nb1.hu

Ritka kincs a piros-feketéknél.

Még a bajnokság elején nyilatkozott arról a Nemzeti Sportnak Bélteky Róbert, a Budafok tulajdonosa és Jakab János tiszteletbeli elnök, hogy az anyagi fedezet megvan az NB I-es induláshoz. A sportnapilap most ismét megszólaltatta Béltekyt, aki a következőket mondta:
 
 

Sok vihart éltek meg, de bevállalnák az NB I-et is

 

 
„"A játékosoknak élniük kell valamiből, ez a pénz jár nekik, és egyébként is be volt tervezve az idei költségvetésünkbe az összeg, úgyhogy a futballistáink továbbra is minden hónapban megkapják a szerződés szerint nekik járó bérüket. Nálunk sohasem voltak irreálisan magas bérek, de amit ígérünk, megtartjuk, nálunk sohasem késnek a fizetések egy napot sem, minden hónap ötödikéig ott van a játékosok számláján, és ez így lesz továbbra is."
 
 

1950 előtti szellemiség: hangos lehet a budafoki „átadás"

 

 
Az újságnak Oláh Lóránt sportigazgató a következőket mondta:
 
„Mi vagyunk talán az első klub, amely ilyet jelentett be". Tisztában vagyunk a jelenlegi nehéz helyzettel, és az eddigi megfontolt gazdálkodásunknak köszönhető, hogy ezt a döntést meg lehetett hozni, aminek a klubnál természetesen mindenki örül. Minden kiadásunkat sokszor átgondoltuk, nem azért, mert spórolósak vagyunk, hanem mert tervszerűen gazdálkodunk, aminek köszönhetően négy éve dinamikusan fejlődünk.”
 
Bélteky egyébként Ausztráliában, Melbourne-ben él, így a hazaérkezése után rá is vonatkoztak az egészségügyi előírások:
 
„Üzleti ügyekben európai körúton jártam, ezért amikor édesanyám betegsége miatt visszautaztam Ausztráliába, a biztonság kedvéért két hétre karanténba kellett vonulnom" – mondta. "A repülőtérről azonnal oda kellett mennem, nem is találkozhattam a családommal, egy szállodában helyeztek el, nem is messze a lakásomtól. Szörnyen unalmas volt! Egyébként is rosszak így a napok futball nélkül, jó lenne már túl lenni ezen az egészen.”
 
A Budafok, mely pár éve a negyedik osztályból kezdett el megindulni felfelé Bélteky szerepvállalásának köszönhetően, a bajnokság eddigi legkellemesebb meglepetését okozva jelenleg a második, azaz feljutó helyen áll a tabellán. Az éllovas MTK 5 egységgel előzi meg, a piros-feketék viszont 7 ponttal mennek a harmadik Vasas előtt. Bélteky a célokról is nyilatkozott:
 
„Az idény előtt is az élvonalba jutás volt a célunk, továbbra is ez. Nem tudjuk még, hogyan fejeződik be a bajnokság, ha egyáltalán lehetséges lesz befejezni, de pillanatnyilag feljutó helyen állunk, bízom benne, hogy az ősszel már az NB I-ben láthatom a csapatot, ehhez pedig minden feltétel biztosítva van.”
 
Budafokon tehát ugyanaz a helyzet, mint a bajnokság elején, az NB I-es induláshoz szükséges feltételrendszer biztosítva van.
 
És ami ennél a kijelentésnél részleteiben sokkal fontosabb, hogy nemcsak szakmailag, hanem gazdaságilag is.
 
Ritka kincs az ilyen helyzet manapság.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC