Budafok: meggyőző volt a tesztelésen a Hamburgban nevelkedett csatár - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Budafok: meggyőző volt a tesztelésen a Hamburgban nevelkedett csatár

Simon Zoltán - 2022. January 24. Monday 11:06
Vezetőedző nélkül az edzőtábor elején.
Kép forrása: Budafoki MTE
A 18. azaz, a kieső helyen vonult a téli pihenőre az a Budafok, mely gárda tavaly még az NB I-ben szerepelt, az ősszel meg Boér Gábort a visszatérő Csizmadia Csaba váltotta a kispadon. A BMTE közel kéthetes edzőtáborban vett részt Horvátországban, ám az összetartás nem volt zökkenőmentes, amit jelez, hogy Csizmadia Csaba vezetőedző sem tudott ott lenni az első pillanattól kezdve.
 
Az umagi edzőtáborban a Budafok három szlovén élvonalbeli gárda ellen lépett pályára. Az NK Bravo ellen 1-1-et, az NK Domžale ellen 2-2-t, míg zárásként az NK Aluminij ellen 0-0-t játszott.
 
Az edzőtáborban történt fejleményekről Csizmadia Csaba a Budafok honlapjának adott részletes interjút:
 
„Nem indíthatjuk másképp ezt az interjút: hogy vagy? 
Köszönöm, jól, tünetmentesen.
 
Nem titok, betegség miatt csak az edzőtábor utolsó napjaiban tudtál személyesen a csapat mellett lenni. A karantén ideje alatt hogyan sikerült Kónyból irányítani az umagi munkát?
Nem gondoltam volna, hogy valaha online tartok majd edzéseket egy összetartás során. Igaz a mondás, hogy az élet olykor váratlan dolgokat hoz, amiket meg kell oldani és amikből tanulni lehet. Nagyszerű stábbal dolgozom, az asszisztensedző, a pályaedző, az erőnléti edző és a többiek segítségével sikerült úgy dolgoznunk ezekben a napokban, hogy a munkát nem vagy csak minimálisan befolyásolta az én távollétem. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot telefonon és videókonferenciákon keresztül, elmondtam, minek kell történnie az edzéseken, elemeztem a felvételeket. Taktikai szempontból a legfontosabb információkat már a felkészülés első hetében megkapták a játékosokok, ezeket pontosítottuk, javítottuk tovább az edzőtáborban. Tudtuk, hogy a mostani felkészülés rövid, de amit terveztünk, az nagyrészt megvalósítottuk. És még ebben az online műfajban is tapasztaltabb lettem...
 
Korábban úgy fogalmaztál: tiszta fejekre és egységre van szükség ahhoz, hogy újra sikeresek legyünk. Mentális oldalról és a lelkek erősítése szempontjából mennyire volt hasznos ez az összetartás? 
Természetesen erre is nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt két hétben. Kétségtelen tény, van bennem némi hiányérzet, hiszen a jelenlétemmel csak az utolsó napokban tudtam erősíteni azt az érzést a játékosokban, hogy együtt képesek leszünk a felemelkedésre. Ugyanakkor mozgósítottunk mindenkit, beleértve Oláh Lóránt sportigazgatót és Veszelinov Vladimir scoutot is, hogy segítsen átlendíteni a csapatot a korábbi mentális holtpontokon.
 
Öt, a BMTE II-höz tartozó fiatal is Umagban készült. Milyen benyomásokat szereztél velük kapcsolatban?
Egyáltalán nem lógtak ki a sorból, pozitív meglepetést okoztak. Ez is bizonyítja, hogy Nenad Pozder remek munkát végez a tartalékokkal, így az első csapatnál is támaszkodhatunk a saját utánpótlásunkra.
 
Ez azt jelenti, hogy akár már a tavaszi bajnoki mérkőzéseken feltűnhetnek olyanok a keretben, akik ősszel még a BLSZ I. osztályban szerepeltek?
Előfordulhat, mi azonban egy hosszútávú folyamatban gondolkodunk. Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a fiatalok játékperceinek mennyiségét és a tartalékcsapat eredményességét is figyelembe véve.
 
A német Hamburgnál nevelkedett, 20 éves Beke Péter személyében egy valódi center is velünk készült próbajátékosként Horvátországban. Teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot?
Igen, az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken is jól teljesített, a Domžale ellen gólt is szerzett. Bízom abban, hogy csatlakozik hozzánk. Ezen a poszton komoly erősítést jelent Szabó Levente visszatérése is, aki felépült sérüléséből és immár teljes értékű edzésmunkát végez.
 
A három umagi edzőmérkőzésen három döntetlent értünk el élvonalbeli csapatok ellen. Mit láttál az eredmények mögött? A mutatott játék mennyiben felelt meg az általad elképzelteknek?
Az első két találkozón, az NK Bravo és a Domžale ellen mi futballoztunk fölényben, utóbbi az utolsó pillanatokban egyenlített. Ezek apró, de fontos lépések számunkra, mert jó képességű, erős együttesekről beszélünk. Pénteken, az Aluminij elleni meccs első félidejében ugyancsak mi irányítottunk, három-négy lehetőségünk is volt, hogy gólt szerezzünk. Ekkor azok voltak pályán, akik tulajdonképpen végigcsinálták a teljes felkészülést. A második játékrészben változtattunk és olyanok is hasznos játékperceket kaptak, akik még nincsenek tökéletes fizikai állapotban. 
 
Mi maradt hátra a jövő vasárnapi, csákvári bajnoki mérkőzésig? 
Először is nagyon remélem, hogy mindenki egészséges marad és magunk mögött tudhatjuk a betegségeket. Kedden folytatjuk a munkát, Takács Ronaldon kívül mindenki rendelkezésre áll, az egyik edzésen kisebb sérülést szenvedett Györgyi Arthur is százszázalékos állapotban lesz már. Az utolsó napokban kizárólag azon lesz a hangsúly, hogy megfelelően felkészüljünk az év első bajnokijára és jó eredményt érjünk el Csákváron, mert ez meghatározhatja a tavaszunkat.
 
Egy nem éppen nyugodt és problémamentes felkészülés után milyen tavaszra számítasz?
Nem foglalkozunk a nehézségekkel és nem keresünk kifogásokat, az elvégzett munka alapján bizakodó vagyok. Többször elmondtam már és a véleményem változatlan: a tabellán elfoglalt helyezésünk nem felel meg a realitásoknak. Ősszel olyan hullámvölgybe kerültünk, amelyből a szünetig nem tudtunk kijönni, ez a csapat azonban jobb annál és többre képes, mint amit most a számok mutatnak. A következő hónapokban előre fogunk lépni!”
 
A Budafok vasárnap 17 órától a Csákvár vendége lesz 2022 első tavaszi fordulójában.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!