nb1.hu

Budafok: a Vasastól is érkezett erősítés

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A BUDAFOK BEJELENTÉSEI:
 
A VASAS HOLLANDIÁT MEGJÁRT FIATALJÁVAL ERŐSÍTETTÜNK!
NB II-es csapatunk negyedik téli szerzeménye Varga Donát, aki szerdán írta alá budafoki szerződését. A 18 éves szélső a Vasastól érkezik a Promontor utcába és azért is fontos erősítés, mert 2003-as születése miatt megfelel majd az MLSZ jövő évi fiatalszabályának.
 
“Örülök, hogy összejött ez a szerződés, nagyon motivált és izgatott vagyok az előttem álló új kihívások miatt. Bízom abban, hogy már a tavaszi szezonban bizonyíthatok és a csapat segítségére leszek a kitűzött célok elérésében!” 
 
 

 
Az átigazoláshoz hozzájárult a Budafokról nyár óta elvágyódó játékosunk, Ihrig-Farkas Sebestyén távozása is. Klubunk a nehéz helyzetből próbálta a maximumot kihozni, ez pedig azzal, hogy korábbi támadónk a Vasashoz került és lehetőségünk nyílt Doni megszerzésére, végül sikerült.
 
Névjegy
Új játékosunk 2003. július 12-én született Debrecenben. Hajdúnánáson kezdett futballozni, majd 2013-ban a Loki Focisulihoz került. 
 
2015-ben a Hajdúböszörmény igazolta le, egy évvel később pedig onnan vezetett az útja a Vasas Kubala Akadémiára, ahol első szezonjában a kiemelt U14-es korosztályban 26 mérkőzésen 27 gólt szerzett.
 
Az angyalföldi alakulatnál a korosztályos ranglétrákat végigjárva 2019-ben tehetségére a holland SC Heerenveen is felfigyelt, ahol két idényt töltött el, majd visszatért a Fáy utcába.
 
Az U19-es kiemelt bajnokság mellett ősszel Kuttor Attila a felnőttek között számolt vele, négy mérkőzésen már a Vasas FC kispadján ült a másodosztályban.
 
Üdv nálunk Doni, sok sikert kívánunk a BMTE csapatában!
 
GREKSA BENCE TAVASSZAL A BMTE NB II-ES CSAPATÁBAN BIZONYÍTHAT
 
Megvan NB II-es csapatunk ötödik téli erősítése is, az ősszel még a BLSZ I-es alakulatban bizonyító Greksa Bence személyében. A 21 éves szélső a téli felkészülés során már első számú együttesünkben kapott lehetőséget, Csizmadia Csaba és a szakmai stáb pedig olyannyira elégedett volt a teljesítményével, hogy tavasszal már a másodosztályban bizonyíthat!
 
“Nagyon örülök, hogy Budafokon megkaptam ezt a lehetőséget. Itthon vagyok, jól ismerem a 22. kerületet, a Gádor utcába jártam iskolába is. Voltak nehézségei az eddigi pályafutásomnak, de ezt az esélyt mindenképpen szeretném megragadni és minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot a pályán belül és kívül egyaránt.”
 
 

 
Klubunknak fontos, hogy az utánpótlásunkban, valamint a Budapesti I. osztályban szereplő tartalékegyüttesünkben futballozó játékosok előtt legyen perspektíva, Bence esete pedig tökéletes példája annak, hogy kitartással, valamint odaadó, kemény munkával az NB II-es csapatunk ajtaja is nyitva áll a tehetségek előtt!
 
Névjegy
Greksa Bence 2000. június 10-én született Budapesten. Pályafutását Diósdon kezdte, ahonnan 2008-ban Budatéténybe került. 
 
2010-ben igazolta le őt a Budapest Honvéd együttese. 10 évet töltött a Magyar Futball Akadémián, ahol az utánpótlás-korosztályokban mutatott teljesítményét követően 2018-ban a kispestiek NB III-as csapatában is bemutatkozott.
 
2020-ban a szintén harmadosztályú Iváncsához igazolt, ahol 24-szer szerepelt a Fejér megyei együttesben.
 
2021 júliusában igazolt Budafokra, ahol ősszel a BLSZ I-ben szereplő BMTE II. csapatában 11 meccset játszott, ezeken háromszor volt eredményes.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC