nb1.hu

Budafok-Békéscsaba: Mátyus János hatalmas boldogsága – reakciók

Nagyon sportszerű volt a csabaiak mestere.

Az NB II-ben a nyolcadik fordulóból kilenc meccset rendeztek meg vasárnap. A Budafok 1-0-ra verte a Békéscsabát, a találkozó egyetlen gólját Adorján szerezte a 39. percben. Adorján Horváth Olivér beadása után kb. hét méterről fejelt a vendégek kapujába. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a csereként beszálló Beke a 92. percben megkapta a második sárgáját, így a Budafok 10 emberrel fejezte be az ütközetet. Kellett ez a siker a budafokiaknak, hiszen ezt megelőzően még nem nyertek a bajnokság mostani kiírásában.
 
Mátyus János nagyon boldogan értékelt a lefújás után:
 
"Az elmúlt hetekhez képest megmaradt a remek védekezésünk, hatalmasat léptünk előre a helyzetek kialakításában. Összességében megérdemelten nyertünk, és ez hatalmas boldogsággal tölt el engem és a csapatot, remélem, nagyon szép ősz vár majd ránk" – nyilatkozta a budafokiak vezetőedzője.
 
A Békéscsaba részéről Brlázs Gábor sportszerűen nyilatkozott, szerinte a hazaiak megérdemelten nyertek:
 
"Sajnos nem ismételtük meg az előző heti teljesítményünket, sok volt a gyenge produkció. A második félidőben sikerült rendezni a sorokat, de nem volt elég lendület, hogy helyzeteket dolgozzunk ki, így azt gondolom, megérdemelten nyert a hazai csapat" – összegzett a békéscsabaiak trénere.
 
A Békéscsaba a 13. helyen áll a tabellán, a Budafok a 17. pozícióból várhatja a folytatást. 
 
BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–0 (1–0)
Promontor utca, 600 néző. Vezette: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Márkus Péter)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka A., Jagodics M., Romics, Horváth O. – Németh M. (Kovács D., 57.), Adorján, Oláh B. (Nándori, 75.) – Varga D. (Sós M., 57.), Tischler (Beke, 82.), Takács R. (Györgyi, 75.). Vezetőedző: Mátyus János
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás G., Fazekas L., Albert I. (Szabó Cs., 24.), Mikló – Váradi, Zvara (Fülöp I., 83.), Kitl M., Talpalló (Szalai D., 61.) – Máris (Lukács R., 61.), Hamed (Czékus, 61.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
Gólszerző: Adorján (1–0) a 39. percben
Kiállítva: Beke a 90+2. percben

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC