nb1.hu

Bundesliga-csapatot vert a DVTK, kikapott az MTK, nyert a Siófok

Értékelt is a diósgyőriek vezetőedzője.

 

Az NB II-ben listavezető DVTK, a 3. MTK, valamint a 14. Siófok is pályán volt pénteken. Íme, a klubok jelentései:

 

DVTK

 

"Első idei felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK a német Bundesligában szereplő VFL Bochum ellen, és Bárdos Bence, Lukács Dániel, valamint Jurek Gábor góljával 3-0-ra nyert. Kuznyecov Szergej vezetőedző minden mezőnyjátékosnak játéklehetőséget adott.

 

VFL Bochum – DVTK 0-3 (0-2)

La Línea de la Concepción, Estadio Municipal Ciudad de La Línea, 50 néző. Játékvezető: Jorge Gonzalez Sanchez (Pedro Sanchez Alcantara, Rafael Barea Torralba).

Bochum: Marko Johansson – Cristian Gamboa, Erhan Mašovic, Dominique Heintz, Konstantinos Stafylidis – Pierre Kunde, Jacek Goralski, Patrick Osterhage – Simon Zoller, Silvère Ganvoula, Gerrit Holtmann. Vezetőedző: Thomas Letsch.
DVTK 1. félidő: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos – Gera Dániel, Caio Da Cruz, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
DVTK 2. félidő: Senkó Zsombor – Farkas Dániel, Viczián Ádám, Szűcs Kornél, Medgyes Sinan – Koman Vladimir, Cseke Benjámin, Radics Márton (Illés Bálint, 82.) – Jeremie Obounet (Papp Marcell, 82.), Könyves Norbert, Jurek Gábor. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

 

Gólszerző: Bárdos Bence a 14., Lukács Dániel a 45., Jurek Gábor a 79. percben.

 

Kulcspillanatok

14. perc: Diósgyőri kis szöglet balról, Lőrinczy adta középre, ahol  Bárdos Bence lábbal a kapu bal oldalába pörgetett, 0-1

45. perc: Danilović hosszú kirúgását Da Cruz elengedte a félpáláyn, Lukács Dániel rástartolt, majd a kapussal szemben állva ellőtte a lába mellett a labdát, 0-2

79. perc: Jurek Gábor vitte jobbról befelé a labdát a védők között, összejátszott Obounet-vel, majd 16 méterről ballal kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-3
 

Kuznyecov Szergej vezetőedző értékelése: "A felkészülési mérkőzésen az a legfontosabb, hogy fel tudjuk mérni, hol tartunk, és milyen területen kell még fejlődni. Ezért szerettem volna erős ellenfelek ellen pályára küldeni a csapatot. A srácok most megtapasztalták, milyen sebességgel és milyen agresszivitással játszanak a magas szintű csapatok. Nagyon örülök annak, hogy fegyelmezetten és szervezetten játszottunk. Az első félidőben több helyzetet alakítottunk ki, és nagyobb is lehetett volna a különbség, mert semmit nem engedtünk az ellenfélnek. Előzetesen úgy terveztük, hogy félidőben teljes sort cserélünk, mert hétfőtől szerdáig napi két edzéssel, plusz konditermi munkával készültünk, ezért fáradtak a srácok, valamint az volt a cél, hogy mindenki kapjon terhelést. A második félidőben kicsivel nehezebb volt, mert a német csapat szeretett volna szépíteni, és nagy erőket mozgósított ennek érdekében. A félidő közepe felé ez a csapat is felvette a mérkőzés sebességét, és összességében jól nézett ki a második félidő is, és egy harmadik gólt is sikerült lőni. Ebben a játékrészben nem alakítottunk ki olyan sok lehetőséget, míg az ellenfél több helyzetet is kidolgozott, de nagyon hasznosak tartom a találkozót. Lesz mit elemezni az edzőknek!"

 

MTK

 

"Második ellenfelünk a törökországi edzőtáborban a 1.FC Magdeburg együttese volt. A csapat korábban a keletnémet labdarúgás meghatározó együttesének számított, jelenleg pedig a Bundesliga II-ben szerepel. A német klubnak ez volt az utolsó felkészülési meccse az edzőtáborban, korábban a magyar NB I meglepetéscsapatával, a Kecskeméttel is találkoztak, és 4-1-re nyertek.

 

Rácz – Varju, Szépe, Bobál, Nagy Zs. – Kocsis, Kata – Stieber, Bognár, Kovács M. – Németh K. összeállításban kezdtük a találkozót, amelyen a vendégek az első támadásból betaláltak: az alapvonal elől érkezett egy beadás, Ceka pedig a hálóba fejelt (1-0) a 6. percben. 

 

Ezt követően is aktívabb volt a Magdeburg, majd folyamatosan vettük át az irányítást: egyre több kreatív, látványos támadást vezettünk. A 33. percben maradt ki a legnagyobb egyenlítési lehetőség, Bognár került nagy helyzetbe, ziccerben lőtt is, de a kapus fejét találta telibe. Levegőben lógott a gól, amely a 40. percben meg is érkezett: Bognár hozta játékba Kovács Mátyást, aki a 16-osról hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (1-1) – fantasztikus találat volt!

 

A játékrész végén Bobál fejelt össze az emberével, így biztonsági okokból le kellett őt cserélni, Zuigeber állt be a helyére. 

 

1-1-el fordultak a csapatok, a második játékrész első periódusa aztán ismét inkább a németeké volt. Igaz, a vezető találathoz egy könnyű síppal befújt 11-es kellett, amelyet Castaignos értékesített.

 

Nem sokkal utána egy szépen kijátszott akció végén az alapvonalról visszagurított labdát Condé értékesítette.

 

A 72. percben feljöttünk 3-2-re: Németh 16 méterről laza mozdulattal lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, szép egyéni megoldás volt.

 

Előtte Stieber helyére Miknyóczki állt be, majd a találatot követően Nagy Zs.-Kapronczai, valamint Németh-Zsóri váltásra került sor.

 

A 82. percben aztán kialakult a 4-2-es végeredmény: egy beadást követő fejest Rácz még védett, azonban Rieckmann az ismétlést már nem hibázta el. Akadtak még kisebb lehetőségeink, de az eredmény már nem változott. A mieink szombaton is pályára lépnek, az FK Kapazzal mérkőzünk meg."

 

SIÓFOK

 

"Csapatunk a második felkészülési mérkőzését is megnyerte!

 

A szünetben még Sabanov góljával vezetett a MOL Fehérvár FC II, de a második félidőben Farkas Balázs találataival megfordítottuk az eredményt: támadónk először büntetőből volt eredményes,majd 17 méterről lőtt a hazai kapuba.

 

A mérkőzést végül csapatkapitányunk, Polényi Gábor szép gólja zárta le: Nyitrai remek labdájával a 16-os jobb oldaláról elindult befelé, majd ballal a hosszúba tekert.

 

Végeredmény: MOL Fehérvár FC II – BFC Siófok 1:3!

 

Folytatás kedden Törökországban a koszovói Prishtina ellen!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC