a tavaszi szezonban bizonyíthatok és a csapat segítségére leszek a kitűzött célok elérésében!” 
 
 

 
Az átigazoláshoz hozzájárult a Budafokról nyár óta elvágyódó játékosunk, Ihrig-Farkas Sebestyén távozása is. Klubunk a nehéz helyzetből próbálta a maximumot kihozni, ez pedig azzal, hogy korábbi támadónk a Vasashoz került és lehetőségünk nyílt Doni megszerzésére, végül sikerült.
 
Névjegy
Új játékosunk 2003. július 12-én született Debrecenben. Hajdúnánáson kezdett futballozni, majd 2013-ban a Loki Focisulihoz került. 
 
2015-ben a Hajdúböszörmény igazolta le, egy évvel később pedig onnan vezetett az útja a Vasas Kubala Akadémiára, ahol első szezonjában a kiemelt U14-es korosztályban 26 mérkőzésen 27 gólt szerzett.
 
Az angyalföldi alakulatnál a korosztályos ranglétrákat végigjárva 2019-ben tehetségére a holland SC Heerenveen is felfigyelt, ahol két idényt töltött el, majd visszatért a Fáy utcába.
 
Az U19-es kiemelt bajnokság mellett ősszel Kuttor Attila a felnőttek között számolt vele, négy mérkőzésen már a Vasas FC kispadján ült a másodosztályban.
 
Üdv nálunk Doni, sok sikert kívánunk a BMTE csapatában!
 
GREKSA BENCE TAVASSZAL A BMTE NB II-ES CSAPATÁBAN BIZONYÍTHAT
 
Megvan NB II-es csapatunk ötödik téli erősítése is, az ősszel még a BLSZ I-es alakulatban bizonyító Greksa Bence személyében. A 21 éves szélső a téli felkészülés során már első számú együttesünkben kapott lehetőséget, Csizmadia Csaba és a szakmai stáb pedig olyannyira elégedett volt a teljesítményével, hogy tavasszal már a másodosztályban bizonyíthat!
 
“Nagyon örülök, hogy Budafokon megkaptam ezt a lehetőséget. Itthon vagyok, jól ismerem a 22. kerületet, a Gádor utcába jártam iskolába is. Voltak nehézségei az eddigi pályafutásomnak, de ezt az esélyt mindenképpen szeretném megragadni és minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot a pályán belül és kívül egyaránt.”
 
 

 
Klubunknak fontos, hogy az utánpótlásunkban, valamint a Budapesti I. osztályban szereplő tartalékegyüttesünkben futballozó játékosok előtt legyen perspektíva, Bence esete pedig tökéletes példája annak, hogy kitartással, valamint odaadó, kemény munkával az NB II-es csapatunk ajtaja is nyitva áll a tehetségek előtt!
 
Névjegy
Greksa Bence 2000. június 10-én született Budapesten. Pályafutását Diósdon kezdte, ahonnan 2008-ban Budatéténybe került. 
 
2010-ben igazolta le őt a Budapest Honvéd együttese. 10 évet töltött a Magyar Futball Akadémián, ahol az utánpótlás-korosztályokban mutatott teljesítményét követően 2018-ban a kispestiek NB III-as csapatában is bemutatkozott.
 
2020-ban a szintén harmadosztályú Iváncsához igazolt, ahol 24-szer szerepelt a Fejér megyei együttesben.
 
2021 júliusában igazolt Budafokra, ahol ősszel a BLSZ I-ben szereplő BMTE II. csapatában 11 meccset játszott, ezeken háromszor volt eredményes.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!