nb1.hu

Budafok: kevesebb távozó

A vezetőedző nyilatkozott.

Volt időszak a tavasszal, amikor a kiesés szele is eléggé meglegyintette a tavaly még NB I-es Budafokot a nemrég véget ért másodosztályú bajnokságban. A BMTE végül 14. helyen végzett, de ami még talán ennél is fontosabb, 4 ponttal többet gyűjtve, mint a már kiesett Szolnok és Budaörs, és 5-tel megelőzve az utolsó III. Kerületet.
 
Csizmadia Csaba vezetőedző (ősszel vette vissza a csapatot Boér Gábortól és már bejelentésre került, hogy marad a posztján) a klubhonlapnak adott részletes interjút, ebből idézünk:
 
„Sokszor elmondtad, egy percig sem kételkedtél abban, hogy sikerül a bennmaradás kiharcolása. Ez a mentalitásodnak, vagy a csapat és a játékosok iránt táplált bizalmadnak volt inkább köszönhető?
Tudtam, hogy megvan a minőség a csapatunkban, ha egyesével végigmennénk a riválisokon, akkor biztosan nem az utolsó három alakulat közé sorolnám magunkat. Ez azonban semmit nem jelent, mindezt a pályán is meg kell mutatni, ami sajnos nem mindig sikerült. Egy edzőnek azonban mindig példát kell mutatnia, ha azt látják rajtam a játékosok, hogy feladom, hogyan várhatnám el tőlük az ellenkezőjét? Bíztam továbbá a stábom és a klubnál dolgozó kollégák munkájában is, ez a pozitív hangulat pedig átragadt a srácokra is. Nagy köszönettel tartozom még Sárközi István tanár úrnak, akit a szakmai edzőképzésnél ismertem meg és remek pszichológiai tanácsokkal látott el, valamint korábbi edzőmnek, Tóth Bálintnak is rendkívül hálás vagyok, akinek kiönthettem a lelkemet és aki próbálta bizonyos dolgokra felhívni a figyelmemet. Illetve rengeteget nyomott a latban az is, hogy az elnök úr maximális bizalmát is végig élvezhettem, ezúton is köszönöm.
 
Mi a legfontosabb, amit vezetőedzőként tanultál a mögöttünk hagyott szezonban?
Ahogyan mondtam, minden téren megerősített ez a szezon. És bár remélem, hogy sem én, sem pedig a csapat nem kerül mostanában hasonló helyzetbe, úgy érzem birtokomba került egyfajta megoldóképlet, amit hasonló szituációban elő tudok majd venni, ha szükséges. Arra is rájöttem, hogy vannak olyan pillanatok, amikor mind a játékosoknak, mind az edzőknek háttérbe kell szorítani a saját egójukat az eredményesség érdekében. Az az elképzelésem pedig szintén csak megerősítést nyert, hogy indulatosan, dühből nem lehet jó döntéseket hozni, mindig mérlegelni kell, hiszen csak a jól átgondolt elképzelések hozhatnak áttörést.
 
A keret erősségét és az év közben elvégzett munkát tekintve nagyjából milyen helyezést tartottál volna reálisnak a Merkantil Bank Ligában?
Ezt igazán majd a következő szezon fogja eldönteni. Egy csapat életében mindig veszélyes korszak az élvonalból kiesést követő szezon, elég csak a Kaposvár, vagy a Dunaújváros példáját említeni a közelmúltból, akik az NB I-ből való távozásuk után egészen a harmadosztályig csúsztak vissza. Rengeteg a változás, új edző, új játékosok, új problémák és ha nem indul jól az idény, akkor egyre csak sűrűsödnek a viharfelhők. Ami az eredeti kérdést illeti: helyezést nem szeretnék mondani, az viszont biztos, hogy nem a kiesés ellen kellett volna harcolnunk.”
 
„Ha már az érkezőket említetted, mekkora mozgás várható a nyáron a csapat háza táján?
Szerencsére kialakult egy erős mag a csapaton belül és jóval kevesebb távozónk lesz, mint egy évvel korábban. Vannak persze posztok, amelyek erősítésre szorulnak, de konkrétumokat egyelőre nem szeretnék elárulni. Arról azonban mindenkit biztosíthatok, hogy ütőképes gárdát szeretnénk kialakítani az előttünk álló NB II-es szezonra!”
 
A BUDAFOK JÚNIUS ELSEJÉN A KÖVETKEZŐ BEJELENTÉST TETTE:
 
„Bár játékosaink és a szakmai stáb tagjai szabadságukat töltik a Merkantil Bank Liga 2021/22-es idénye után, elnökségünk a mai napon már az új szezonra való felkészülés jegyében ült össze.
 
Ami a vezetőség összetételét illeti, a BMTE elnöke továbbra is Vízi Sándor, a tiszteletbeli elnök Jakab János, az ügyvezető Kiss Norbert, a sportigazgató pedig Oláh Lóránt.
 
A szakmai stáb nem változik az előttünk álló bajnokságra: Csizmadia Csaba vezetőedző mellett Tóth László másodedzőként, Vezér Ádám kapusedzőként, Balogh Barna erőnléti edzőként, Veselinov Vladimir pedig játékos megfigyelőként folytatja munkáját.
 
Az utánpótlásban sem történt változás, Markovics József a BLC elnökeként, Pacsi Bálint pedig utánpótlás szakmai vezetőként segíti a mindennapi teendőket. Az egészségügyi stábot Dr. Pethes Ákos főorvos vezeti majd, akinek munkáját tanácsadóként Dr. Szilágyi György segíti majd. Eddigi masszőrünk Noskó Tamás és fizioterapeutánk, Várhelyi Georgina máshol folytatják szakmai munkájukat.
 
A technikai vezető továbbra is Varga Péter, a szertárért pedig a jövőben is Annau András felel.
 
Ami a játékosokat illeti, az előző szezont kölcsönben nálunk töltő futballisták, Kotula Máté, Zuigeber Ákos, Szabó Levente és Bese Balázs visszatérnek anyaegyesületükhöz, Szalai Dániel és Kulcsár Kornél szerződése lejár, ahogyan Micsinai Miklós is szabadon igazolható.
 
Az új átigazolásokon már gőzerővel dolgozik a vezetőség, több NB I-es klub pedig előrehaladott tárgyalásokat folytat a Budafoki MTE-vel egy szoros együttműködés kapcsán.
 
A csapat június 15-én kezdi meg a felkészülést a 2022/23-as másodosztályú bajnokságra, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokkal és állapotfelméréssel. Terveink szerint június 27-től egy hétig Telkiben, ezt követően július 12-től tíz napig Szlovéniában edzőtáborozik majd együttesünk. A napi tréningek mellett mindkét helyszínen több edzőmérkőzést is játszunk majd, ezeknek a szervezése a potenciális ellenfelekkel jelenleg is zajlik.
 
Fontos még megjegyezni, hogy NB II-es alakulatunk és a Budapesti I. osztályban szereplő tartalékcsapatunk, a BMTE II. között az eddigieknél is szorosabb együttműködés várható!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC